Οριστικό: Ξεκινάει εποχή Παϊρότζ στον Παναθηναϊκό

Οριστικό: Ξεκινάει εποχή Παϊρότζ στον Παναθηναϊκό

Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και απομένει μονάχα ο οικονομικός έλεγχος, που θα είναι... τυπικός, προκειμένου σε 15-20 μέρες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να περάσει στα χέρια της "Pan Asia".

Ιστορικές μέρες για τον Παναθηναϊκό. Μετά από έξι χρόνια η ΠΑΕ αλλάζει ιδιοκτησία και από τον Γιάννη Αλαφούζο περνάει στα χέρια του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και του fund της «Pan Asia» το οποίο και εκπροσωπεί. Όπως έγινε αρμοδίως γνωστό πριν από λίγο από την πλευρά του Ταϊλανδού επιχειρηματία, στη συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο, πέραν του συμφώνου εμπιστευτικότητας που θα υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών, υπήρξε συμφωνία σε όλα για τη μεταβίβαση των μετοχών, ενώ ξεπεράστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Αυτό που απομένει είναι να ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος. Μόλις τελειώσει, η ΠΑΕ θα μεταβιβαστεί και τυπικά στον Παϊρότζ για να γίνει οριστικά και η αλλαγή σελίδας. Το χρονικό διάστημα που απαιτείται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, είναι 15 με 20 μέρες. Με τις παρούσες συνθήκες, το deal δεν πρόκειται να χαλάσει.

Ο Ταϊλανδός θα δώσει συνολικά 27 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τις μετοχές, ενώ θα βάλει και άλλα 20 εκατομμύρια για την ομάδα τη νέα χρονιά. Επίσης, είναι εξαιρετικά πιθανό αυτές τις μέρες να διευκολύνει οικονομικά την ομάδα για να τακτοποιηθούν άμεσα κάποιες υποχρεώσεις που τρέχουν.

Στη συνέχεια, η ΠΑΕ θα στελεχωθεί και, αν δεν αλλάξει κάτι, θα γίνει ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά. Βέβαια, περιμένουμε με αγωνία να γίνει γνωστό αν οι πράσινοι μπορούν να γλιτώσουν την τιμωρία της απαγόρευσης μεταγραφών, καλύπτοντας χρέη και «καθαρίζοντας» τις οφειλές, κάτι που θα εισηγηθεί η νέα διοίκηση στην επιτροπή αδειοδότησης, στην έφεση στην οποία θα καταθέσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ