ΑΕΚ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 5-0: Επιστροφή Λιβάι Γκαρσία με χατ-τρικ

ΑΕΚ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 5-0: Επιστροφή Λιβάι Γκαρσία με χατ-τρικ

«Κι άλλο γκολ κι άλλο γκολ» φώναζαν οι φίλοι της ΑΕΚ μετά το 5-0 από το χατ-τρικ του Λιβάι Γκαρσία και τα δύο γκολ του Ζίνι.

Η ΑΕΚ τα βρήκε «εύκολα» κόντρα σε ομάδα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, νικώντας την Σαχτάρ Ντόνετσκ με 5-0 στο τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΚ επί Ολλανδικού εδάφους.

Η επιστροφή του Λιβάι Γκαρσία στην αρχική ενδεκάδα επιφύλασε… χατ-τρικ, θυμίζοντας μέρες Super League.

Διαβάστε επίσης: Επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Υπουργό Αθλητισμού: Όλα στο φως

Αν και το παιχνίδι «στιγματίστηκε» αρχικά λόγω των δύο κίτρινων καρτών μέσα σε ένα λεπτό στον Άμραμπατ, ο Ουντότ «ζήλεψε» και δέχτηκε και αυτός δύο κίτρινες, με αποτέλεσμα το φιλικό να συνεχιστεί με 20 ποδοσφαιριστές αντί για 22, από το 28ο λεπτό.

Νωρίτερα όμως, ο Άμραμπατ ήταν εκείνος που ξεκίνησε μία ωραία ευκαιρία για τους κιτρινόμαυρους, που «έκοψε» ωραία στον Βίντα, που με τη σειρά του πάσαρε στον Λιβάι Γκαρσία που βρισκόταν στην καρδιά της περιοχής της Σαχτάρ, εκτελώντας εύστοχα για το 1-0, μόλις στο 12′.

Η καλή παρουσία των παικτών της ΑΕΚ συνεχίστηκε, αφού λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκαν και δεύτερο γκολ, και πάλι με τον Λιβάι Γκαρσία, με ένα πανέμορφο πλασέ.

Στην επιστροφή στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, η Σαχτάρ έκανε 4 αλλαγές, οι οποίες όμως δεν βοήθησαν καθόλου την ομάδα από την Ουκρανία, αφού η ενδεκάδα που ξεκίνησε ο Αλμέιδα έδειχνε πιο ορεξάτη και πιο ξεκούραστη.

Ακριβώς είκοσι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Σαχτάρ έκανε αρκετά λάθη στην μεγάλη περιοχή, με τον Λιβάι να το εκμεταλλεύεται και να κάνει με μικρή λόμπα το 3-0, συμπληρώνοντας το πρώτο του χατ-τρικ με την φανέλα της ΑΕΚ.

Ένα τέταρτο πριν τη λήξη του αγώνα, ο Αλμέιδα έκανε 9 αλλαγές, με τον μόνο που παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο να είναι ο Αθανασιάδης.

Όμως, ο Ζίνι θέλησε να γίνει Λιβάι, και προσπάθησε να πετύχει κι αυτός χατ-τρικ με τη σειρά του, αλλά δεν πρόλαβε για ένα γκολ, αφού σφύριξε για τελευταία φορά ο διαιτητής.

Και τα δύο γκολ του νεαρού ήρθαν από την δεξιά πλευρά της ΑΕΚ, με σέντρες των Μαχαίρα και Σιντιμπέ στο 83′ και 86′ αντίστοιχα, με το πρώτο να έρχεται με κεφαλιά, ενώ το δεύτερο να δίνει κεφαλιά πίσω ο Φαν Βέερτ και ο Ζίνι να σουτάρει με πρώτη επαφή για το 5-0.

Οι φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο γήπεδο εμψύχωναν την ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, όπως και τον Αλμέιδα για την τρομερή δουλειά που κάνει στο διάστημα που βρίσκεται στους κιτρινόμαυρους και άκουσε και το όνομα του ρυθμικά για αρκετά λεπτά.

Και σαν να μην έφταναν τα πέντε γκολ, οι Έλληνες που βρέθηκαν εκεί συνέχισαν να φωνάζουν «κι άλλο γκολ κι άλλο γκολ, ΑΕΚ βάλε κι άλλο γκολ», που σίγουρα θα είχαν στο μυαλό τους τον Ζίνι που θα ήθελε να ολοκληρώσει κι εκείνος με τη σειρά του το δικό του χατ-τρικ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ