Η πιο σημαντική νύχτα του Μάη για τον Ολυμπιακό: Η ΑΕΚ, η Φιορεντίνα και το νέο καλεντάρι

Η πιο σημαντική νύχτα του Μάη για τον Ολυμπιακό: Η ΑΕΚ, η Φιορεντίνα και το νέο καλεντάρι

Εάν η ΑΕΚ κατακτήσει το Κύπελλο, το «ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον θα στραφεί στην Φιορεντίνα, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να στείλει τον Ολυμπιακό απευθείας στα πλέι οφ του Europa League.

Η –αποψινή- νύχτα της 24η Μαΐου, καιρό τώρα σημαδιακή για το καλοκαίρι του Ολυμπιακού.

Από την ολοκλήρωση των playoffs περιμένουν οι Ερυθρόλευκοι το αποτέλεσμα του τελικού κυπέλλου προκειμένου να συλλέξουν μια σειρά από βασικές πληροφορίες για τον σχεδιασμό και την αφετηρία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Και από καιρό φυσικά γνωρίζουν πως θα είναι διαφορετική η εκκίνηση (τους) αν η ΑΕΚ κάνει το νταμπλ για πρώτη φορά από το 1978 ή αν τελικά ο ΠΑΟΚ συνεχίσει τη μεγάλη του παράδοση στον θεσμό…

Διαβάστε επίσης: Σάλος με πρώην μπασκετμπολίστρια του έχει παίξει στην Ελλάδα – Τα παράτησε όλα και άνοιξε Onlyfans (pics)

Γνωστή βεβαίως η ιστορία. Με νίκη των κιτρινόμαυρων ο Ολυμπιακός ξεκινά από τα προκριματικά του Europa League (πιθανότατα τον τρίτο γύρο) και σαφώς με καλύτερες προϋποθέσεις παίρνοντας το αντάλλαγμα για την τρίτη θέση της κατάταξης του στο πρωτάθλημα. Με νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης μεταφέρεται στο Conference League (δεύτερος προκριματικός γύρος) και μαζί μεταφέρει και όλες τις σημαντικές αποφάσεις του για μια… ώρα αρχύτερα μέσα στο καλοκαίρι.

Αν οι Πειραιώτες είναι στο Conference για παράδειγμα θα ξεκινήσουν δεδομένα την προετοιμασία τους στις 19 Ιουνίου γνωρίζοντας ότι το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν έρχεται για εκείνους στις 27 Ιουλίου. Αν είναι στο Europa League το πρώτο ματς έρχεται στις 10 του Αυγούστου άρα αυτομάτως τους προκύπτει το πλεονέκτημα να κερδίσουν ως και δύο εβδομάδες με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και για τον επόμενο προπονητή και για όλα τα υπόλοιπα που βρίσκονται ήδη στο τραπέζι του σχεδιασμού.

Ο παράγοντας Φιορεντίνα

Εάν η ΑΕΚ κατακτήσει το Κύπελλο απέναντι στον ΠΑΟΚ, υπάρχει επίσης ένα σενάριο το οποίο περιέχει την Φιορεντίνα και στέλνει τον Ολυμπιακό απευθείας στα πλέι οφ του Europa League, με τους Ερυθρόλευκους ουσιαστικά να κερδίζουν έναν γύρο.

Πώς θα συμβεί αυτό; Εάν οι Βιόλα κατακτήσουν το Κύπελλο Ιταλίας απέναντι στην Ιντερ (σ.σ απόψε γίνεται ο τελικός στις 22:00) και το Conference League απέναντι στην Γουέστ Χαμ. Εάν η Φιορεντίνα κάνει το 2/2 στους τελικούς, ο Ολυμπιακός θα πάει απευθείας στα πλέι οφ του Europa League.

Αυτό πρακτικά σημαίνει οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν εξασφαλισμένη την παρουσία τους στους ομίλους του Conference League, όπου θα βρεθούν εάν αποκλειστούν στα πλέι οφ του Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ