Παναθηναϊκός : Τα αντίποινα προκαλούν μπάχαλο

Παναθηναϊκός : Τα αντίποινα προκαλούν μπάχαλο

Στον Παναθηναϊκό απαγορεύεται και το παραμικρό λάθος μετά τον περιορισμό στις μεταγραφές. Ποιοι είναι πλέον στην έξοδο, ποιοι επιβάλλεται να μείνουν. Οι ανάγκες που δημιουργούνται.

Η επόμενη σκέψη μετά την αλλαγή της ποινής υποβιβασμού, αλλά και τα αντίποινα ήταν η εξής: «Ποιον Παναθηναϊκό θα δούμε την επόμενη περίοδο; Με τι ρόστερ;».

Πραγματικά, οι συνθήκες που διαμορφώνονται είναι κάκιστες και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν (στα social media αυτό γράφουν οι περισσότεροι) ότι… σώθηκε φέτος ο σύλλογος, αλλά θα κινδυνεύσει τη νέα σεζόν. Τo10.gr αναλύει σήμερα τι ισχύει με το υπάρχον ρόστερ. Ποιοι παίκτες οδηγούνται στην έξοδο. Ποιοι επιβάλλεται να μείνουν και τις ανάγκες που δημιουργούνται. Εννοείται ότι αυτή η ανάλυση ισχύει σε περίπτωση που όλοι… επιδείξουν καλή διάθεση και δεν κάνουν προσφυγή. Διότι μετά τα πράγματα θα είναι τραγικά. Με την υπάρχουσα διοίκηση το πιθανότερο είναι οι περισσότεροι να κάνουν προσφυγή.

Ακόμα, όμως κι αν αναλάβουν οι Πιεμπονγκσάντ, Ζαχάβι με τις άπειρες γνωριμίες δεν είναι εύκολο να δημιουργήσουν μία ομάδα με αρκετά Ελληνόπουλα. Οι γνωριμίες τους στο εξωτερικό είναι άσκοπες, άλλωστε, όταν το καλοκαίρι επιτρέπεται να αποκτηθεί μόνος ένας ξένος άνω των 23 ετών… Θυμίζουμε ότι κάτω των 23 ετών μπορούν να αποκτηθούν όσοι Έλληνες επιθυμεί η ομάδα.

Οι ελεύθεροι

Επιτρέπονται μόνο δύο ανανεώσεις άνω των 23 ετών, χωρίς μάλιστα αύξηση των αποδοχών τους. Οι Λουντ (25  ετών), Μολίνς (30), Δώνης (24) εμπίπτουν στην κατηγορία… Να δεχθεί να μείνει ο διεθνής Φινλανδός με καλή σεζόν φέτος, χωρίς να ανέβουν οι αποδοχές του (που τώρα είναι 150.000 ευρώ ετησίως) μοιάζει απίθανο. Ακόμα και αν εκτός απ’ αυτά που φαίνονται, μπουν στη συζήτηση και χρήματα που… δεν θα φαίνονται. Όταν, όμως, δεν έχει ένας παίκτης μεγάλο συμβόλαιο, τότε δύσκολα δέχεται μία πρόταση που δεν τον διασφαλίζει για τα υπόλοιπα, αν κάτι δεν πάει καλά. Αν δεν πληρώνεται πως θα τα διεκδικήσει;

Ο Μολίνς με δηλώσεις στη Σουηδία ήδη άνοιξε την πόρτα της εξόδου. Αν δεν έχει βρει ομάδα κι αλλάξει διοίκηση που του ζητήσει να μείνει, δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν πιθανότητες ανατροπής. Πάλι το οικονομικό θα παίξει ρόλο κι αν πιστεύει ότι μπορεί να βρει καλύτερη πρόταση (παίρνει περίπου 150.000 ευρώ).

Ο Δώνης έχει αποδοχές 100.000 ευρώ. Επειδή δεν υπάρχουν άλλοι ελεύθεροι άνω των 23 ετών για ανανέωση, σίγουρα θα του γίνει πρόταση παραμονής. Είναι παιδί του Παναθηναϊκού και με τη φετινή σεζόν απέκτησε εμπειρία που θα την κουβαλάει σε όλη την καριέρα του. Από ποια διοίκηση θα δεχθεί πρόταση, θα φανεί. Κι εδώ φυσικά όλα εξαρτώνται από τον παίκτη. Θα μείνει με αυτά τα λεφτά ή θα ζητήσει κάτι καλύτερο στο εξωτερικό (όπου είναι η προτεραιότητά του αν φύγει);

Ελεύθεροι μένουν και οι Ευαγγέλου, Μπουζούκης. Αλλά είναι 20 ετών, οπότε ο Παναθηναϊκός μπορεί να τους ανανεώσει και ήδη από τη νυν διοίκηση έχουν δεχθεί πρόταση. Δεν νομίζουμε ότι και η επόμενη –αν υπάρξει- θα έχει αντίρρηση. Το ερώτημα είναι τα παιδιά θέλουν να μείνουν; Λογικά θα περιμένουν και δεν θα βιαστούν ν’ αποφασίσουν πριν δουν τις εξελίξεις.

Λένε αντίο

Ο Βλαχοδήμος έχει συμφωνήσει με την Μπενφίκα κι αποχωρεί. Ο Μυστακίδης είναι 24 ετών δανεικός κι επιστρέφει στον ΠΑΟΚ. Να σημειώσουμε ότι ο δανεισμός θεωρείται μεταγραφή. Αρα, δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής με τρικ ανανέωσης του δανεισμού. Δεν νομίζουμε να το ήθελε και ο παίκτης. Ασχετα, τι θα ήθελαν οι ομάδες… Ο Κάτσε είναι δανεικός και ο Παναθηναϊκός μετά τον περιορισμό απαγορεύεται να πληρώσει ομάδα. Επομένως, ο 25χρονος Αλβανός διεθνής που λογίζεται φυσικά ξένος φεύγει. Επιπλέον, το συμβόλαιό του στον ΠΑΟΚ είναι 250.000 ευρώ και στον Παναθηναϊκό οι νέες μεταγραφές δεν μπορούν να εισπράττουν άνω των 100.000 ευρώ.

Επιβάλλεται να μείνουν

Οι Λουτσιάνο, Μουνιέ, Γιόχανσον, Ινσούα, Άλτμαν, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Διούδης, έχουν συμβόλαια κι επιβάλλεται να μείνουν. Οι πιο επίφοβοι για προσφυγή φυσικά είναι οι ξένοι. Θα περιμένουν μία νέα διοίκηση; Ή έχουν κουραστεί και κοιτούν τον επόμενο σταθμό; Κανείς δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Σε κάθε περίπτωση οι πέντε ξένοι πρέπει να μείνουν. Διαφορετικά οι ανάγκες που θα διαμορφωθούν για το ρόστερ θα είναι τρομερές. Όσο πιο γρήγορα υπάρξει εξέλιξη στο διοικητικό, τόσο το καλύτερο μήπως και πειστούν.  Δεν υπολογίζουμε, πάντως, τον Κουλιμπαλί που είναι φευγάτος. Εκτός κι αν αλλάξουν τα πράγματα διοικητικά και αλλάξει και ο ίδιος γνώμη. Αλλά πλησιάζει τα 30 χρόνια και θέλει περισσότερα χρήματα από τις 180.000 ευρώ που προβλέπονται για τη νέα περίοδο.

Οι ανάγκες

Αν οι ξένοι μείνουν, συν την πεντάδα Ελλήνων που αναφέραμε κι εφόσον μείνει και ο Δώνης ή και ο Κουλιμπαλί, τότε όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ο Παναθηναϊκός θα έχει μία καλή ντουζίνα ποδοσφαιριστών και θα ψάχνει δύο ποιοτικούς κι έμπειρους παίκτες άνω των 23 ετών. Συν την άνοδο ορισμένων ταλαντούχων από την Κ20 και την Κ17 θα μπορεί να έχει ένα αξιοπρεπές υλικό. Ας πάρουμε το αισιόδοξο σενάριο ότι μένουν όλοι. Πάμε να δούμε σύμφωνα με τη λογική τις ανάγκες που δημιουργούνται.

Στο τέρμα παρά τη φυγή του Βλαχοδήμου δεν μπορείς να σπαταλήσεις τη μία μεταγραφή που έχεις δικαίωμα άνω των 23 ετών. Εχεις τον Διούδη και θα στηρίξεις τους νεαρούς Κότσαρη, Ξενόπουλο (ανανέωσε πρόσφατα). Στα άκρα της άμυνας, αν μείνει δεξιά έστω κι ένας εκ των Γιόχανσον, Κουλιμπαλί θα χρειαστεί μία εναλλακτική από την Ακαδημία ή νεαρός Έλληνας κάτω των 23 ετών. Αριστερά αν μείνει ο Ινσούα ισχύει το ίδιο.

Στο κέντρο της άμυνας παίζουν Κουρμπέλης, Οικονόμου, Κολοβέτσιος και είναι άγνωστο τι θα πράξει ο Ευαγγέλλου, ενώ ανανέωσαν πρόσφατα οι Τριανταφυλλόπουλος, Μαυρομάτης. Το ιδανικό θα ήταν ένας ακόμα έτοιμος παίκτης, αλλά πότε θα στηριχθούν οι νέοι;

Στα χαφ υπάρχει θέμα. Είναι ο Τζανδάρης, ο Στάικος και φυσικά εκεί παίζει ο Κουρμπέλης. Δεδομένα χρειάζεται ποιοτικός παίκτης, αφού θα φύγει ο Κάτσε κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και ο Λουντ που επίσης μπορεί να παίξει στον άξονα.  

Πίσω από τον φορ μπορούν να παίξουν Λουτσιάνο, Άτλμαν και οι Δώνης, Μπουζούκης αν μείνουν. Θεωρητικά, δεν χρειάζεται άλλη προσθήκη. Στα άκρα υπάρχει ο Μουνιέ και οι νεαροί Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης, Κουντουριώτης. Σίγουρα χρειάζεται έτοιμος παίκτης. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι μετακομίζει εκεί κι ο Άλτμαν. Δεν είναι, ωστόσο, η θέση του κι ένας εξτρέμ είναι απαραίτητος. Στην επίθεση είναι το χάος. Μπορεί να παίξει ο Δώνης –αν μείνει-, αλλά δεν είναι killer, ο Λουτσιάνο και υπάρχει και ο Πίσπας. Ενώ θα προωθηθεί ενδεχομένως και ο Σέχου. Εκεί χρειάζονται δεδομένα προσθήκες και μάλιστα έτοιμων παικτών. Όλα αυτά, όπως αναφέραμε, στο αισιόδοξο σενάριο παραμονής των ξένων και παικτών όπως οι Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Δώνης, Κολοβέτσιος. Διότι μετά θ’ ακολουθήσει μπάχαλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ