Γρηγορίου : «Έφυγα για να κάνει… επανεκκίνηση ο Πανιώνιος»

Γρηγορίου : «Έφυγα για να κάνει… επανεκκίνηση ο Πανιώνιος»

Ο πρώην πλέον προπονητής του Πανιωνίου, Μιχάλης Γρηγορίου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη αποκάλυψε τον λόγο και το σκεπτικό της μη ανανέωσης της συνεργασίας του με τους κυανέρυθρους.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου μετά από μια (κατά γενική ομολογία) καλή χρονιά με τον Πανιώνιο, δεν βρίσκεται πλέον στο τεχνικό επιτελείο των Νεοσμυρνιωτών. Μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM, ο Έλληνας τεχνικός αποκάλυψε τους λόγους του κοινή συναινέσει διαζυγίου, μίλησε για την επόμενη μέρα στην προπονητική του καριέρα και αναφέρθηκε παράλληλα στον Τελικό του Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που χαρακτήρισε ως «ένα από τα πιο σημαντικά ματς για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Γρηγορίου για:

Την εξέλιξη της φετινής σεζόν: «Οι δύο προηγούμενες σεζόν είχαν διαφορές σε σχέση φέτος, αφού κυνηγούσαμε τρεις στόχους. Ήταν πρωτόγνωρο για τον Πανιώνιο η πολύ λίγη ξεκούραση που είχαμε στη διάθεσή μας. Έπρεπε να ξεκινήσουμε πολύ νωρίς, για την Ευρώπη, για το Κύπελλο και για τη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης, που ήταν δύσκολη για εμάς.

Εν μέσω οικονομικής εξυγίανσης δημιουργήθηκαν διαφορές και στο ρόστερ. Έφυγαν πολλά παιδιά το καλοκαίρι. Ξεκινήσαμε με έναν βασικό κορμό που αποφασίσαμε μαζί με τη διοίκηση, αλλά κατά τη διάρκεια της σεζόν έφυγαν τρεις παίκτες (Μασούντ, Οικονόμου και Χατζισαφί), με αποτέλεσμα το έργο μας να γίνει ακόμα πιο δύσκολο. Φτάσαμε σε σημείο να μην συμπληρώνουμε 18άδα, αφού από τα 42 ματς συνολικά, μπορέσαμε σε ελάχιστα να παρατάξουμε ενδεκάδα χωρίς προβλήματα.

Ο κ. Ζαμάνης είχε πει ότι υπήρχαν προβλήματα γηπεδικά. Είναι δύσκολο να πετύχεις και τους τρεις στόχους έτσι. Τα καταφέραμε απόλυτα στους δύο από τους τρεις. Φτάσαμε πολύ κοντά, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, να διεκδικήσουμε την πέμπτη θέση, αλλά από ατυχίες και μόνο δεν το καταφέραμε. Τότε θα μιλούσαμε για μια ονειρική η σεζόν».

Το πόσο επιτυχημένη θεωρεί εν τέλει τη σεζόν που μόλις τελείωσε: «Η χρονιά είναι πετυχημένη. Για αυτό άλλωστε και ο κ. Παρασκευόπουλος έδωσε πριμ για τη φετινή προσπάθεια, μετά το φινάλε του πρωταθλήματος».

Τους λόγους που δε συνεχίζει στον Πανιώνιο: «Είναι μια απόφαση που έχει παρθεί εδώ και έναν μήνα και από τις δύο μεριές. Είναι περισσότερο μια απόφαση ενστίκτου, παρά λογικής. Δεν υπάρχει λογική στο ότι δεν συνεχίζουμε μαζί.

Για να το κάνω πιο σαφές, ο Πανιώνιος πρέπει να κάνει επανεκκίνηση, μιας και βρίσκεται εν μέσω οικονομικής εξυγίανσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι άλλες οι προτεραιότητες της ομάδας αυτή τη στιγμή. Η διοίκηση καταβάλει τεράστια προσπάθεια και τα έχει καταφέρει πάρα πολύ καλά μέχρι τώρα».

Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που πέρασα από αυτήν την ομάδα. Υπάρχουν προτάσεις, αλλά θα είμαι προσεκτικός. Θέλω να επιλέξω ένα περιβάλλον που θα με εμπνέει για να κάνω αυτό που θα έχουν ως στόχο οι διοικούντες. Να μην υπάρχει κανένας αστάθμητος παράγοντας, να το περιορίσω όσο μπορώ. Δεν έχω κλείσει ακόμα, θα πρέπει να σκεφτώ πολύ καλά το επόμενό μου βήμα».

Το ενδεχόμενο να εργαστεί σε ομάδα του εξωτερικού: «Υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Αυτό με κρατάει και δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Το θέμα του εξωτερικού είναι πολύ σημαντικό για τους Έλληνες προπονητές, καθώς δεν έχουν ανοίξει τα σύνορα για εμάς. Αν προχωρήσει, γιατί να μην το προσπαθήσω;»

Το επίπεδο της ελληνικής Superleague: «Μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τόσο για την κορυφή, όσο και για την πέμπτη θέση και την παραμονή. Είχε ανέβει επίπεδο, μόνο και μόνο λόγω του ανταγωνισμού. Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, έγιναν αυτά τα γεγονότα που μας πήγαν πίσω. Είμαστε όλοι στενοχωρημένοι. Πρέπει να προστατέψουμε το προϊόν. Είμαστε όλοι υπό κρίση, λόγω της πιθανότητες Grexit. Ένα από τα πιο σημαντικά ματς είναι αυτό του Σαββάτου (Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ), για να δείξουμε και προς τα έξω, ότι μπορούμε να κάνουμε αυτό που αναλογεί για το πρωτάθλημά μας».

Το αν το αποτέλεσμα του Τελικού θα αναδείξει και την καλύτερη ομάδα της χρονιάς: «Προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν. Και οι δύο είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έρχονται στον τελικό με διαφορετική ψυχολογία. Αν ένας από τους δύο πρέπει να έχει περισσότερο πάθος, αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, που θέλει να αποδείξει πράγματα.

Δεν θα κριθεί από ένα ματς η καλύτερη ομάδα. Δεν γίνεται να το εναποθέσουμε στα 90 λεπτά μιας και μόνο αναμέτρησης. Οι ομάδες είναι ισοδύναμες. Έδειξαν πράγματα και θα είναι άδικο να κρίνουμε έτσι. Όλη αυτή η κουβέντα περνάει και σε δεύτερη μοίρα. Το σημαντικό είναι να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ