Στο μυαλό του Μαρτίνεθ: Τα 28 γκολ και το 25+τερματοφύλακες (pics)

Στο μυαλό του Μαρτίνεθ: Τα 28 γκολ και το 25+τερματοφύλακες (pics)

To 14+14 των Φορτούνη και Μπιέλ και ο τρόπος που θα χτιστεί η επίθεση του Ολυμπιακού – Το πλάνο Μαρτίνεθ και Κορδόν για το νέο ρόστερ.

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε οτιδήποτε έχουμε στη διάθεση μας. Παίκτες έμπειρους, αλλά και νέους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του από την πειραϊκή ΠΑΕ, με τον Ισπανό τεχνικό να δίνει το… στίγμα του για την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού και να προσθέτει: «Αυτό που θέλω είναι κάθε παίκτης να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, όσοι είναι εδώ και όσοι θα έρθουν. Να έχουν όλοι την ίδια νοοτροπία, να δουλεύουν σκληρά και να είναι ο καθένας ο καλύτερος εαυτός του. Να παίζουμε για τη νίκη σε οποιαδήποτε συνθήκη και να ξεσηκώνουμε τον κόσμο μας».

Δηλώσεις που δείχνουν την νοοτροπία του 42χρονου τεχνικού, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά για να επαναφέρει την πειραϊκή ομάδα στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια ομάδα, που χτίζεται από την αρχή και θα χρειαστεί να προχωρήσει σε μια σειρά από αλλαγές στο ρόστερ της, για να βρεθεί εκεί που επιθυμεί ο κόσμος της. Εκεί που ανήκει. Στην κορυφή. Στην επιστροφή στους τίτλους και τις επιτυχίες.

Διαβάστε επίσης: Μεσίνα για την υπόθεση Μίροτιτς: «Είναι απλησίαστος, δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τον Ολυμπιακό»

Με μεταγραφές ουσίας. Με ταλαντούχους, αλλά και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Όμως, εκτός από αυτούς που θα έρθουν το αμέσως επόμενο διάστημα, υπάρχουν και αυτοί που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός τεχνικός μέσα από τη διαδικασία της προετοιμασίας θα έχει την ευκαιρία γνωρίσει καλύτερα εκείνους που βρίσκονται στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Εκείνους που ούτως ή άλλως έχουν «περίοπτη» θέση στα χαρτιά του. Ποδοσφαιριστές, όπως οι Κώστας Φορτούνης και Πεπ Μπιέλ. Δύο παίκτες που είχαν κομβικούς ρόλους πέρσι και αναμένεται να είναι και φέτος από τους πρωταγωνιστές.

Ο Κώστας Φορτούνης ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με 4 γκολ και 10 ασίστ, ενώ από την άλλη ο Πεπ Μπιέλ είχε 10 γκολ και 4 ασίστ. Ένα πακέτο «28 γκολ» που αναμένεται να αποτελέσει τη… μισή επίθεση του Ολυμπιακού και τη νέα χρονιά. Είτε σε 4-2-3-1 είτε σε 4-3-3 και ο αρχηγός και ο Ισπανός μέσοεπιθετικός λογίζονται και υπολογίζονται ως η «βάση» των επιλογών για όσα θα συμβούν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Και είναι τα δικά τους χαρακτηριστικά που με έναν τροπο δημιουργούν και τις προδιαγραφές αναζήτησης τόσο για την απόκτηση σέντερ φορ, όσο και για την επιλογή ενός winger πρώτης γραμμής.

Ο Πεπ Μπιέλ ήρθε στον Ολυμπιακό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Δεν έκανε προετοιμασία με τους Ερυθρόλευκους, αλλά κατάφερε να εξελιχθεί γρήγορα σε κομβικό παίκτη. Συνολικά έπαιξε σε 41 ματς υπό τρεις διαφορετικούς προπονητές (Κορμπεράν, Μίτσελ, Ανιγκό) και ήταν ένας από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο Φορτούνης τέτοιες ημέρες ένα χρόνο πριν ήταν απλά «εκτός προετοιμασίας» κατόπιν επιθυμίας του Πέδρο Μαρτίνς. Έμεινε να κάνει «ατομικό» πρόγραμμα όλο το καλοκαίρι και ουσιαστικά στην ομάδα επέστρεψε μετά το χειμερινό παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ.  Παρά ταύτα έκλεισε τη σεζόν με 28 συμμετοχές. Και ήταν μάλλον ο καλύτερος όλων από ένα σημείο και πέρα…

Δύο ποδοσφαιριστές στους οποίους αναμένεται να «πατήσει» ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην προσπάθειά του να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως επίσης αναμένεται να στηριχθεί και σε ποδοσφαιριστές, όπως οι Ροντινέι, Ντόι, Ραμόν και Μπα, οι οποίοι πέρσι ήταν είτε βασικοί είτε στον «μικρό» κύκλο του rotation. Παράλληλα, ο Ισπανός θα δοκιμάσει και παίκτες, που προέρχονται από την ακαδημία του συλλόγου. Όπως οι Μπαγκαλιάνης, Κουτσίδης, Μουζακίτης, Λιάτσος και Κωστούλας, οι οποίοι προέρχονται από την Κ23 και θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας.

Την ερχόμενο Δευτέρα (3/7), λίγες ώρες πριν αναχωρήσει η ομάδα για την Αυστρία, αναμένεται να ενσωματωθούν στην προετοιμασία του Ολυμπιακού άλλοι 9 παίκτες. Πρόκειται για τους Πασχαλάκη, Τζολάκη, Ρέτσο, Μπουχαλάκη, Μασούρα, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά, Χουάνγκ και Ζινκερνάγκελ. Με αυτούς το ρόστερ ανεβαίνει στους 28, συν τους τερματοφύλακες, ενώ ενδέχεται να φτάσει και στους 29, εάν συμπεριελήφθη στην αποστολή που θα αναχωρήσει για τις Αλπεις και ο Παϊτίμ Κασάμι, που δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες από τον Ισπανό τεχνικό, όπως είχατε ενημερωθήκατε από to10.gr. Tο συμβόλαιο του Ελβετού λήγει το Σάββατο και ο Μαρτίνεθ θέλει να αποκτήσει μια πιο ξεκάθαρη άποψη και για εκείνον, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για την προετοιμασία του Ολυμπιακού, ενόψει της νέας σεζόν.

Φυσικά δεν θα ταξιδέψουν όλοι αυτοί για την Αυστρία απαραίτητα. Και δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνουν όλοι στον Ολυμπιακό. Άλλωστε ο Αντόνιο ο Κορδόν έχει πει εξ αρχής στους συνεργάτες του ότι το ρόστερ της νέας χρονιάς θα είναι αυστηρά «25+τερματοφύλακες». Αλλά είναι προφανές ότι γίνεται μια προσπάθεια προκειμένου το νέο τεχνικό τιμ να αποκτήσει όσο το δυνατόν μια πιο σφαιρική άποψη για (σχεδόν) όλους. Εξαίρεση αποτελούν οι: Αμπουμπακάρ Καμαρά, Λαζάρ Ραντζέλοβιτς, Μαμαντού Κανέ, Αμπντουλαγιέ Νταμπό, Πιέρ Κούντε, Ντένις Αλίγιαγκιτς και Γκάρι Ροντρίγκες που έχουν ειδοποιηθεί να πάνε στον Ρέντη στις 6/7, όταν η ομάδα θα είναι ήδη στην Αυστρία. Και ο Χένρι Ονιεκούρου που λογικά θα παραμείνει στην Αντάνασπορ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν επίσης οι Αλγκασίμ Μπα και Αγκιμπού Καμαρά, οι οποίοι βρίσκονται στην αποστολή της Κ23 της Γουϊνέας, για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Χθες μάλιστα ο Αγκιμπού Καμαρά πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ της καριέρας του, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό των Πειραιωτών να «κρεμάει» τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Με τους Αχμέντ Χασάν και Ντορόν Λάιντνερ που είναι τραυματίες και δεν υπολογίζονται σε αυτή τη «φάση». Αν δεν χάσαμε κάπου το μέτρημα: 44 παίκτες. Και όλα αυτά πριν ξεκινήσει η διαδικασία των μεταγραφών.

Οι Πειραιώτες, όπως έχετε ενημερωθεί από to10.gr, χρειάζονται σίγουρα στόπερ, «6αρι», σέντερ φορ, ενώ έχουν άλλες δύο ανάγκες στο τραπέζι (8-10αρι» και winger). Θέσεις για τις οποίες εργάζονται καθημερινά οι Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ, προκειμένου να βρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την ενίσχυση του «ερυθρόλευκου» ρόστερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ