«Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλή επένδυση με τον Στεργιάκη»

«Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλή επένδυση με τον Στεργιάκη»

Tο10.gr μίλησε με τον Θοδωρή Κάντα, τον άνθρωπο που δούλεψε πολύ με τον Αντώνη Στεργιάκη. Ο Κάντας κάνει λόγο για «καλή επένδυση» των ερυθρόλευκων. Χαρακτηρίζει «πανέξυπνο» τον 19χρονο πορτιέρε και συμβουλεύει το νέο μεταγραφικό απόκτημα των πειραιωτών. Το ενδιαφέρον που είχαν δείξει παλιότερα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ και η μεταγραφή στους πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε πριν από λίγο καιρό την μεταγραφή του Αντώνη Στεργιάκη, κάνοντας μια σημαντική επένδυση για το μέλλον. Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν 800.000 ευρώ στην Σλάβια Σόφιας για την απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα και ο 19χρονος γκολκίπερ βρίσκεται ήδη στην χώρα μας, περιμένοντας την έναρξη της προετοιμασίας.

To10.gr επικοινώνησε με τον Θοδωρή Κάντα, τον άνθρωπο που δούλεψε πολύ με τον νεαρό πορτιέρε και τα όσα αναφέρει παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Σκιαγραφεί το πορτραίτο του Στεργιάκη, αναλύει τα χαρακτηριστικά του νεαρού τερματοφύλακα και παράλληλα αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της εξέλιξης του νέου μεταγραφικού αποκτήματος των ερυθρόλευκων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι λεπτομέρειες για το ενδιαφέρον Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ πριν ο Στεργιάκης πάει στην Βουλγαρία αλλά και η απόφαση του νεαρού γκολκίπερ να πάρει μεταγραφή στους πειραιώτες.

Ο Θοδωρής Κάντας περιγράφει στο 10.gr την γνωριμία του με τους γονείς του Στεργιάκη και το πώς ο 16χρονος τότε γκολκίπερ πήγε στην σχολή του. «Θυμάμαι πως ήταν το καλοκαίρι του 2015 όταν ο Στεργιάκης ήταν στον Άρη και οι γονείς του έψαχναν κάποιες επιλογές για την καριέρα του Αντώνη.

Επέλεξαν την σχολή μου και είπα στους γονείς του Αντώνη, ότι πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δω το παιδί σε μερικές προπονήσεις. Έτσι έγινε και στην συνέχεια προχωρήσαμε. Έμεινε μαζί μας για εφτά μήνες κι όταν έμεινε ελεύθερος από τον Άρη, αποφασίσαμε να πάει σε μια ομάδα Γ εθνικής για να αποκτήσει εμπειρίες. Αυτό έγινε και πήρε μεταγραφή στην Θύελλα Φιλώτας».

«Ο Ολυμπιακός έκανε καλή επένδυση»

Ο Θοδωρής Κάντας είναι αυτός που γνωρίζει πολύ καλά το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. Είναι σίγουρος πως οι ερυθρόλευκοι έχουν κάνει μια πολύ καλή επένδυση για το μέλλον, αλλά δίνει και τις συμβουλές του στον Στεργιάκη. «Ο Ολυμπιακός έκανε μια πολύ καλή επένδυση με τον Στεργιάκη. Πήρε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα και θέλω να σταθώ σε ορισμένα πράγματα που είναι πολύ σημαντικά.

Το ένα αφορά την δυνατότητα του συγκεκριμένου παιδιού να προπονείται χωρίς σταματημό. Μπορεί να προπονείται ασταμάτητα για πολλές ώρες κάθε μέρα, χωρίς να αισθανθεί κούραση. Τον έχω χαρακτηρίσει ακούραστο εργάτη κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν τερματοφύλακα. Τώρα είναι στον Ολυμπιακό, είναι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα και θα πρέπει να δουλέψει σκληρά.

Αυτή είναι και η συμβουλή που θέλω να του δώσω. Να δουλέψει πολύ και μέσα από την καθημερινή δουλειά θα δικαιωθεί. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος γιατί είναι μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός. Έχει ν’ ανέβει πολλά σκαλοπάτια και πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει».

«Είναι πανέξυπνος – Ιδανικός για δημιουργία παιχνιδιού»

Ο Θοδωρής Κάντας κάνει ιδιαίτερη μνεία στην δυνατότητα του Αντώνη Στεργιάκη να παίζει με τα πόδια, ξεκινώντας την δημιουργία επίθεσης για την ομάδα του. «Ο Αντώνης έχει μια μοναδική ικανότητα στο παιχνίδι με τα πόδια. Μπορεί να ξεκινήσει την επίθεση της ομάδας του με καλή και σίγουρη μεταβίβαση και αυτό είναι φυσικά πολύ σημαντικό.

Πρέπει μάλιστα να πω ότι μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση η ικανότητα που έχει να παίξει και με τα δύο πόδια. Είναι κάτι που δεν το συναντάς εύκολα, ειδικά σε τερματοφύλακα. Είναι ένα πανέξυπνο παιδί, εξαιρετικός μαθητής. Είναι μαθητής του 20».

«Είχε μιλήσει με Ολυμπιακό – τον ήθελε και ο ΠΑΟΚ»

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Θοδωρής Κάντας αποκαλύπτει ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είχαν δείξει και παλιότερα ενδιαφέρον για την απόκτηση του νεαρού πορτιέρε. «Ο Ολυμπιακός παρακολουθούσε την εξέλιξη του Αντώνη, είχαν κάνει σκάουτινγκ για τον παίκτη. Υπήρξε μια επικοινωνία αλλά δεν είχε γίνει τότε η μεταγραφή.

Ενδιαφέρον όμως είχε δείξει και ο ΠΑΟΚ αλλά ο Αντώνης δεν πήγε. Πήρε μεταγραφή για την Σλάβια Σόφιας γιατί ήθελε να παίξει σε μια ομάδα που θα του έδινε την δυνατότητα να αγωνιστεί σε ανδρικό επίπεδο παρά το νεαρό της ηλικίας του. Νομίζω ότι είχε κάνει σωστή επιλογή πηγαίνοντας στην Σλάβια Σόφιας. Η παρουσία του στην συγκεκριμένη ομάδα τον έχει βοηθήσει και αυτό θα φανεί στην πορεία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ