Η «επιστροφή» του Λουίς Νέτο!

Η «επιστροφή» του Λουίς Νέτο!

Ο διεθνής Πορτογάλος στόπερ φεύγει από τη Φενέρμπαχτσε και οι Τούρκοι βάζουν ξανά στο κόλπο της διεκδίκησής του τον Ολυμπιακό. Αλλά και τον ΠΑΟΚ.

Λουίς Κάρλος Νόβο Νέτο. Ονομα διόλου άγνωστο στο ελληνικό κοινό. Ποδοσφαιριστής εξόχως γνωστός στους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Οχι τυχαία, βεβαίως, καθώς ο 29χρονος (26/05/1988) Πορτογάλος αποτελεί μία από τις περιπτώσεις που έχουν απασχολήσει πολλάκις τους Ερυθρόλευκους. Αρχής γενομένης από τη θητεία του Μάρκο Σίλβα, με τον τότε τεχνικό των Πειραιωτών να τον έχει στην κορυφή της λίστας του. Τότε η μεταγραφή δεν έγινε. Η Ζενίτ δεν ήθελε να τον αφήσει να φύγει, ενώ στο πέρασμα των χρόνων υπήρξαν και νέες επαφές, οι οποίες, ωστόσο, «κόλλησαν» σε οικονομικής φύσεως θέματα. Αλλά και στην περίπλοκη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με τους Ρώσους.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα του Ολυμπιακού να εντάξει στο δυναμικό του τον διεθνή Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό, το όνομά του μπήκε και πάλι στο κάδρο των Πειραιωτών. Για την ακρίβεια, το έβαλαν οι Τούρκοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του to10.gr από τη γειτονική χώρα, λοιπόν, ο Νέτο φέρεται να έχει ανοίξει πάλι δίαυλο επικοινωνίας με τους Ερυθρόλευκους. Με τα δεδομένα, αυτή τη φορά, να είναι τελείως διαφορετικά και την υπόθεσή του να φαντάζει ως μια λύση ο Πέδρο Μαρτίνς θα ήθελε πολύ να έχει στα χέρια του την ερχόμενη χρονιά. Εξάλλου, πρόκειται για παίκτη στο στιλ που αναζητά ο Ολυμπιακός: Εμπειρός, σε καλή ηλικία, γρήγορος και ηγέτης στο χορτάρι.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Ο Νέτο ανήκει ακόμη στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2019. Τον περασμένο Ιούλιο η ρωσική ομάδα αποδέχθηκε προσφορά της Φενέρμπαχτσε για μονοετή δανεισμό του παίκτη, με οψιόν αγοράς στα 5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, με τη χρονιά να βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της και με τη Φενέρ να έχει χάσει και φέτος το τρένο του πρωταθλήματος, ενημέρωσε τον παίκτη και τη Ζενίτ ότι δεν πρόκειται να κάνει χρήση της οψιόν αγοράς και ότι ο Πορτογάλος από 01/07/2018 είναι και πάλι ποδοσφαιριστής της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης.

Την εφετινή σεζόν ο Νέτο πραγματοποίησε συνολικά 21 εμφανίσεις με τη φανέλα της ομάδας της Κωνσταντινούπολης. Στην αρχή της χρονιάς ήταν ο βασικός κεντρικός της αμυντικός, με παρτενέρ είτε τον Μάρτιν Σκρτελ είτε τον Ρόμαν Νοϊστάντερ, ωστόσο στην πορεία, έμεινε εκτός πλάνων του Αϊκούτ Κοτσαμάν. Με τον Τούρκο τεχνικό να του δίνει χρόνο συμμετοχής, αλλά να μην τον μονιμοποιεί. Μάλιστα, οι Τούρκοι αναφέρουν ότι οι δυο τους είχαν και ένα σοβαρό επεισόδιο πριν από λίγες εβδομάδες, το οποίο ουσιαστικά καθόρισε την απόφαση για μη ενεργοποίησης της οψιόν αγοράς του Πορτογάλου.

Οι Τούρκοι έχουν την ενημέρωση ότι ο Νέτο είναι απίθανο να επιστρέψει στη Ζενίτ, παρότι έχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο. Σημειώνεται, δε, ότι ήδη οι εκπρόσωποί του έχουν προτείνει τον πελάτη τους σε μια σειρά από ομάδες που βρίσκονται σε αναζήτηση βασικού κεντρικού αμυντικού. Μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός. Εάν, μάλιστα, τα δεδομένα είναι αυτά που πρέπει, δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη εάν οι Πειραιώτες προσπαθήσουν να κάνουν την κίνησή τους για τον στόπερ της εθνικής Πορτογαλίας. Αν και ακόμη είναι αρκετά νωρίς για να ξεκαθαριστεί τι θέλει να κάνει η Ζενίτ με τον Νέτο. Καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έρχεται και το Μουντιάλ της Ρωσίας. Με τον Νέτο να αποτελεί μία από τις βασικές λύσεις του Φερνάντο Σάντος στην προσπάθεια της χώρας του να διακριθεί στη διοργάνωση…

Ο ΜΑΡΤΙΝΣ, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ

Εχει σημασία να αναφέρουμε ότι για τον Νέτο φέρεται να έχει δείξει ενδιαφέρον και ο ΠΑΟΚ. Η παρουσία στην Αγία Πετρούπολη ατζέντη που συνεργάζεται στενά με τον Δικέφαλο του Βορρά φούντωσε τα σενάρια, αλλά αποδείχθηκε ότι ο λόγος της παρουσίας του στη ρωσική πόλη αφορούσε άλλη υπόθεση. Πάντως, έχει σημασία να τονιστεί ότι οι Θεσσαλονικείς προσπαθούν ακόμη να υπογράψουν τον Χατσερίντι (ελεύθερος) για την άμυνά τους, ενώ εάν δεν τους «καθίσει» η συγκεκριμένη λύση, λέγεται ότι έχουν στοχεύσει άλλη περίπτωση αμυντικού, από τη ρωσική αγορά.

Εξάλλου, εάν ο Νέτο καλούνταν να επιλέξει μεταξύ των δύο ομάδων θα έδινε ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο στον Ολυμπιακό. Τόσο λόγω της «ασφάλειας» που προσφέρει η παρουσία Πορτογάλου τεχνικού (Πέδρο Μαρτίνς) στον πάγκο των Πειραιωτών, όσο και λόγω «μεγέθους». Διότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να μπει καν σε σύγκριση με τους Θεσσαλονικείς σε επίπεδο ονόματος στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αγορά. Ακόμη και φέτος, που ο παράγοντας Champions League, δεν υφίσταται. Επίσης, οι Πειραιώτες είχαν καλή επαφή με τους εκπροσώπους του Νέτο και τις προηγούμενες φορές που τέθηκε προς συζήτηση η μετακίνησή του στον Πειραιά.

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ…

Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν τι μέλλει γενέσθαι, τόσο στην υπόθεση του Νέτο, όσο και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις που «τρέχει» ο Ολυμπιακός, υπό άκρα μυστικότητα. Εκείνο που προκύπτει ξεκάθαρα ως συμπέρασμα από τις παρασκηνιακές κινήσεις και επαφές που γίνονται, πάντως, είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν βάλει στόχο να φτιάξουν ένα ρόστερ γεμάτο ποιότητα και με παίκτες πρωταγωνιστές, που θα αποκτηθούν για να κάνουν τη διαφορά. Τουλάχιστον ένας σε κάθε γραμμή

https://www.youtube.com/watch?v=45pW4sWiwio

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ