ΠΑΟΚ – Πλατανιάς 3-0

ΠΑΟΚ – Πλατανιάς 3-0

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα με 3-0 του Πλατανιά, με τον Πρίγιοβιτς να πετυχαίνει 2 γκολ. Ο Δικέφαλος του Βορρά ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα.

Μπορεί το πρωτάθλημα να μην ήταν στον αγωνιστικό χώρο για να απονεμηθεί στον ΠΑΟΚ, αλλά ο κόσμος της ομάδας βρέθηκε στην Τούμπα, στήνοντας την δική του γιορτή στις κερκίδες. Περισσότεροι από 15.000 χιλιάδες φίλαθλοι του Δικεφάλου αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ φωνάζοντας το σύνθημα «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές», αλλά και κατά της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη, ενόψει μάλιστα και του τελικού Κυπέλλου το ερχόμενο Σάββατο(12/5), στο ΟΑΚΑ.

Στην τελευταία αναμέτρηση του πρωταθλήματος είχαμε το ντεμπούτο του Μάρκο Μιχόγεβιτς με την ασπρόμαυρη φανέλα, αλλά και την χρησιμοποίηση του Σάκχοφ μετά από αρκετό καιρό στην αρχική 11αδα. Όσον αφορά τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές ο Λουτσέσκου αποφάσισε να μη ξεκουράσει κάποιος από τους βασικούς καθώς ήθελε να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα λόγω ΑΕΚ. Από την άλλη πλευρά ο Πλατανιάς, ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη, με μόλις 15 ποδοσφαιριστές εξαιτίας των πολλών προβλημάτων και με μια 11αδα με μοναδικό Έλληνα τον Καρυπίδη.

Σ’ ένα παιχνίδι που δεν χωράει και πολύ κριτική, ο Δικέφαλος του Βορράς πέτυχε μια εύκολη νίκη 3-0 διατηρώντας το αήττητο στην έδρα του. Οι Θεσσαλονικείς από το ξεκίνημα του αγώνα επέβαλε τον δικό τους νόμο στο παιχνίδι, ανεβάζοντας πολύ ψηλά όλες τις γραμμές του. Με ποσοστό κατοχής μπάλας που έφτασε το 66% πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο δύο πανέμορφα γκολ με τους Πέλκα και Πρίγιοβιτς.

Στο 9′ ο Μάτος από δεξιά έκανε τη σέντρα με τη μπάλα να κοντράρει στον Βάντερσον, χωρίς να φύγει από την περιοχή του Πλατανιά λόγω του ύψους που πήρε. Η άμυνα του Πλατανιά αδράνησε με τον Ντικαμονά στην προσπάθεια του να την απομακρύνει την έστειλε στον Πέλκα ο οποίος με σουτ εν’ κινήσει μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ 1-0 για τον ΠΑΟΚ.
Μετά από έξι λεπτά ήρθε και το δεύτερο τέρμα με τον Σέρβο επιθετικό. Στο 15′ και πάλι ο Μάτος από τα δεξιά γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής με τον Πρίγιοβιτς χωρίς να πιέζεται από τους Χανιώτες δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Στη συνέχεια οι ασπρόμαυροι κατέβασαν ρυθμό, με τους ποδοσφαιριστές του Πλατανιά να προσπαθούν να φτάσουν στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως οι παίκτες του Λουτσέσκου συνέχισαν να παίζουν αρκετά ψηλά την άμυνα τους και δεν δυσκολεύτηκαν να γίνονται κάτοχοι της μπάλας. Ο δεξιοπόδαρος Ουές ήταν ίσως ότι καλύτερο διέθετε ο Πλατανιάς στο πρώτο μέρος. Ο 19χρονος αμυντικός με καταγωγή από τη Συρία είχε πολλά ξεπετάγματα ζορίζοντας κάπως την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε τη συνέχιση του πανηγυρικού κλίματος στις εξέδρες, την παρουσία νεόνυμφων στις κερκίδες της Τούμπα, αλλά και έναν ΠΑΟΚ να πιέζει την άμυνα του Πλατανιά για περισσότερα γκολ. Εκτός από κάποιες καλές ατομικές ενέργειες, η ομάδα του Πλατανιά ήταν αυτή που είχε την πιο μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 67′ ο Βαρέλα στην προσπάθεια του να διώξει γλίστρησε με την μπάλα να φτάνει στον Κασάλιτσα. Ο τελευταίος βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ τον νίκησε στο τετ α τετ. Στο 89′ είχαμε την καλύτερη στιγμή για τον ΠΑΟΚ από στημένη μπάλα. Ο Βιερίνια εκτέλεσε έξω από την μεγάλη περιοχή απευθείας το φάουλ με τον Κλιάγιτς να εκτινάσσετε και με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμένα ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, αναζητούσαν ένα ακόμα γκολ στο αποψινό παιχνίδι με τον Πλατανιά. Αυτό ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Σέρβο επιθετικό να το πετυχαίνει με κεφαλιά μετά από ασίστ του Βιερίνια. Ο διεθνής επιθετικός του Δικεφάλου με τα δύο τέρματα έφτασε τα 19 και περιμένει να δει τι θα κάνει αύριο (5/5) ο Ανσαριφάντ για το αν θα βγει πρώτος σκόρερ για τη φετινή χρονιά.

Με την λήξη του αγώνα ο κόσμος του ΠΑΟΚ αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές φωνάζοντας «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές», αλλά και «φέρε μας το Κύπελλο στον Πύργο το Λευκό». Οι παίκτες έχοντας αγκαλιά τα παιδία τους πήγαν προς την πλευρά της Θύρας 4 για ένα τελευταίο χειροκρίοτημα.

Το κλειδί: Τα δύο γρήγορα γκολ του ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης βοήθησαν προκειμένου να παιχτεί ελεύθερο ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος σε όλο το 90λεπτο με τους παίκτες του ν’ ανεβάζουν ή να παγώνουν τον ρυθμό όποτε ήθελα. Επίσης, δόθηκε στον Λουτσέσκου η ευκαιρία να δοκιμάσει και διάφορα πράγματα ενόψει του τελικού.

Το 10άρι: Από ασίστ του Μάτος, προήλθε το γκολ του Πρίγιοβιτς, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και το γκολ του Πέλκα. Ο Βραζιλιάνος έκανε ένα καλό παιχνίδι δείχνοντας πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση

Γιατί κόουτς: Ακόμα και σ’ ένα παιχνίδι αδιάφορο ο Ελ Καντουρί δεν μπόρεσε να δείξει για πολλοστή φορά τους λόγους που ο ΠΑΟΚ επένδυσε πολλά χρήματα για να τον φέρει στην Τούμπα. Είτε από τα πλάγια, είτε από τον άξονα δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Για μια ακόμα θα πούμε πως ο Λουτσέσκου δείχνει μια ανεξήγητη συμπάθεια προς το πρόσωπο του Μαροκινού.

Στον πάγκο: Ο Ρουμάνος τεχνικός στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα παρακολούθησε το παιχνίδι με τον Πλατανιά καθήμενος. Ήταν η πρώτη φορά φέτος που ο Λουτσέσκου έδειχνε τόσο ήρεμος στον πάγκο του ΠΑΟΚ, δείχνοντας κι αυτός πως σκέφτεται περισσότερο τον τελικό με την ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-0

ΓΚΟΛ: 9′ Πέλκας, 15′ Πρίγιοβιτς 90’+ Πρίγιοβιτς

ΔΟΚΑΡΙΑ:

KΙΤΡΙΝΕΣ: Πέλκας,

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΓΗΠΕΔΟ: ΤΟΥΜΠΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καραντώνης
ΒΟΗΘΟΙ: Σίπκας – Χατζηνάκος
4ος: Μαλούτας

ΠΑΟΚ: (Ρ. Λουτσέσκου) Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μιχογεβιτς, Βιερίνια, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (75′ Λημνιός), Μακ (63′ Κάμπος), Μπίεσεσβαρ, Πέλκας (50′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς

Πλατανιάς: (Γ. Χατζηνικολάου): Κλιάγιτς, Βάντερσον, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Ουές, Ντουαλά, Μαλσά, Ζίκο, Ενσικουλού (69′ Σινκ), Κασάλιτσα (84′ Φούφλια) και Ουντότζι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ