Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0: Επεσε από την… Ακρόπολη και παίρνει το πρωτάθλημα

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0: Επεσε από την… Ακρόπολη και παίρνει το πρωτάθλημα

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στη Λεωφόρο (δύο δοκάρια), αλλά ο Παναθηναϊκός κράτησε το μηδέν. Προβάδισμα τίτλου για τους «πράσινους».

Επεσαν κορμιά στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να είναι ο κερδισμένος της υπόθεσης! ΑΕΚ και «τριφύλλι» έμειναν στο 0-0, με τους γηπεδούχους να κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Τρεις στροφές πριν το φινάλε και η αποψινή λευκή ισοπαλία στη Λεωφόρο δίνει το προβάδισμα τίτλου στον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε στη Λεωφόρο για το τρίποντο και ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Πολλές οι ευκαιρίες των «κιτρινόμαυρων», που στάθηκαν άτυχοι σε δύο περιπτώσεις με τον ίδιο πρωταγωνιστή: Τον Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός είδε την μπάλα να σταματά δύο φορές στο δοκάρι του Μπρινιόλι, στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Φωνάζει για κόκκινη στον Μουκουντί ο Παναθηναϊκός, που την επόμενη αγωνιστική, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Κόντρα στον Ολυμπιακό στην Opap Arena η ΑΕΚ, σε μια αγωνιστική που θα κρίνει πολλά στη μάχη του εφετινού τίτλου.

«Κιτρινόμαυρη καταιγίδα»

Με πολλά προβλήματα «κατέβηκε» η ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Αμραμπατ, Σιμάνσκι, Μάνταλος και Πινέδα «χτυπήθηκαν» από ίωση, με τα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα να διαφοροποιούνται.

Παρόλο τις ιδιαίτερες συνθήκες, η Ενωση ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και πιο αποφασισμένα στην αναμέτρηση της Λεωφόρου. Μάλιστα, μόλις στο 3ο λεπτό, είχαμε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Μετά από φάση διαρκείας, ο Τσούμπερ έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Μπρινιόλι. Εξι λεπτά αργότερα,  η ΑΕΚ απείλησε ξανά με τον Γαλανόπουλο, ενώ στο 12ο λεπτό, ο Λάζαρος Ρότα τραυματίστηκε σε φάση με τον Μπερνάρντ. Ο αμυντικός των φιλοξενούμενων έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Αλμέιδα να περνάει στη θέση του τον Πινέδα.

Η ΑΕΚ είχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, μπλοκάροντας το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Στο 29ο λεπτό το σουτ του Χατζισαφί πέρασε άουτ, ενώ στο 36ο λεπτό οι κιτρινόμαυροι είχαν ξανά δοκάρι!

Ο Τσούμπερ έκανε την διαγώνια κίνηση και το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης, ο Μπρινιόλι κατέβασε ρολά στην προσπάθεια του Ελίασον!

Στο 40′ ο Μπρινιόλι είπε «όχι» στην προσπάθεια του Γκατσίνοβιτς, ενώ η πρώτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήρθε στο 45′. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Σπόραρ έπιασε την κεφαλιά, με τον Αθανασιάδη να σώζει την εστία της ΑΕΚ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Πιο… σβηστό το 2ο μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με ευκαιρία της ΑΕΚ. Ο Τσούμπερ ήταν ο «δράστης» για τους κιτρινόμαυρους, με τους γηπεδούχους να απομακρύνουν τον κίνδυνο από την περιοχή τους.

Ενα λεπτό αργότερα, η Ενωση απείλησε ξανά την πράσινη εστία! Ο Γαλανόπουλος εκτέλεσε από κοντά, με την μπάλα να βρίσκει σε σώματα παικτών του Παναθηναϊκού.

Ο «κιτρινόμαυρος» μονόλογος συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, με την προβολή του Μουκουντί στο 63΄να περνάει άουτ, ενώ στο 65′ ο Μπρινιόλι είπε όχι στον Τσούμπερ.

Οι δυο προπονητές φρέσκαραν τις ομάδες τους, με το παιχνίδι να σβήνει σιγά-σιγά. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει στα τελευταία λεπτά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το 0-0 ήταν το τελικό σκορ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τσέριν (46’ Μαντσίνι), Πέρεθ, Κουρμπέλης (89’ Βέρμπιτς), Παλάσιος (72’ Τσόκαϊ), Σπόραρ (59’ Ιωαννίδης), Μπερνάρ (59’ Κλέινχεϊσλερ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα / 4-4-2): Αθανασιάδης, Ρότα (21’ Πινέδα), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον (75’ Φερνάντες), Γιόνσον (69’ Σιμάνσκι), Γαλανόπουλος (75’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (74’ Αμπραμπατ), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία.

Δείτε το live της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ