ΠΑΟΚ : Στο γήπεδο πρώτος στα… χαρτιά δεύτερος

ΠΑΟΚ : Στο γήπεδο πρώτος στα… χαρτιά δεύτερος

Ο ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα έφτασε στην πηγή, αλλά τελικά δεν τον άφησαν να πιει νερό. Οι ασπρόμαυροι ήταν ένα από τα φαβορί για τον φετινό τίτλο, αλλά δεν μπόρεσαν να τον κατακτήσουν για εξωγηπεδικούς λόγους.

Για πρώτη φορά, με ιδιοκτήτη τον Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ, έφτασε τόσο πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως δεν κατάφερε να γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας. Οι ασπρόμαυροι, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου έδειξαν να ελέγχουν την κατάσταση.

Πάτησαν κορυφή και αυτό που περίμεναν ήταν τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ για να «κλειδώσουν» τον τίτλο. Μέσα σε διάστημα 15ημερών το όνειρο χάθηκε. Στις 25 Φεβρουαρίου, η Τούμπα είχε φορέσει τα γιορτινά της και περίμενε την έναρξη του αγώνα για να πανηγυρίσει μια ακόμα νίκη.

Κι ενώ όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια, η ανοησία ενός οπαδού να πετάξει ένα ρολό ταμειακής προς την πλευρά του τότε προπονητή του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρσία στάθηκε η αιτία να διακοπή το παιχνίδι και να ξεκινήσει μια δικαστική περιπέτεια.

Ακολούθησε η αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης με τους Θεσσαλονικείς να είναι αγνώριστοι στο χορτάρι, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν την ήττα.

Στις 11 Μαρτίου ήρθε το τελειωτικό χτύπημα. Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ΑΕΚ με τους ασπρόμαυρους να παίρνουν πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Το ντέρμπι ξεκίνησε κανονικά όμως δεν τελείωσε πότε. Η αιτία ήταν ο διαιτητής Κομίνης που άλλαξε δύο φορές την απόφαση του. Αυτό έφερε την είσοδο του Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει το δίκιο του και πάλι στις δικαστικές αίθουσες.

Ο Δικέφαλος πάντως δείχνει να είναι πλέον σταθερά διεκδικητής της κορυφής. Έχει μια ομάδα με καλό κορμό και εξαιρετικό προπονητή για καταφέρει να πάρει όχι απλά έναν τίτλο πρωταθλήματος τα επόμενα χρόνια αλλά για να διεκδικεί κάθε χρόνο την κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ κατέφερε μέσα από μια χρονιά που ξεκίνησε με πολλά προβλήματα, απόλυση Στανόγιεβιτς, να βρει ίσως τον κατάλληλο προπονητή εκείνη τη χρονική στιγμή. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπόρεσε και ανέτρεψε τις εις βάρος του συνθήκες δημιουργώντας μια ομάδα που έφερνε νίκες και έπαιζε ταυτόχρονα καλό ποδόσφαιρο. Κατάφερε επίσης να τερματίσει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Υπάρχει και η αρνητική πλευρά για τους ασπρόμαυρους. Στην Τούμπα δεν κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλητές την στιγμή που ο Ολυμπιακός παρέπαιε αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός αιμορραγούσε διοικητικά και αγωνιστικά και η ΑΕΚ έδειχνε κουρασμένη λόγω της παρουσίας της και στις τρεις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη). Στο Γιουρόπα Λιγκ έμεινε εκτός διαδικασίας πολύ νωρίς καθώς αποκλείστηκε από την Εστερσουντ της Σουηδίας. Για μια ακόμα χρονιά μεταγραφικά ο ΠΑΟΚ έπεσε έξω. Εκτός από τους γνωστούς στο ποδοσφαιρικό κοινό (Μακ και Βιερίνια) οι περισσότεροι που ήρθαν το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν αγωνιστικά με την εμπειρία τους.

Από τον φετινό ΠΑΟΚ αρκετοί ποδοσφαιριστές ξεχώρισαν και βοήθησαν σημαντικά στο να ανέβει επίπεδο η ομάδα της Θεσσαλονικείς. Πρώτος από όλους ο Αντρέ Βιερίνια. Ο «κάπτεν» του Δικεφάλου αγωνίστηκε στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα και ήταν από τις σταθερές αξίες. Ακολούθησε ο «Killer» Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς με τα 19 τέρματα που πέτυχε στο πρωτάθλημα, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που κέρδισε με το σπαθί τη θέση του βασικού τερματοφύλακα καθώς αποδείχτηκε φύλακας άγγελος της εστίας του ΠΑΟΚ.
Ο Λέο Μάτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απέδειξε πως εκτός από καλός αμυντικός είναι και σκόρερ.

Στην κατηγορία ποιοι απογοήτευσαν, εδώ υπάρχουν αρκετοί. Ο πρώτος και καλύτερος ο Κάρλος Ζαμπράνο. Ο Περουβιανός αμυντικός ήρθε στην Τούμπα το καλοκαίρι από την Ρουμπίν Καζάν και το μόνο που κατέφερε να βγάλει ήταν νεύρα. Ο ΠΑΟΚ από τις αρχές Δεκεμβρίου του έδωσε τα παπούτσια στο χέρι «σπάζοντας» τη συμφωνία με τους Ρώσους. Ο δεύτερος ήταν ο Μαρίν Λέοβατς. Ο Κροάτης αμυντικός πίστεψε πως είχε καπαρωμένη την θέση του βασικού. Όταν όμως είδε πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα περίμενε έβγαλε μια αρνητική συμπεριφορά.

Ο Ελ Καντουρί ήρθε το καλοκαίρι στην Τούμπα έχοντας ένα πλούσιο βιογραφικό. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα πλήρωσε στην Έμπολι 1.3 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό του, χωρίς όμως ο Μαροκινός επιτελικός μέσος να δικαιώσει τους ανθρώπους που τον επέλεξαν, παρότι ο Λουτσέσκου τον στήριξε μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος.

Στη δεύτερη θητεία του με την ασπρόμαυρη φανέλα, ο Ρόμπερτ Μακ, ήταν συνολικά κατώτερος των προσδοκιών. Ο Σλοβάκος επιθετικός είχε μικρή συμμετοχή στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις. Από τα παιχνίδια που ξεκίνησε βασικός ελάχιστα έβγαλε όλο το 90λεπτά.

Το χειμώνα αποκτήθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές, οι Αζεβέδο, Μουλέν και Μιχόγεβιτς. Ο Βραζιλιάνος ήταν και στον ΠΑΟΚ σκιά του εαυτό του. Όσες φορές αγωνίστηκε δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό του Βιερίνια. Ευτυχώς κάποιοι προνόησαν και δεν του έκαναν κλειστό συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Γάλλος μέσος ήρθε από την Λέγκια Βαρσοβίας έχοντας μια γεμάτη χρονιά, όμως στην Τούμπα τα βρήκε σκούρα. Τέλος ο νεαρός Μιχόγεβιτς, μόλις στο ματς με τον Πλατανιά, πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής δείχνοντας πως έχει καλά στοιχεία για να βοηθήσει τους ασπρόμαυρους στο μέλλον.

Οι συμμετοχές στο πρωτάθλημα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ