Στα 36,5 εκατ ευρώ η επένδυση Μαρινάκη σε έναν χρόνο

Στα 36,5 εκατ ευρώ η επένδυση Μαρινάκη σε έναν χρόνο

Από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι την… Παρασκευή, τόσα βάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Ολυμπιακό.

Το είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε κάποια αποστροφή του λόγου του στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, για την παρουσίαση Κορδόν και Μαρτίνεθ. «Λένε πολλοί τι έχουμε κάνει τα 13 προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Αυτά που έχουν γίνει στον Ερασιτέχνη, Έχει αλλάξει η ιστορία του συλλόγου. Έχουμε πάρει 122 τίτλους και υπάρχουν πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό. Αυτό έγινε με δουλειά. Γιατί είχαμε τους κατάλληλους ανθρώπους, που εργάζονται σκληρά, αλλά και τα χρήματα, που βάζουμε κάθε χρόνο.

Αν δείτε πόσα ξοδεύουμε κάθε χρονιά και το πολλαπλασιάσετε με τα 13 χρόνια, είναι πάρα πολλά εκατομμύρια» ανέφερε. Και μάλιστα σε εκείνο το σημείο πρόσθεσε με νόημα πως «Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας είναι Ολυμπιακοί και θα μπορούσε κάποιος να αναλάβει κάποιο τμήμα, αλλά δεν βλέπω κανέναν να έχει κάνει το παραμικρό. Αυτό δεν είναι ευχάριστο. Επίσης λένε για την ΠΑΕ. Θέλει κάποιος να επενδύσει; Δεν του λέμε όχι, η πόρτα είναι ανοιχτή. Βρήκαμε τον Ολυμπιακό καταχρεωμένο, τον κυνηγάγανε από τον καφετζή μέχρι τον κάθε παίκτη. Θα πρέπει να έρθουν και άλλοι άνθρωποι να αναλάβουν και να μην τα περιμένουν όλα από 2-3 ανθρώπους. Η ιστορία έχει αλλάξει και έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα. Οι τίτλοι είναι πολλοί. Η πόρτα είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει, στον Ερασιτέχνη ή το ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη ανησυχία στον Παναθηναϊκό: Πάει και για Λεσόρ η Μπαρτσελόνα

Και μιας και άνοιξε μια τέτοια συζήτηση; Έχει ενδιαφέρον μια πληροφορία. Όχι για να εξηγήσει το σύνολο της επένδυσης σε αυτά τα 13 χρόνια που αποτελούν μια ολόκληρη εποχή. Μια πληροφορία αποκλειστικά για… τα φρέσκα κουλούρια. Εξάλλου μόλις χθες έγινε γνωστό πως στην Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού θα καλύψει μόνος του μια ακόμη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 15 εκατ ευρώ. Πόσα χρήματα έχει βάλει συνολικά από πέρσι τέτοια εποχή μόνο στην ΠΑΕ και μόνο από ΑΜΚ ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Ακριβώς 36,5 εκατ ευρώ. Χρήματα από την προσωπική του περιουσία μέσα από μια διαδικασία που μαρτυρά ζημίες και ανάγκες για εισροές «μετρητών».

Δεν είναι καλό πράγμα οι ΑΜΚ για καμία εταιρία. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα υπενθυμίζουν ότι ο Ολυμπιακός για τρίτη στη σειρά σεζόν δεν προσδοκά σε χρήματα από το Champions League κλπ. Δεν είναι λύση γενικά ένας πρόεδρος με το χέρι στην τσέπη. Είναι τόσο μεγάλος ο οικονομικός κύκλος του ποδοσφαίρου που οι ΠΑΕ πρέπει να στοχεύουν και να καταφέρνουν να λειτουργούν δίχως την ανάγκη τέτοιων «ενέσεων». Ειδικότερα μάλιστα που οι νέοι αυστηρότεροι κανόνες του financial fair play της UEFA απαγορεύουν στα clubs να ξοδεύουν για παίκτες, μεταγραφές κλπ παραπάνω από ένα συγκεκριμένο ποσοστό από τα έσοδα τους. Στην προκειμένη περίπτωση όμως δείχνουν αν μη τι άλλο τις προθέσεις του ιδιοκτήτη, στην πρώτη χρονιά έπειτα από μια τριετία που ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα ή στην τρίτη σε αυτά τα δεκατρία χρόνια της εποχής Μαρινάκη. Πρόθεση… ολικής επαναφοράς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ