Τσάβες: Γιατί ο Παναθηναϊκός στερείται δύο μήνες το «9αρι» του

Τσάβες: Γιατί ο Παναθηναϊκός στερείται δύο μήνες το «9αρι» του

Το «to10.gr» επιχειρεί να ρίξει φως και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν τον μοναδικό «κλασικό» σέντερ φορ που έχει στη διάθεσή του ο Ουζουνίδης και ο οποίος κλείνει… δίμηνο απουσίας λόγω μιας θλάσης.

Αν μια μεταγραφή έφερε πραγματικό ενθουσιασμό στον κόσμο του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι, αυτή ήταν του Κριστιάν Τσάβες. Η… αγάπη του κόσμου προς το αργεντίνικο στοιχείο, το παρελθόν με Μπορέλι, Έκι, Λέτο, ακόμα και Φιγκερόα, η καριέρα του Τσάβες και ο «αλήτικος» τρόπος με τον οποίο πανηγυρίζει τα γκολ του, έκαναν το… κλικ στον κόσμο.

Ο Τσάβες ξεκίνησε ιδανικά την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Σημείωσε το πρώτο του γκολ στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα, κόντρα στον Πλατανιά, γκολ που δεν στάθηκε όμως ικανό να χαρίσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Έδειξε, όμως, το ένστικτο του σκόρερ που διαθέτει.

Ο Αργεντινός τραυματίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, στο εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό. Την επόμενη μέρα η διάγνωση έκανε λόγο για θλάση στον δικέφαλο και οι εκτιμήσεις μιλούσαν για τρεις με τέσσερις εβδομάδες απουσίας του. Διάστημα… φυσιολογικό, αν μιλάμε για τέτοιου είδους τραυματισμού. Ωστόσο, σχεδόν δύο μήνες μετά, ο Αργεντινός δεν έχει εμφανιστεί ακόμα. Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι στις 19 Νοεμβρίου και οι εκτιμήσεις τον θέτουν αμφίβολο.

Το «to10.gr» επιχειρεί να ρίξει φως σε μια υπόθεση που έχει «πληγώσει» τον Παναθηναϊκό αγωνιστικά, στερώντας επί της ουσίας από τον Μαρίνο Ουζουνίδη το μοναδικό «καθαρό» σέντερ φορ που έχει στη διάθεσή του.

Η υποτροπή πριν τη Λαμία

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την επιστροφή του Τσάβες έλεγαν πως θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο ματς με τη Λαμία, στις 21 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποκτά σιγά σιγά και ρυθμό εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μια εβδομάδα αργότερα. Τελικά ο Αργεντινός δεν εμφανίστηκε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πριν από το ματς κόντρα στη Λαμία ο Τσάβες υπέστη υποτροπή στον τραυματισμό του, με αποτέλεσμα να κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι. Ωστόσο και παρά τη μεγάλη του επιθυμία να παίξει σε αυτό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης του ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να είναι 100% έτοιμος ώστε να μην υπάρξει ο κίνδυνος και νέας υποτροπής και τον στερηθεί ο Παναθηναϊκός για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα.

Μεγάλη η ευθύνη του ίδιου και της εξωγηπεδικής ζωής

Είναι σύνηθες σε περιπτώσεις που οι τραυματισμοί παικτών «τραβάνε» περισσότερο από το αναμενόμενο, οι ευθύνες να πέφτουν κυρίως στο ιατρικό τιμ και στην αποκατάσταση που κάνει στον παίκτη. Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον Τσάβες.

Είναι κοινό… μυστικό πως ο Αργεντινός, στις πρώτες του μέρες στην Ελλάδα, δεν έκανε και την καλύτερη εξωγηπεδική ζωή. Και μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις επιβάρυνε τον οργανισμό του, όπως στις αρχές Σεπτεμβρίου, που είχε πάει σε παραλία των Νοτίων Προαστίων και έκανε θαλάσσιο σκι, ανεβάζοντας μάλιστα το βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram.

Το «σκαρί» του Τσάβες δεν… σηκώνει πολλά – πολλά και κάθε περιττή ενέργεια ή κακή εξωγηπεδική ζωή, μπορεί να τον επιβαρύνει σε περίπτωση τραυματισμού, όπως συνέβη με το θέμα της θλάσης.

Αναζήτησε δικό του γυμναστή

Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο όταν μιλάμε για ξένους ποδοσφαιριστές. Σχεδόν όλοι οι παίκτες που πηγαίνουν σε μια νέα χώρα να παίξουν ποδόσφαιρο αναζητούν γυμναστές και φυσιοθεραπευτεές ακόμα κι έξω από τους συλλόγους τους, προκειμένου να βρουν μια καλύτερη αποκατάσταση σε περίπτωση που χρειαστούν.

Το ίδιο φέρεται να έχει κάνει και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, ο οποίος έψαξε και δεύτερη γνώμη για τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί. Κίνηση η οποία δεν «χτύπησε» καλά μέσα στην ομάδα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Τσάβες εξακολουθεί να απουσιάζει από τους αγώνες και είναι ανήμπορος να βοηθήσει την ομάδα του.

Η σκέψη για το «αύριο»

Αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό δεν έχουν την παραμικρή σκέψη για ένα μέλλον… διαφορετικό με τον Αργεντινό. Άλλωστε, αναζητούν χρήματα και φόρμουλα για να πληρώσουν τη δόση που έχει λήξει προς την Μπόκα Τζούνιορς και να μην έχουν άλλα προβλήματα.

Όμως δεν παύουν να προβληματίζονται για το γεγονός πως μια θλάση τον έχει κρατήσει επί διμήνου μακριά από τα γήπεδα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός… παλεύει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, έχοντας σημειώσει μόλις 7 γκολ στο πρωτάθλημα χωρίς αυτόν (8 συνολικά).

Δεν θα πρέπει, λοιπόν, να αποκλειστεί το παραμικρό. Ιδιαίτερα αν συνδυαστούν τα – αρκετά – χρήματα που απαιτούνται, με πιθανή ευαισθησία του παίκτη σε κάθε τραυματισμό που του εμφανίζεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ