Κυνηγάει Πιζάρο η ΑΕΚ (vids)

Κυνηγάει Πιζάρο η ΑΕΚ (vids)

Η ΑΕΚ κάνει κινήσεις προκειμένου να καταφέρει να εντάξει στο ρόστερ της τον Ροδόλφο Πιζάρο της Ίντερ Μαϊάμι, που αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλμέιδα.

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ έχει μπει, ο ακραίος μεσοεπιθετικός της Ίντερ Μαϊάμι, Ροδόλφο Πιζάρο, με τον Μεξικανό ποδοσφαιριστή να αποτελεί προσωπική επιλογή του Ματίας Αλμέιδα, για την ενίσχυση της ομάδας.

Ο Πιζάρο είχε συνυπάρξει με τον προπονητή της «Ένωσης» στην Τσίβας Γουαδαλαχάρα, κατακτώντας το πρωτάθλημα στο Μεξικό και το Champions Cup Κεντρικής Αμερικής, όταν συνυπήρξαν για μία διετία.

Διαβάστε επίσης: Πρώτη «γεύση» από τον Ολυμπιακό του Μαρτίνεθ

Ο Πιζάρο μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές της επίθεσης, αλλά και ως ελεύθερος δίπλα στον επιθετικό, ένα ρόλο δηλαδή που υπηρετούσε και ο Σέρχιο Αραούχο τη φετινή σεζόν.

Ο Ροδόλφο Χιλμπέρτ Πιζάρο Τόμας έπαιξε για πρώτη φορά στα τμήματα υποδομής της Ταμπίκο Μαδέρο. Ύστερα, μετακόμισε στην Ματσούκα, εκεί όπου τον Σεπτέμβριο του 2012 έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα και το 2016 κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Τον Δεκέμβριου του 2016, η Τσίβας Γουαδαλαχάρα αγόρασε τον Πιζάρο από την Πατσούκα για 15 εκατ. δολάρια. Στην ομάδα της Γουαδαλαχάρα συνυπήρξαν με τον Ματίας Αλμέιδα, του οποίου ήταν προσωπική επιλογή.

Τον Ιούνιο του 2018, η Μοντερέι πλήρωσε 18 εκατ. δολάρια για να τον κάνει δικό της και μαζί της το 2019 κατέκτησε ένα ακόμα πρωτάθλημα στο Μεξικό αλλά και το Concacaf Champions League.

Το 2020 ακολούθησε η  μεταγραφή στο MLS και τη νεοσύστατη τότε Ίντερ Μαϊάμι, του Ντέιβιντ Μπέκαμ με 12 εκατ. δολάρια.  Τον Ιανουάριο του 2022 πήγε στη Μοντερέι με τη μορφή δανεισμού. Έμεινε εκεί έως τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς και επέστρεψε στην Ίντερ Μαϊάμι.

Τη φετινή σεζόν, στις ΗΠΑ, έχει 14 συμμετοχές (12 στο MLS). Συνολικά στην καριέρα του έχει 370 ματς με 42 και 41 ασίστ, ενώ υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα στην Τσίβας έπαιξε σε 58 αγώνες και πέτυχε 15 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ.

Το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι πως με την άφιξη του Μέσι, ο Πιζάρο είναι πολύ πιθανό να χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα, επομένως και ο ίδιος ο παίκτης θα θελήσει να ψάξει μία άλλη ποδοσφαιρική στέγη, που να βρίσκει περισσότερο χρόνο.

Για να τον προσεγγίσει πάντως η «Ένωση» θα χρειαστεί να κάνει υπέρβαση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ