Σιμόες στο «10»: «Για πάντα στην καρδιά μου η ΑΕΚ – Ζήστε τη μαγική στιγμή»

Σιμόες στο «10»: «Για πάντα στην καρδιά μου η ΑΕΚ – Ζήστε τη μαγική στιγμή»

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για την επιστροφή της στον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον Αντρέ Σιμόες να μιλάει αποκλειστικά στο «10». Τα όσα έζησε με την κιτρινόμαυρη φανέλα και η... τρέλα για την αυριανή φιέστα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οχτώ χρόνια πίσω. Πρώτο βράδυ του καλοκαιριού. Ενας μικρός χαμός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τηλεοπτικά συνεργεία, φωτογράφοι και πολλοί οπαδοί περιμένουν καρτερικά την άφιξη του Μίκαελ Εσιέν. Ο Γκανέζος χαφ κατέφθανε στη χώρα μας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και στο «πράσινο» στρατόπεδο επικρατούσε πανικός. Την ίδια ώρα; Ξεπρόβαλλε και ένας άλλος ποδοσφαιριστής, άγνωστος τότε στο ευρύ κοινό. Ταπεινός, με το χαμόγελο στα χείλη και τη σύζυγό του να τον ακολουθεί στο νέο του ξεκίνημα. Ήταν ο Αντρέ Σιμόες, που έμελλε να κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των φιλάθλων της ΑΕΚ.

Για επτά χρόνια, ο Αντρέ Σιμόες τίμησε την κιτρινόμαυρη φανέλα. Αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης, έδωσε και τη… ζωή του για την ΑΕΚ. Δεν κρύφτηκε ποτέ στα δύσκολα και με το πάθος του, έδειχνε τον δρόμο και στους υπόλοιπους παίκτες της Ένωσης. Ολα τα ωραία όμως, κάποτε τελειώνουν, με το ταξίδι του Πορτογάλου χαφ στον Δικέφαλο να ολοκληρώνεται την περσινή σεζόν. Ενα ταξίδι που σημαδεύτηκε από την επιστροφή στο Εβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης: Πρόεδρος Άλ Χιλάλ για Μέσι: «Μην με ρωτάτε, θα μάθετε επισήμως»

«Σκύλος» στο χώρο της μεσαίας γραμμής, προσέφερε πολλά και έγινε κομμάτι της κιτρινόμαυρης ιστορίας. Συνέβαλε τα μέγιστα για την επιστροφή της ΑΕΚ στην κορυφή μετά από 24 ολόκληρα χρόνια. Τώρα, ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος από μια διαφορετική θέση. Από την εξέδρα.

Η ΑΕΚ χρειάζεται έναν πόντο στο αυριανό ματς με τον Βόλο για να φτάσει στην 13η κούπα της ένδοξης ιστορίας της και ο Αντρε δε θα μπορούσε να λείπει. Ο Πορτογάλος χαφ μίλησε αποκλειστικά στο «10» για τα όσα έζησε με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, ενώ αποκάλυψε πως θα δώσει το παρών στη φιέστα της αγαπημένης του ομάδας.

«Η καλύτερη περίοδος της ζωής μου»

Η ΑΕΚ θα βρίσκεται για πάντα στην καρδιά του Αντρέ Σιμόες. Η «κιτρινόμαυρη» περιπέτεια παραμένει αξέχαστη για τον Πορτογάλο χαφ, που ανέπτυξε έναν ιδιαίτερο δεσμό με το κλαμπ.

«Η περιπέτειά μου στην Ελλάδα ήταν η καλύτερη περίοδος της ζωής μου, ήταν η καλύτερη περίοδος της καριέρας μου. Ένα μέρος που δεν θα ξεχάσω ποτέ, μια ομάδα που θα κουβαλάω στην καρδιά μου για πάντα.

Το πάθος που ένιωσα από τους οπαδούς της ΑΕΚ ήταν κάτι ιδιαίτερο, που δεν ένιωσα ποτέ πριν. Γι’ αυτό δημιούργησα έναν ιδιαίτερο δεσμό με αυτό το κλαμπ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όλα μου τα χρόνια στην ΑΕΚ, ειδικά το 2018 που πήραμε το πρωτάθλημα ήταν η πιο υπέροχη στιγμή της καριέρας μου».

«Θα ζήσω ξανά την… τρελή ατμόσφαιρα»

Πως και πως περιμένει την αυριανή φιέστα της Ενωσης ο Αντρέ Σιμόες. Ο Πορτογάλος έδειξε… τρελαμένος με την «Αγιά Σοφιά», ενώ στάθηκε και στα πολλαπλά οφέλη που έχει η ομάδα από το νέο γήπεδο.

«Η ευχή μου γίνεται πραγματικότητα. Δυστυχώς δεν μπορώ να παίξω σε αυτό το υπέροχο στάδιο, αλλά είχα την ελπίδα να έρθω να το δω από κοντά και να ζήσω ξανά την τρελή ατμόσφαιρα. Θα είμαι εκεί με τον κόσμο την Κυριακή το βράδυ για να πανηγυρίσουμε. Το νέο στάδιο έχει φέρει στην ομάδα μεγάλη ενέργεια, πάθος και πίστη», τόνισε ο 33χρονος μέσος και συμπλήρωσε στη συνέχεια:

«Προσπαθώ πάντα να παρακολουθώ τους αγώνες, μερικές φορές δεν είναι δυνατό λόγω του προγράμματός μου. Αλλά είμαι πάντα σε επαφή με μερικούς παίκτες, ειδικά με τον Αραούχο και τον Μάνταλο. Πραγματικά, νιώθω πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι είναι κοντά στην κατάκτηση του τίτλου».

Τέλος, ο Σιμόες δεν παρέλειψε να στείλει και το μήνυμά του στους οπαδούς της ΑΕΚ.

«Το μήνυμά μου προς τους οπαδούς της ΑΕΚ είναι να απολαύσουν αυτή τη μαγική στιγμή, γιατί τους άξιζε, πέρασαν τόσο δύσκολες στιγμές, ώστε τώρα μπορούν να απολαύσουν, να γιορτάσουν, για αυτούς, για τους πατέρες, τις μητέρες, τους παππούδες, για όσους δεν είναι πια εδώ».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ