Σαλπιγγίδης : «Άδικο για όλους αυτό που έγινε φέτος»

Σαλπιγγίδης : «Άδικο για όλους αυτό που έγινε φέτος»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε για τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, για όσα συνέβησαν στα ντέρμπι της Τούμπας, αλλά για και τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης φιλοξενήθηκε στον «Arena FM 89,4» και μίλησε για τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, για όσα συνέβησαν στα ντέρμπι της Τούμπας, για τη ζωή του μακριά από το ποδόσφαιρο, αλλά για και τον Ιβάν Σαββίδη.

Αρχικά για τη ζωή μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους είπε: «Είναι ωραία η ζωή, όμορφη. Υπάρχουν στιγμές που μου λείπει το ποδόσφαιρο, αλλά είναι τόσο γεμάτη η μέρα μου που το απολαμβάνω. Αφιερώνω πολύ χρόνο στην οικογένεια μου. Δεν κάνω κάτι  επαγγελματικά, αλλά γεμίζω με άλλα πράγματα όλη την ημέρα».

Για το αν σκέφτεται να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο από άλλο πόστο: «Θα ήθελα να είμαι γύρω από το ποδόσφαιρο. Είναι κάτι που αφιέρωσα όλη τη ζωή μου εξάλλου. Δεν έχω κάτι σχεδιασμένο για το μέλλον, αλλά θα φανεί τι θα κάνω. Μου λείπει κάποιες στιγμές το αγωνιστικό κομμάτι. Εμπεριέχει πολλά πράγματα ο αθλητισμός. Ταξίδια, προπονήσεις… Όταν η ομάδα που παίζεις έχει υψηλές απαιτήσεις και πίεση, κάτι που βίωσα, αυτά δεν μου λείπουν. Αλλά άλλες στιγμές μου λείπουν».

Για τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ: «Είναι οι δύο καλύτερες ομάδες, αυτές που αξίζουν να παίξουν στον τελικό. Ελπίζω να το πάρει ο ΠΑΟΚ και να μετριαστεί και λίγο η απογοήτευση για το πρωτάθλημα που χάσαμε. Το πρωτάθλημα δυστυχώς κρίθηκε εκτός αγωνιστικών χώρων, για όλα αυτά που συνέβησαν. Βάλαμε και εμείς το χεράκι μας σε αυτό. Εννοώ ότι έγιναν δύο περιστατικά σε δύο αγώνες, δεν είμαι εγώ αρμόδιος για νομικές αποφάσεις. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει τι έγινε. Μεσολάβησαν και κάποια γεγονότα μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν κάναμε τίποτα για να φτάσουμε εκεί τα πράγματα. Αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο για μια ομάδα να τιμωρείται για αυτά που κάνει και να μην συμβαίνει τίποτα άλλο. Και εξωαγωνιστικά λάθη έγιναν. Αλλά το να μην συνεχίζει τον αγώνα η αντίπαλη ομάδα, εμένα μου αφήνει την αίσθηση του φόβου για το αποτέλεσμα. Αν έχεις εμπιστοσύνη στην ομάδα σου και στις δυνατότητες σου, συνεχίζεις ότι και να γίνεται. Δεν συνέβησαν και πράγματα που δεν τους επέτρεπαν να μην συνεχίσουν. Και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός έπρεπε να συνεχίσουν. Ο καθένας υπερασπίζεται τα συμφέροντα του όμως. Εγώ από την πλευρά του αθλητή που το βλέπω, μπαίνεις και συνεχίζεις για να ολοκληρώσεις τον αγώνα. Μπορεί να βάλαμε και εμείς το χεράκι μας, με την απερισκεψία του φίλαθλου στο πρώτο παιχνίδι και την εισβολή του Σαββίδη στο δεύτερο, αλλά θεωρώ πως το εκμεταλλευτήκαν για να πάρουν το παιχνίδι».

Για το αν το θεωρεί αδικία ποδοσφαιρικά: «Ο καθένας μπορεί να απαντήσει όπως θέλει. Όταν λέμε ότι το πρωτάθλημα δεν κρίνεται στους αγωνιστικούς χώρους, πως μπορούμε να μιλάμε για δίκαιο πρωτάθλημα; Όταν δεν ολοκληρώνονται παιχνίδια, όταν υπάρχουν άσχημα περιστατικά, αφαιρέσεις βαθμών, διακοπές, πως μπορείς να αξιολογήσεις την αθλητική δικαιοσύνη; Για όλους είναι άδικο, και για τον αθλητή, για το κόσμο που αγαπάει την ομάδα. Όταν δεν σου δίνεται η δυνατότητα να ολοκληρώσεις έστω την προσπάθεια σου για να πάρεις αυτό που σου αξίζει, σου μένει μια πικρή γεύση».

Για το μέλλον του ΠΑΟΚ: «Μόνο θετικά μπορείς να σκέφτεσαι το μέλλον του ΠΑΟΚ. Μπορεί να διεκδικήσει τίτλους. Εδώ είμαστε να τα δούμε και να τα σχολιάσουμε».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Είναι ένας άνθρωπος που έχει δώσει οικονομική σταθερότητα και ασφάλεια στην ομάδα. Μία ενέργεια εν βρασμώ ψυχής, τον έφερε σε μία κατάσταση άδικη. Κανείς δεν θέλει να τιμωρείται η ομάδα του από μία ενέργεια του. Αυτός θέλει να την χτίσει εξάλλου. Θεωρώ σε στενοχωρεί αυτό και για αυτό βγήκε και απολογήθηκε. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε έναν άνθρωπο που έρχεται σε μια χώρα που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και βάζει το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη, δίνοντας την δυνατότητα να υπάρξει ανάπτυξη. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε άλλους τομείς. Είναι άσχημη παρένθεση, την οποία απλά μπορούμε να την αφήσουμε πίσω. Δεν πρέπει να τον αποκλείσουμε από την συνείδηση μας. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει λάθος. Πρέπει να έχεις έλεγχο προφανώς και να ελέγχεις τα συναισθήματα σου, αλλά δεν είμαστε μηχανές».

Για το αν θα τον δούμε σε κάποιο πόστο στον ΠΑΟΚ: «Δεν έχει υπάρξει κάποια επαφή».

Για την λύση που χρειάζεται το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: «Δεν νομίζω πως μπορώ να δώσω λύση μέσα από δύο κουβέντες. Είναι πολλά τα μέτωπα που πρέπει να αλλάξουμε. Έχω κάποιες απόψεις, αλλά δεν νομίζω ότι αν αναφερθώ θα λυθεί το πρόβλημα. Οι άνθρωποι που είναι γύρω από το ποδόσφαιρο, αυτοί πρέπει να δώσουν λύσεις».

Για τον τελικό του Champions League: «Θα ήθελα να δω τη Λίβερπουλ να το σηκώνει. Η Ρεάλ πρωταγωνιστεί εδώ και καιρό, είναι τεράστια ομάδα, οπότε επειδή η Λίβερπουλ δεν έχει συχνά την ευκαιρία να πηγαίνει σε τελικούς, θέλω τώρα να το πάρει».

Για το Μουντιάλ της Ρωσίας: «Δεν αλλάζει κάτι στον παγκόσμιο χάρτη. Τα φαβορί είναι τα ίδια. Θα ήθελα να δω όμως εκπλήξεις. Το Βέλγιο έχει εξαιρετική ομάδα και μπορεί να προχωρήσει, όπως επίσης θα ήθελα να δω και μια Αφρικανική ομάδα. Είναι δύσκολο παρόλα αυτά. Θέλω να δω την Βραζιλία να το σηκώνει ή την Αργεντινή».

Για την απουσία της Εθνικής Ελλάδας: «Ήταν μεγάλη η προσπάθεια των παιδιών. Ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις, το Βέλγιο είναι μεγάλη ομάδα και είναι δύσκολο να την χτυπήσεις σε έναν μαραθώνιο 10 αγώνων. Μετά στα μπαράζ, η Κροατία έχει τεράστιες μονάδες, απλά πληρώσαμε την κακή εμφάνιση του πρώτου αγώνα. Θεωρώ πως έχει μέλλον η ομάδα. Ακόμη και στα προκριματικά του Euro, που ήμασταν κάκιστοι, ακόμη και τότε το πίστευα σε αυτήν την ομάδα. Η σωστή εικόνα είναι αυτή που έβγαλαν σε αυτά τα προκριματικά, αυτή η εικόνα ταιριάζει στην Εθνική».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ