Μουνιέ : «Είμαι ο τελευταίος που θα φύγει…»

Μουνιέ : «Είμαι ο τελευταίος που θα φύγει…»

Ο Γάλλος εξτρέμ θα εξαντλήσει την υπομονή του. Το ίδιο ισχύει για Ινσούα, Άλτμαν, οι σκέψεις του Κουλιμπαλί και τα δεδομένα για Λουτσιάνο, Γιόχανσον.

Οι ξένοι ποδοσφαιριστές είναι λογικό να ανησυχούν περισσότερο από τους Έλληνες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται καλύτερα και πιο έγκαιρα τις συνθήκες που διαμορφώνονται.

Το ενδεχόμενο προσφυγής, λοιπόν, είναι πιο πιθανό για τους αλλοδαπούς, παρά για τους ντόπιους παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι πρώτες πληροφορίες, πάντως, που έρχονται για τη στάση τους δεν είναι αποθαρρυντικές. Πλην του Μολίνς που μένει ελεύθερος δεν υπάρχει διάθεση ανανέωσης, όλοι οι άλλοι αυτή τη στιγμή έχουν από λίγες έως πολλές πιθανότητες να μείνουν. Λίγες είναι σαφώς για τον Λουντ. Ο Φινλανδός, πάντως, δεν έχει διάθεση προσφυγής. Ούτως ή άλλως, είναι ελεύθερος κι αν την κάνει θα είναι για να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα. Το αν θα δεχθεί να ανανεώσει είναι καθαρά θέμα αύξησης των αποδοχών του, αλλά και τι εγγυήσεις θα λάβει για έναν κανονικό Παναθηναϊκό.

Ο Μουνιέ είναι μία άλλη περίπτωση. Ο Γάλλος εξτρέμ είναι προβληματισμένος με το οικονομικό, αλλά αυτό που έχει ξεκαθαρίσει στο περιβάλλον του είναι το εξής: «Είμαι ο τελευταίος που θα φύγει, αν δεν αλλάξει η κατάσταση». Ο Γάλλος εξτρέμ θα κάνει όσο υπομονή χρειάζεται. Αναγνωρίζει ότι στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού όταν ήταν σχεδόν στα αζήτητα, ο Παναθηναϊκός του έδειξε εμπιστοσύνη και του έδωσε ένα τριετές συμβόλαιο (δεν είναι εξωφρενικό για το βιογραφικό του να το ποσό των 300.000 ετησίως).

Ο Ινσούα επίσης, σκοπεύει να εξαντλήσει την υπομονή του. Κι αυτός φυσικά ανησυχεί για το οικονομικό, αλλά έχει προσαρμοστεί στην χώρα μας, είναι ικανοποιημένος στον σύλλογο και θέλει να μείνει, αν οι συνθήκες ομαλοποιηθούν. Το ίδιο ισχύει για τον Άλτμαν. Ο Ισραηλινός, άλλωστε, έπειτα από χιαστούς (θα είναι έτοιμος προς το τέλος Αυγούστου) δεν θα είναι εύκολο να βρει ομάδα. Και αν αναλάβει ο Πιεμπονγκσάντ με τους συμπατριώτες του Ζαχάβι, Γκραντ ενδεχομένως τα πράγματα να είναι πιο ευνοϊκά για τον ίδιο. Ο Κουλιμπαλί αυτή τη στιγμή είναι φευγάτος. Έχει συμφωνήσει, όμως, να μην κάνει προσφυγή κι αν βρει ομάδα, θα φύγει χωρίς να ζητήσει λεφτά ο Παναθηναϊκός. Αλλά αν βελτιωθεί η κατάσταση στο «τριφύλλι» και παράλληλα δεν βρεθεί μία ανταγωνιστική ομάδα που να του εξασφαλίσει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, τότε δεν έχει αντίρρηση να εξαντλήσει το συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι του 2019.

Για τον Λουτσιάνο τα πράγματα μοιάζουν απλά. Αν δεν αλλάξει το ιδιοκτησιακό ο Αλαφούζος δεν είναι διατεθειμένος να έχει συμβόλαιο όπως αυτό του Βραζιλιάνου, που ξεπερνάει τις 600.000 ευρώ ετησίως (μεικτά κοστίζει 1,1 εκατ.). Του οφείλονται αρκετά χρήματα και αν δεν πάρει ένα σημαντικό μέρος σύντομα, τότε δεν αποκλείεται να κάνει προσφυγή και να αναζητήσει ομάδα στην πατρίδα του. Μοιάζει απίθανο να περιμένει έως τα μέσα Ιουνίου για να δει αν θ’ αλλάξει το ιδιοκτησιακό…

Θολό είναι το τοπίο με τον Γιόχανσον. Ο Σουηδός έκανε σχετικά καλό δεύτερο γύρο, του αρέσει στην Αθήνα, αλλά οι Σκανδιναβοί σκέφτονται ψυχρά επαγγελματικά. Και η κατάσταση στο οικονομικό τον έχει κουράσει. Είναι διεθνής, έχει καλό όνομα στην Ολλανδία, όπου έκανε μεγάλη καριέρα και δεν έχει τεράστιο συμβόλαιο (250.000 ευρώ ετησίως) για να μην το βρει αλλού. Το τι θα πράξει είναι θέμα αντοχών κι αν προκύψει ομάδα σε πιο ποιοτικό πρωτάθλημα. Δύσκολα, πάντως, θ’ αποφασίσει να κάνει άμεσα προσφυγή.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ