Ιωνικός – Λαμία 2-2: Γύρισε από την… κόλαση και έμεινε στη Super League

Ματσάρα στη Νίκαια, με τη Λαμία να επιστέφει από το 2-0, παραμένοντας στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Απίθανο ματς στη Νίκαια, με τον Τόσιτς να κρατάει στη Super League τη Λαμία (2-2)!

Παρόλο που προηγήθηκε με 2-0 ο Ιωνικός, στη συνέχεια… αυτοκτόνησε και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης: Πήρε θέση ο Χουάνγκ – Τι είπε για τη Νάπολι!

Με τη βοήθεια και του κόσμου του, που γέμισε ασφυκτικά το δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης, ο Ιωνικός έδειξε να έχει το πάνω χέρι για την παραμονή.

Ωστόσο, η Λαμία έβγαλε χαρακτήρα και αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, επιστρέφοντας από την… κόλαση του 2-0. Η εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Τόσιτς την κράτησε στην κατηγορία για έβδομη διαδοχική χρονιά, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τον δρόμο για την Super League 2 (μαζί με τον Λεβαδειακό).

Πάνω-κάτω η μπάλα και πολλές οι φάσεις στο θρίλερ της Νίκαιας. Στο 30ο λεπτό, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Βαλεριάνος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ελευθεριάδης έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Κοσέλεφ για το 1-0.

Το γκολ του Ελευθεριάδη έδωσε φτερά στα πόδια της ομάδας του Γρηγορίου, που διπλασίασε τα τέρματά της στο 37ο λεπτό. Με ένα ασύλληπτο σουτ, ο Κάνιας, έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 2-0.

Το σκηνικό όμως άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Λαμία να φέρνει… τούμπα την κατάσταση. Ο Βόκολος φρέσκαρε την ομάδα του (Σαραμαντάς και Τόσιτς αντί Αμπάντα και Μαρτίνεθ) και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 53′. Ο Τσιλούλης γύρισε για τον Νούνιες που με ωραία κίνηση, άδειασε τον Τσιγκρίνσκι και με σουτ νίκησε τον Χουτεσιώτη.

Η Λαμία συνέχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 72′ ήρθε η… λύτρωση. Με μια τρομερή εκτέλεση φάουλ, ο Τόσιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη, με την ομάδα της Φθιώτιδας να παραμένει στη Super League.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό (76΄ Λοβέρα), Κάνιας, Φαντιγκά (70΄ Γούλερι), Μασάς (70΄ Σεμπά), Ελευθεριάδης (60΄ Σόουζα), Μάντζης, Σάκιτς

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Αμπάντα (46΄ Σαραμαντάς / 84΄ λ.τρ. Βασιλαντωνόπουλος), Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Τσιλούλης (64΄ Ρόμανιτς), Σλίβκα (75΄ Μανούσος), Στάνκο, Μαρτίνεθ (46΄ Τόσιτς), Νούνιες, Μεντίνα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από