Τούμπα, Καραϊσκάκη και Λεωφόρο (vids)

Τούμπα, Καραϊσκάκη και Λεωφόρο (vids)

Η ΑΕΚ ψάχνει στη Λεωφόρο το απόλυτο στις έδρες των μεγάλων της αντιπάλων στα πλέι οφ ώστε να αγκαλιάσει τον φετινό τίτλο.

Έχουν περάσει σχεδόν οκτώ μήνες από την προηγούμενη επίσκεψη της ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Και με όσα έχουν γίνει στο φετινό πρωτάθλημα, είναι σαν να έχει περάσει ένας αιώνας. Σε εκείνο το ματς του Σεπτέμβρη η Ένωση ήταν ακόμη σε… πειραματικό στάδιο. Ο Ματίας Αλμέιδα δεν είχε καταλήξει ούτε σε σχηματισμό ούτε σε πρόσωπα. Βρισκόταν σε διαδικασία ψαξίματος και πώς αλλιώς όταν μετρούσε μόλις μερικές εβδομάδες δουλειάς, δημιουργώντας από το μηδέν μία νέα ομάδα!

Εκείνο το παιχνίδι, το οποίο οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν όπως έχασαν, ήταν το τελευταίο πριν τη νέα ζωή της ΑΕΚ. Καθώς από το επόμενο, εκείνο με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ο «Πελάδο» άρχισε να εμφανίζει την ομάδα που ουσιαστικά βλέπουμε μέχρι και σήμερα όσον αφορά στο πλάνο και τις ιδέες της που μένουν αναλλοίωτα άσχετα με το ποιοι παίζουν κάθε φορά.

Διαβάστε επίσης: Στα «μαλακά» Ρεάλ και Παρτιζάν παρά το μυθικό ξύλο της Μαδρίτης (vid)

Με τη νίκη που πήρε σε εκείνο το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός παγίωσε ουσιαστικά τη διαφορά του από την ΑΕΚ, η οποία έκτοτε βρισκόταν σε ένα διαρκές κυνήγι και τεστ αντοχής. Ανταπεξήλθε. Δεν την πήρε από κάτω, δεν λύγισε. Όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, που στο τέλος του πρώτου γύρου έφτασε στους οκτώ βαθμούς, αλλά κατάφερε να τον προσπεράσει και δύο φορές στη βαθμολογία.

Και εδώ και τρεις αγωνιστικές είναι χέρι-χέρι στην κορυφή, με την υποσημείωση πως αν για κάποιο λόγο τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα, θα το έπαιρνε ο Παναθηναϊκός λόγω του ότι τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να πάρει το πρωτάθλημα; Να φύγει με διπλό από τη Λεωφόρο ώστε να έχει μετά και την ισοβαθμία, αφού θα υπερτερεί στα μεταξύ τους αποτελέσματα.

Αυτό που πέτυχε δηλαδή ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του την Κυριακή στην Τούμπα, είναι να υποχρεώσει την ΑΕΚ να παίξει μόνο για ένα αποτέλεσμα στο μεταξύ τους ντέρμπι. Όχι ότι υπήρχε περίπτωση να παίξει για κάτι διαφορετικό δηλαδή, αφού δεν είναι και μαθημένη να παίζει για ισοπαλίες. Κάτι που ξέρει πολύ καλά να κάνει ο αντίπαλός της και αυτή θα είναι η μεγάλη δυσκολία της Ένωσης στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός είναι πιο ψημένος στο να παίρνει αυτό που θέλει σε ματς οριακά όπως αυτό που έρχεται. Το έδειξε και στο ντέρμπι της πρεμιέρας των πλέι άουτ όπου κατάφερε να περιορίσει την ΑΕΚ επιθετικά και σε ματς με πολύ λίγες καλές στιγμές για τις δύο ομάδες, να πάρει το 0-0 που τον κράτησε τότε στο +2 από τη δεύτερη Ένωση. Από την άλλη, η ΑΕΚ που δεν έπαιρνε ντέρμπι, έχει ήδη δύο πολύ μεγάλα διπλά στα πλέι οφ.

Νίκησε μετά από τρία χρόνια στην έδρα του ΠΑΟΚ και μετά από πέντε χρόνια τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Μέσα σε λίγες μέρες δηλαδή πέτυχε αυτό που δεν μπορούσε να κάνει χρόνια τώρα. Και πλέον καλείται να τριτώσει το καλό. Ένα διπλό-τίτλου αυτή τη φορά καθώς αν τα καταφέρει, θα είναι πλέον το πολύ μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν έχουν προηγηθεί επίσης δύο πολύ απαιτητικά ντέρμπι, κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, Κυριακή-Τετάρτη. Έτσι έχουν όμως τα πράγματα και σε αυτό το πρόγραμμα καλείται να ανταποκριθεί η ΑΕΚ αν θέλει να είναι αυτή που θα πάρει τον τίτλο.

Κάτι που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον επίσης, είναι πως σε περίπτωση που και το ντέρμπι της Λεωφόρου έρθει ισόπαλο και τελικά ισοβαθμήσουν στο φινάλε οι δύο ομάδες, αυτός που θα έχει κρίνει τον πρωταθλητή θα είναι ο Μπρινιόλι. Με την επέμβαση στο πέναλτι του Γκαρσία στις καθυστερήσεις του ματς που η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Ιανουάριο. Με εκείνη την επέμβαση θα έχει κρατήσει σε ισορροπία τα γκολ μεταξύ των δύο ομάδων και θα έχει στερήσει το πλεονέκτημα από την Ένωση. Αν δούμε πρωτάθλημα να κρίνεται από κάτι τέτοιο πάντως, θα είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά – τουλάχιστον – δεδομένα.

Ένας άλλος «τελικός»

Πριν από δύο χρόνια, για την 8η αγωνιστική εκείνων των πλέι οφ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είχαν δώσει ακόμη έναν «τελικό» στη Λεωφόρο, αλλά με τελείως διαφορετικό διακύβευμα. Αυτό που κρινόταν τότε, σε ένα άδειο λόγω των μέτρων για την πανδημία γήπεδο, ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το πήρε τελικά η Ένωση που επικράτησε με 1-0 των «πράσινων» χάρη σε γκολ του Μάνταλου και πέτυχε τον μίνιμουμ στόχο εκείνης της σεζόν. Στις καθυστερήσεις μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν χάσει την ευκαιρία να μείνουν στο κόλπο, όταν ο Μακέντα αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Αυτή τη φορά ο «τελικός» θα αφορά στον τίτλο και θα διεξαχθεί σε κατάμεστη Λεωφόρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ