Η έκθεση της Grant Thornton για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η έκθεση της Grant Thornton για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η Grant Thornton έλεγξε τον ισολογισμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το ποδοσφαιρικό έτος 2016-17 και διατύπωσε αρνητική γνώμη, καθιστώντας σαφές ότι η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι επιβεβλημένη.

Η εταιρεία Grant Thornton ανέλαβε να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα οποία να σημειωθεί δημοσιοποιήθηκαν με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση, και η γνώμη της δεν είναι καθόλου καλή για το «Τριφύλλι».

Όπως αναφέρει η ελεγκτική εταιρεία, «οι συνημμένες εταιρικές και ενοποιημένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις δεν παρουσιάζουν εύλογα την οικονομική θέση της ΠΑΕ», με αποτέλεσμα να καταλήξει σε αρνητική γνώμη για τους «πράσινους». Μάλιστα, σε άλλο σημείο της έκθεσης, η Grant Thornton, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της ΠΑΕ.

Παράλληλα, αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού είναι επιβεβλημένο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι σχεδόν αναπότρεπτη η αδυναμία εξυπηρέτησης των οικονομικών υποχρεώσεων.

Διαβάστε την έκθεση του ορκωτού λογιστή:

Όπως αποδεικνύεται από τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Γιάννης Αλαφούζος επέλεξε να χρηματοδοτήσει το «Τριφύλλι» μέσω της κυπριακής off shore εταιρίας Sortivo International. Η εταιρία αυτή είναι ο απόλυτος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, αυξάνοντας το ποσοστό της σε σχέση με τον προηγούμενο ισολογισμό, ενώ μειώθηκε τόσο το ποσοστό του Αλαφούζου σε ονομαστικές μετοχές, όσο και εκείνο της Παναθηναϊκής συμμαχίας.

Δείτε τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ