Σαμπανάτζοβιτς : «Μελισσανίδης και Μπάγεβιτς η συνταγή των τίτλων»

Σαμπανάτζοβιτς : «Μελισσανίδης και Μπάγεβιτς η συνταγή των τίτλων»

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ αναφέρθηκε στην επιστροφή της Ένωσης στην κορυφή.

Μιλώντας στο συλλεκτικό περιοδικό της Live Sport ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς αναφέρθηκε στην επιστροφή της ΑΕΚ στην κορυφή, στο δίδυμο Μελισσανίδη-Μπάγεβιτς που χαρακτήρισε ως «μυστικό της επιτυχίας», συνέκρινε την ΑΕΚ του τότε με αυτή του σήμερα, αποκάλυψε τις… αδυναμίες του από το υπάρχον ρόστερ των Κιτρινόμαυρων, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα στους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ, για τα όσα θα ζήσουν σε δύο χρόνια από τώρα, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σαμπανάτζοβιτς:
Παρακολούθησες την φετινή πορεία της ΑΕΚ; Πως αισθάνεσαι που 24 χρόνια μετά η ομάδα επέστρεψε στην κορυφή;
«Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε. Όμως η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και περίμενα πως αυτό θα ερχόταν. Έστω και αργά. Παρακολουθούσα την πορεία της και χάρηκα πολύ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι μια τεράστια επιτυχία που την άξιζε η ΑΕΚ. Κατέκτησε τον τίτλο δίκαια, ήταν η πιο σταθερή ομάδα. Το απέδειξε αυτό όλη τη σεζόν, έμαθα είναι και στον τελικό του κυπέλλου. Άρα αυτό κάτι σημαίνει. Την άξιζε ο κόσμος αυτή τη χαρά. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ είναι απίστευτοι, δεν τους ξεχνάω ποτέ. Για αυτούς χάρηκα περισσότερο».

Έχοντας δει κάποια παιχνίδια της ΑΕΚ, τι διαφορές και τι ομοιότητες έχεις παρατηρήσει με το 1994;
«Αυτή η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που βασίζεται στο σύνολο. Εμείς τότε είχαμε ίσως μεγαλύτερη ποιότητα. Θυμάμαι σε κάποια μας που κατεβάζαμε στροφές, γιατί τα καθαρίζαμε από νωρίς! Δεν είναι υπερβολικό να πω πως σε κάποια ματς μπορούσαμε να βάζουμε και πέντε και έξι γκολ! Είχαμε ποιότητα σε όλες τις γραμμές. Και αυτή η ΑΕΚ έχει ποιότητα, όμως βασίζεται στο σύνολο. Είναι μια δουλεμένη ομάδα, με καλές μονάδες και για μένα έναν πολύ καλό προπονητή. Έχει δουλέψει πολύ ο Χιμένεθ και αυτή η δουλειά φαίνεται στο γήπεδο. Από τις κινήσεις των παικτών, το πώς βρίσκονται μεταξύ τους, το πώς προσαρμόζονται στις συνθήκες ενός αγώνα».

Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που ξεχωρίζεις;
«Μου αρέσει πολύ ο Λιβάγια. Είναι ένας πολυσύνθετος επιθετικός με ποιότητα και μου αρέσει που παίζει πρώτα για την ομάδα. Είναι τεράστια προσόν αυτό ειδικά για έναν επιθετικό. Διότι λόγω θέσης οι περισσότεροι είναι… ατομιστές. Επίσης μου αρέσει ο Βράνιες. Πρόκειται για έναν πολύ δυναμικό στόπερ που νομίζω κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα».

Μπορεί πιστεύεις αυτή η ΑΕΚ να χτίσει ξανά τη δική της αυτοκρατορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως είχε κάνει και στις αρχές της δεκαετίας του ’90;
«Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ξέρει πολύ καλά τι θα πει πρωτάθλημα και πως χτίζονται οι καλές ομάδες! Όπως και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς! Εκείνοι το ξέρουν και το απέδειξαν. Το έκαναν τότε, το κάνουν και τώρα. Παρότι οι εποχές και ίσως και οι ρόλοι έχουν αλλάξει, μιλάμε για ανθρώπους του ποδοσφαίρου, με όραμα και παράλληλα αγάπη για την ΑΕΚ. Και φάνηκε πως το πλάνο που ξεκίνησαν στέφθηκε με επιτυχία. Νομίζω αυτές οι δύο προσωπικότητες είναι η… συνταγή για αυτή την επιτυχία αλλά και για να γίνει αυτό που με ρωτήσατε. Να μπορέσει η ΑΕΚ να γίνει και πάλι η πρωταγωνίστρια στην Ελλάδα για χρόνια».

Πέρα από τη χαρά για το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ προετοιμάζεται σιγά-σιγά και για την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τι συναισθήματα σου ξυπνά όλο αυτό;
«Ξέρω πολύ καλά τι θα πει Νέα Φιλαδέλφεια. Στα πέντε χρόνια που έμεινα στην ΑΕΚ έζησα το γήπεδο όσο λίγοι. Όλα θα είναι αλλιώς όταν η ΑΕΚ επιστρέψει εκεί. Και για τον κόσμο, αλλά και για τους παίκτες. Θα το καταλάβουν όταν αγωνιστούν εκεί για πρώτη φορά. Το γήπεδο θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στην ΑΕΚ, θα αλλάξει εντελώς την ιστορία της από εδώ και πέρα».

Ποιο πιστεύεις πως θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα για την ΑΕΚ από εδώ και μπρος;
«Νομίζω η καθιέρωση στην κορυφή και η επιστροφή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το έχει ανάγκη αυτό η ομάδα αλλά και ο κόσμος. Η ΑΕΚ πρέπει να επιστρέψει εκεί, γιατί εκεί ανήκει. Εμείς αγωνιζόμασταν με αντιπάλους όπως η Μίλαν και ο Άγιαξ και τους κοιτάζαμε στα μάτια, γιατί ήμασταν η ΑΕΚ! Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα. Φέτος είναι μια καλή ευκαιρία. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, όμως με το σωστό πλάνο, μπορεί να γίνει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ