Το… μαγικό ραβδάκι του Αλμέιδα που φέρνει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το… μαγικό ραβδάκι του Αλμέιδα που φέρνει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια επιτυχία που φέρει σε μεγάλο βαθμό την υπογραφή του Ματίας Αλμέιδα.

Το ημερολόγιο έδειχνε 20 Μαϊου, όταν η ΑΕΚ επισημοποιούσε το deal με τον Ματίας Αλμέιδα. Τα κλειδιά δόθηκαν στον Αργεντινό τεχνικό και ο στόχος ήταν ένας: Να ξεκολλήσει το «κιτρινόμαυρο» καράβι από τα βράχια.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά και ο Πελάδο όχι μόνο βρίσκεται στην άκρη του «κιτρινόμαυρου» πάγκου, αλλά οδηγεί και την ΑΕΚ στην επιστροφή της στο Εβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από πέντε σεζόν. Εναν πόντο χρειάζεται στο εντός έδρας πάρτι με τον Βόλο για να προσθέσει το όνομά του με χρυσά γράμματα στο βιβλίο ιστορίας της Ενωσης. Εναν πόντο χρειάζεται για να φέρει στη Νέα Φιλαδέλφεια το 13ο βαρύτιμο τρόπαιο. Φυσικά, ενδέχεται να μην είναι απαραίτητος ούτε και ο πόντος, αν την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν λυγίζει τον Άρη στη Λεωφόρο.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» από την UEFA: Παίρνουν τον τελικό του Champions League από την Πόλη;

Η κούπα λοιπόν έχει ήδη πάρει τον δρόμο για τη Νέα Φιλαδέλφεια και αυτή η συνθήκη φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ματίας Αλμέιδα. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Αργεντινός τεχνικός δημιούργησε ένα άκρως καλοκουρδισμένο σύνολο, που έκανε τον κόσμο να αδημονεί. Να περιμένει πως και πως για να το παρακολουθήσει. Το «κλειδί» της επιτυχίας το έχει ο «Πελάδο», που παρουσιάζει κάθε Κυριακή μια ομάδα που αγκαλιάζει και αναγνωρίζει όλος ο φίλαθλος κόσμος.

Φυσικά, οι πρώτες μέρες στον κιτρινόμαυρο πάγκο, δεν ήταν εύκολες. Ο Αργεντινός κόουτς πρόλαβε να βιώσει στο… πετσί του την αμφισβήτηση. Αλλωστε, στην Ελλάδα βρισκόμαστε και αποτελεί σύνηθες φαινόμενο. Το γεγονός πως δεν είχε προπονητική εμπειρία στα γήπεδα της Ευρώπης ήταν το κυριότερο επιχείρημα των αντιφρονούντων. Παρόλα αυτά, με το «καλημέρα», ο Ματίας Αλμέιδα έβαλε τα… γυαλιά σε όλους, στέλνοντας και τα κατάλληλα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Με υπομονή και επιμονή, ο Αλμέιδα κέρδισε τους πάντες, παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Ασφυκτικό πρέσινγκ, αμέτρητες φάσεις, άμυνα από ατσάλι και καλό passing game συνθέτουν το σκηνικό, με τον «Πελάδο» να μην αφήνει τίποτα στην τύχη του, δουλεύοντας την κάθε λεπτομέρεια. H δικαίωση άργησε, αλλά αποτυπώθηκε και στον βαθμολογικό πίνακα, με την ΑΕΚ να προσπερνά τον Παναθηναϊκό στην τελευταία… στροφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Το ποδόσφαιρο κυριαρχίας σε ολόκληρο τον μαραθώνιο της Super League απέδωσε καρπούς για τους «κιτρινόμαυρους».

«Κέρδισε» όλους τους παίκτες

Πολλά τα κατορθώματα του Ματίας Αλμέιδα στη μέχρι τώρα «κιτρινόμαυρη» ιστορία του. Δεν είναι μόνο το κλίμα, που άλλαξε άρδην. Η εντελώς διαφορετική νοοτροπία που έχει… εγκατασταθεί στα Σπάτα. Οι τίτλοι που έρχονται. Είναι και η ιδιαίτερη σχέση με όλους τους παίκτες του ρόστερ.

Ο Αλμέιδα βλέπεις τους πάντες σαν παιδιά του και κατάφερε στο φετινό πρωτάθλημα να πάρει πράγματα από όλους. Τελευταίο παράδειγμα ο Τομ Φαν Βέερτ. Που δεν βρισκόταν σε πρώτο πλάνο και τη Δευτέρα πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης. Σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης κόντρα στον Άρη και πρόσθεσε και αυτός το λιθαράκι του στον «κιτρινόμαυρο» τίτλο.

Ποιος ξεχνάει άλλωστε και την υπόθεση του καλοκαιριού με τον Νόρντιν Αμραμπατ. Κανονικό σίριαλ έγινε η παραμονή του στην ΑΕΚ. Πολλά τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, με το σενάριο της αποχώρησης να συγκεντρώνει τις πιο πολλές πιθανότητες. Η ανατροπή ωστόσο έγινε και ο Μαροκινός παρέμεινε μέλος της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας. Επαιξε φυσικά καταλυτικό ρόλο και η παρέμβαση του Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός του μίλησε και του εξήγησε γιατί είναι σημαντικός για το πρότζεκτ της Ενωσης.

Αρχικά, ο Μαροκινός άσος συμβιβάστηκε με την ιδέα του ερχομού από τον πάγκο. Στη συνέχεια και με τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί, βρήκε και ανοιχτή την πόρτα της ενδεκάδας. Με οχτώ γκολ και τέσσερις ασίστ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιστροφή στον θρόνο.

Η ΑΕΚ προβάρει το… πρωταθληματικό της κουστούμι, με τον Ματίας Αλμέιδα να είναι η αιτία του καλού. Ο Αργεντινός προπονητής είναι ο κυριότερος λόγος για την κιτρινόμαυρη επιτυχία. Ο «Πελάδο» δούλεψε σε όλους τους τομείς, μετέδωσε τη φιλοσοφία του στους ποδοσφαιριστές και άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Με λίγα λόγια, είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ενωσης σε μια ονειρική σεζόν. Σε μια σεζόν που θα μνημονεύεται για καιρό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ