Ο Ολυμπιακός, η υποχρέωση, οι υποψήφιοι προπονητές, ο Καρεμπέ και η άποψη ενός παλιού γνωστού…

Ο Ολυμπιακός, η υποχρέωση, οι υποψήφιοι προπονητές, ο Καρεμπέ και η άποψη ενός παλιού γνωστού…

Ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να τελειώσει τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον... επόμενο να βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης.

Η κατάσταση στον Ολυμπιακό είναι συγκεκριμένη. Από τη μία η χρονιά πρέπει να τελειώσει όσο καλύτερα γίνεται και με την κατάληψη της 3ης θέσης. Από την άλλη η διοίκηση εντείνει τις προσπάθειες, ώστε να βρει από τώρα έναν προπονητή που θα αναλάβει να χτίσει την ομάδα της νέας σεζόν. Δύο υποθέσεις που μοιάζουν ξεχωριστές, αλλά δεν είναι. Καθώς είναι δεδομένο ότι όλοι οι προπονητές που έχει ξεχωρίσει ο Ολυμπιακός και συζητάει μαζί τους, έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στους Ερυθρόλευκους. Για ευνόητους λόγους.

Στο πρώτο σκέλος, το αγωνιστικό, τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Καθόλου καλά. Η ήττα από τον Αρη, η πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια που οι Ερυθρόλευκοι έχασαν τρία συνεχόμενα παιχνίδια, είναι ένα ακόμη δείγμα ότι η κατάσταση έχει πάρει κατηφορική πορεία. Και πρέπει να σταματήσει. Το εντός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο είναι μια καλή ευκαιρία για τους Πειραιώτες να μπορέσουν να αλλάξουν την ψυχολογία τους, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι απλά. Και όλοι οφείλουν να βρουν τρόπο να αντιδράσουν. Και να κατακτηθεί η νίκη.

Διαβάστε επίσης: Άρχισαν τα όργανα: Έβαλαν ημερομηνία… θανάτου του Γιαμπουσέλε το Game 3 στο Βελιγράδι (pic)

ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΕΝΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΕΜΠΕ

Όσο για τον επόμενο προπονητή; Ο Αλφρεντ Στρέντερ έμεινε σχεδόν τρεις ημέρες στην Ελλάδα. Ο 50χρονος πρώην προπονητής του Άγιαξ συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και με άλλα μέλη των Ερυθρόλευκων. Ανέλυσε στον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών τις σκέψεις και τη φιλοσοφία του και πλέον η διοίκηση θα αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες ημέρες. ζυγίζοντας της επιλογές της και το προφίλ προπονητή που θεωρεί ότι μπορεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη νέα σεζόν.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολλανδό, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τον Σερβο-ελβετό ατζέντη του, Μίλος Μαλένοβιτς. Μάλιστα, όλες αυτές τις ημέρες που έμειναν στην Ελλάδα ο Κριστιάν Καρεμπέ αποτελούσε σχεδόν μόνιμη παρουσία στην παρέα τους. Δείχνοντας ότι έχει ενεργό ρόλο στην υπόθεση προπονητή. Και συγκεκριμένα στο θέμα του Σρέντερ.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΚΑΤΟΥΖΟ

Από εκεί και πέρα, υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει στη λίστα του τον Τζενάρο Γκατούζο, αλλά και τον 44χροονο Αργεντινό Ντέγκο Μαρτίνες, προπονητή της αργεντίνικης Τίγκρε. Ο Ιταλός τεχνικός είναι δεδομένο ότι έχει πλήρη εικόνα των Ερυθρόλευκων. Είναι επίσης δεδομένο ότι τον ενδιαφέρει το πρότζεκτ και θα ήθελε να εργαστεί στους Πειραιώτες. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό είναι απλή υπόθεση ή… φθηνή. Τουναντίον. Εξάλλου, είναι επιβεβαιωμένο ότι έχει σημαντικές προτάσεις στα χέρια του.

Ο ΜΑΡΤΙΝΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΟΥΣΙΓΙΟΣ

Αναφορικά με τον Ντιέγκο Μαρτίνες, τώρα, οι συστάσεις για τον 44χρονο τεχνικό από την Αργεντινή είναι πολύ καλές. Καθώς η δουλειά που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στην Τίγκρε έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα αρκετών. Μάλιστα, το όνομά του έπαιξε και για την Μπόκα Τζούνιορς πριν από λίγο καιρό. Ο Μαρτίνες ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μπόκα την προπονητική. Από το 2016, όταν και έφυγε από τις ακαδημίες της ομάδας του Μπουένος Άιρες έκανε το «αγροτικό» του σε Ιτουζαϊνγκό, Κανιουέλας, Κομουνικασιόνες, ΦΚ Μίντλαντ και Εστουντιάντες Μπουένος Αϊρες, ενώ η πρώτη του δουλειά στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής ήταν στη Γοδόι Κρουζ. Τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι προπονητής της Τίγκρε, με την οποία πέρυσι έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου.

Στον Ολυμπιακό έχουν συλλέξει καλές πληροφορίες για τον νεαρό τεχνικό, ενώ όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ένας από τους ανθρώπους που μίλησαν με θέρμη στους Πειραιώτες για τον Μαρτίνεζ ήταν και ο Μάριο Ουσίγιος. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, ο οποίος πλέον εργάζεται ως σύμβουλος ποδοσφαιρικών επενδύσεων του Hoffenheim Group, εμφανίζεται να έχει αναφερθεί με κολακευτικά λόγια για τον 44χρονο προπονητή.

Οι επαφές θα συνεχιστούν και η αναζήτηση είναι σε εξέλιξη για τη λύση που θα προκριθεί ως η ιδανικότερη. Στόχος του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι να κλείσει το θέμα σύντομα, αλλά χωρίς να παρθούν βιαστικές αποφάσεις. Το σημαντικό δεν είναι να γίνει κάτι γρήγορα, αλλά σωστά και με συγκεκριμένη στόχευση. Και ο Ολυμπιακός να μπορέσει να χτίσει την ομάδα της επόμενης σεζόν. Για να κάνει πρωταθλητισμό και να επανέλθει στην κορυφή. Διότι αυτό είναι το κλειδί. Η επόμενη σεζόν. Κάθε επόμενη σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ