Η πρώην και η επόμενη ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό

Η πρώην και η επόμενη ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό

Σε λίγες ώρες ο Ζοσέ Ανιγκό θα κάτσει στον πάγκο του Λεβαδειακού για τελευταία φορά. Θα κρυφοκοιτάζει αυτόν του Πανιωνίου, της επόμενης ομάδας του, και θα γνωρίζει ότι η αποχώρησή του από την Βοιωτία δεν έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Ο Λεβαδειακός ετοιμάζεται για την τελευταία «μάχη» της χρονιάς στη Νέα Σμύρνη όπου θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο για την 30η αγωνιστική της Superleague (06/05, 19:00). Για τον Γάλλο τεχνικό των Βοιωτών, Ζοσέ Ανιγκό, η αναμέτρηση θα είναι ιδιαίτερη, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει την επόμενη ομάδα του. Η συμφωνία του με τους Κυανέρυθρους πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Όταν περάσει, λοιπόν, από τη φυσούνα του γηπέδου της Νέας Σμύρνης πρέπει να… προσέξει σε ποιον από τους δύο πάγκους θα κατευθυνθεί. Τυπικά ανήκει ακόμα στο δυναμικό της ομάδας από τη Βοιωτία. Έχει έναν αγώνα να δώσει για εκείνους κι ύστερα μπορεί να κοιτάξει το μέλλον του. Αν και όπως όλα δείχνουν έχει φροντίσει ήδη τα επόμενα βήματα «αδειάζοντας» τους Βοιωτούς που υπολόγιζαν στην παραμονή του…

Ο 57χρονος προπονητής με το επιβλητικό παρουσιαστικό, πριν από πέντε χρόνια, σε έναν παράξενο εγκιβωτισμό της ζωής, ένιωσε απόλυτα θνητός δεχόμενος το πιο ισχυρό χαστούκι της. Για κάμποσα χρόνια ζούσε μια… άλλη ζωή, μέσα στην ήδη υπάρχουσα, προσπαθώντας να βρει λόγους για να συνεχίσει να προχωρά. Γονάτισε, μετά τη δολοφονία του γιου του Αντριέν στη διάρκεια ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στη Μασσαλία (το 2013), κι ύστερα σηκώθηκε, σκούπισε τα γόνατά του και έκανε restart στη ζωή του.

Μετά από μια σύντομη περιπέτεια στην Τυνησία κίνησε για τη Λιβαδειά. Εκεί όπου βρήκε, όπως και ο ίδιος έχει εξομολογηθεί, την χαμένη του ηρεμία. Ο πάλαι ποτέ αμυντικός της Μαρσέιγ και της Νιμ είναι αδιαμφισβήτητα ένας σπουδαίος ποδοσφαιράνθρωπος. Ωστόσο δεν στάθηκε αντάξιος της εμπιστοσύνη των Βοιωτών, της σχέσης που έχτισαν μαζί του, της ευκαιρία που του έδωσαν να ξαναμπεί στον προπονητικό χάρτη.

Ένα χρόνο τώρα δήλωνε ευτυχισμένος στην ομάδα της πόλης, τώρα όμως φαίνεται πως ρίχνει τίτλους τέλος σε αυτήν την συνεργασία και οι ιθύνοντες του συλλόγου δικαιούνται να αισθάνονται αδικημένοι! Ο Γάλλος προπονητής δεν είχε αποκαλύψει τις σκέψεις περί αποχώρησης, δεν είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του, δεν ήταν ξεκάθαρος απέναντί τους, την στιγμή που η ΠΑΕ του είχε κάνει πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας τους και… περίμενε.

Κάτι άλλαξε στα πλάνα του. Η επόμενη σεζόν δεν θα τον βρει στα πράσινα, αλλά στα κυανέρυθρα. Η παρουσία του στον πάγκο του Λεβαδειακού έκανε τον κύκλο της. Αποφάσισε να αποχωρήσει την στιγμή που οι διοικούντες την ομάδα έριχναν… κλεφτές ματιές στην επόμενη σεζόν, εκείνος σχεδίαζε το ταξίδι του εν Αθήναις. Έχοντας μάλιστα επιλέξει και ποιοι παίκτες θα ήθελε να τον συνοδέψουν σε αυτό το ταξίδι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Λεονάρντο. Ο 32χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός του Λεβαδειακού βέβαια έχει συμβόλαιο με την ομάδα κι ύστερα από τον τρόπο που… αποχωρεί ο Ανιγκό, κάθε άλλο παρά εύκολα θα φύγει ο παίκτης από την Στερεά Ελλάδα!

Ο Λεβαδειακός θα κόψει το νήμα του τερματισμού χωρίς το άγχος του υποβιβασμού, έχοντας εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή του στην κατηγορία, ενώ υπήρξε και περίοδος που πάλευε μέχρι και για την κατάληψη της πέμπτη θέσης. Με έναν αγώνα να απομένει, οι Βοιωτοί έχουν μαζέψει 34 βαθμούς με απολογισμό 8 νίκες, 10 ισοπαλίες και 11 ήττες. Το αύριο θα ξημερώσει χωρίς τον Ανιγκό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ