Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, το «εσωτερικό επιτελείο» υποστήριξης, ο ρόλος του Ιμπαγάσα και ο Φουστέρ

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, το «εσωτερικό επιτελείο» υποστήριξης, ο ρόλος του Ιμπαγάσα και ο Φουστέρ

Ο Ολυμπιακός θα ενισχύσει με κάθε τρόπο τον νέο προπονητή. Τα τρία πρόσωπα του τιμ της πρώτης ομάδας, η ενίσχυση του Ιμπαγάσα στην ομάδα Β και ο ρόλος του Φουστέρ.

Η εβδομάδα της επιλογής, έφτασε. Ο Αντόνιο Κορδόν έχει ήδη ανοίξει τα χαρτιά του. Εχει μιλήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και έχει αναφερθεί στους προπονητές που έχει ξεχωρίσει για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος των Πειραιωτών θα κάνει την επιλογή που θα κριθεί ως η ιδανικότερη για να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού. Και οι οριστικές εξελίξεις υπάρξουν τα επόμενα 24ωρα. Ο νέος αθλητικός διευθυντής και η διοίκηση θα εντείνουν τις ενέργειές τους, ώστε ο νέος προπονητής να έρθει άμεσα στην Ελλάδα, να αναλάβει και να τρέξει άμεσα ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς. Καθώς είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν και τα οποία δεν σηκώνουν άλλη καθυστέρηση.

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να στηρίξει τον νέο προπονητή με κάθε τρόπο. Ετσι, ξέχωρα από το επιτελείο που ο ίδιος θα διαλέξει να έχει στο πλευρό του (βοηθούς, γυμναστές, αναλυτές κλπ), στο προπονητικό τιμ, αναμένεται να υπάρχουν και πρόσωπα που έχουν δείξει ότι έχουν την ικανότητα, την τεχνογνωσία, την εμπειρία να προσφέρουν πολλά στον νέο εκλεκτό για τον πάγκο. Οπως όλες οι μεγάλες ομάδες, έτσι και οι Ερυθρόλευκοι θα πλαισιώσουν τον προπονητή με πρόσωπα της εμπιστοσύνης της ομάδας, με σκοπό να τον βοηθήσουν όσο μπορούν από τη δική τους μεριά, να γίνει το καλύτερο δυνατό επίπεδο δουλειάς.

Διαβάστε επίσης: Απρόοπτο με Σλούκα στον Ολυμπιακό

ΜΟΥΡΙΚΗΣ, ΑΓΡΙΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΥΛΑΪΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτό φαίνεται ότι είναι κάτι που το επιθυμεί και ο Αντόνιο Κορδόν, ο οποίος είναι υπέρ της παρουσίας ανθρώπων που γνωρίζουν τον σύλλογο δίπλα στον προπονητή. Ετσι, στην πρώτη ομάδα θα παραμείνει για παράδειγμα ο γυμναστής Χρήστος Μουρίκης, ένας εκ των κορυφαίων της χώρας. Αλλά και… πολυτροπαιούχος, καθώς ήταν παρών σε συνολικά 12 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα του Ολυμπιακού. Ενώ ουσιαστικά βρίσκεται στο Ρέντη από το 2011, με μόνη διακοπή, ένα διάστημα λιγότερο από μία σεζόν. Στο επιτελείο κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει και ο επί 6 χρόνια προπονητής τερματοφυλάκων των Πειραιωτών, Παναγιώτης Αγριογιάννης.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται να προστεθεί ακόμη ένα «φρέσκο» πρόσωπο. Ο λόγος για τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, ο οποίος ενδέχεται να αναβαθμιστεί. Ο προπονητής της ομάδας Κ-19, που κατέκτησε φέτος το πρωτάθλημα της Super League K19, εργάστηκε ως βοηθός του Ζοσέ Ανιγκό στο διάστημα που ο Γάλλος κάθισε στον πάγκο των Ερυθρόλευκων και άφησε άριστες εντυπώσεις με τις γνώσεις, τη δουλειά του και τον χαρακτήρα του. Και για αυτόν τον λόγο υπάρχουν σκέψεις να μείνει στο πλευρό του νέου προπονητή, συμμετέχοντας στο επιτελείο του, ως βοηθός ή σε όποιον άλλο ρόλο κριθεί ότι μπορεί να βοηθήσει. Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η ΕΠΟ, ο Συλαϊδόπουλος βρίσκεται μεταξύ των υποψήφιων προπονητών που θα πάρουν μέρος στα δύο γκρουπ της 8ης σχολής UEFA Pro, όπως και οι Πάμπλο Γκαρσία, Φάνης Γκέκας, Παναγιώτης Κονέ, Βαγγέλης Μόρας, Στέλιος Μαλεζάς, Τόλης Τερζής, Αλέξανδρος Τζιόλης κ.α.

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΕΛ ΙΜΠΑΓΑΣΑ

Ο Ολυμπιακός, βεβαίως, δεν είναι μόνο η πρώτη ομάδα. Στον Πειραιά φάνηκε φέτος ότι οι κομβικές αλλαγές που έγιναν στην Ακαδημία, έφεραν σπουδαία αποτελέσματα. Ενώ πολύ σημαντικός είναι και ο ρόλος της ομάδας Β, η οποία στο δεύτερο μισό της χρονιάς, έδειξε σπουδαία πράγματα. Μάλιστα, με βάση όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, ο Αριέλ Ιμπαγάσα κατά 99% θα παραμείνει προπονητής στον Ολυμπιακό Β, μετά την τρομερή βελτίωση του τμήματος στο διάστημα της παρουσίας του Αργεντινού, αλλά και τη ραγδαία βελτίωση της απόδοσης αρκετών ποδοσφαιριστών. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και προσθήκες στο επιτελείο του, ώστε ο «Κάνιο» να στηριχθεί. Καθώς έδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ καλό προπονητή. Και ότι έχει τη γνώση και την ικανότητα να εξελίσσει ποδοσφαιριστές. Κάτι που είναι και το ζητούμενο στο συγκεκριμένο πρότζεκτ. Με τη νέα χρονιά να είναι η πιο δύσκολη από όλες για τις ομάδες Β. Καθώς αλλάζουν οι όροι συμμετοχής στο πρωτάθλημα της SL2.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΟΥΣΤΕΡ

Τέλος, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επιστροφής του Νταβίντ Φουστέρ στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός είχε βρεθεί πριν από λίγο καιρό στην Ελλάδα. Είχε συζητήσει με τους Ερυθρόλευκους για μια πιθανή επιστροφή του στον σύλλογο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν αυτό θα συμβεί, πότε και κυρίως η θέση που προορίζεται να αναλάβει. Ο πρώην αρχηγός του Ερυθρόλευκων πέρασε τα τελευταία χρόνια στη Βαλένθια, έχοντας ρόλο στην ακαδημία των Νυχτερίδων και όντας ο επικεφαλής της ανάπτυξης των ποδοσφαιριστών, καταρτίζοντας ατομικά, ειδικά προγράμματα για παίκτες που κρινόταν ότι είχαν το ταλέντο, την προσωπικότητα και το… επίπεδο για το παραπάνω βήμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ