Τέλος ο Ζιλέ από τον Ολυμπιακό

Τέλος ο Ζιλέ από τον Ολυμπιακό

Ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Ζιλέ με τον Ολυμπιακό. Αδειάζει η παροικία των Βέλγων από το Λιμάνι. Τι γίνεται με Προτό και Ένγκελς

Δεν το λες και… έκπληξη. Αντίθετα μοιάζει με φυσιολογική εξέλιξη. Ο Γκιγιόμ Ζιλέ είναι και τυπικά παρελθόν για τον Ολυμπιακό εδώ και μερικές ώρες. Ο Βέλγος έλυσε το συμβόλαιο του και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα του. Εκεί όπου ήδη θεωρείται δεδομένη η συμφωνία του με την Αντβέρπ.

Ο 34άχρονος Ζιλέ σε αυτή τη μια και μοναδική σεζόν του σε φόντο Ερυθρόλευκο είχε 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (2 γκολ, 2 ασίστ). Ήταν μια από τις μεγάλες «επιθυμίες» του Μπέσνικ Χάσι.

Με την έλευση του έγινε αμέσως μέλος της 11άδας. Η αλλαγή προπονητή όμως άλλαξε για εκείνον τα δεδομένα. Πιθανότατα το καλύτερο σημείο της σεζόν για τον Ζιλέ ήταν κάποια σερί ματς που χρησιμοποιήθηκε από τον Όσκαρ Γκαρθία στις αρχές του χρόνου. Και εκεί όμως χωρίς τη διάρκεια.

Γίνεται λοιπόν ο 4ος Βέλγος που φέτος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αποτελεί παρελθόν από το λιμάνι. Πρώτος ο Μεντί Καρσελά που από τον Γενάρη είναι στη Λιέγη για λογαριασμό της Σταντάρ. Έπειτα ο Οτζίτζα Οφόε, που έχει συμβόλαιο από τον Ολυμπιακό, αλλά που είναι γνωστό από τις αρχές του Απρίλη ότι δεν υπολογίζεται. Λίγες ώρες πριν το τελευταίο ματς της σεζόν (το 3-0 από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα) ολοκληρώθηκε και η «δεύτερη θητεία» του Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος ανήκει στην Έβερτον.

Τη βελγική παροικία λοιπόν μένουν να την υποστηρίζουν ο Μπιόρν Ένγκελς και ο Σίλβιο Προτό. Τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας. Μόλις χθες ο Προτό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γυρίσει και εκείνος στην πατρίδα του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βέλγιο υποστήριξε πως σε μερικές ημέρες (10 είπε συγκεκριμένα) θα έχει μια συνάντηση με τη διοίκηση του Ολυμπιακού προκειμένου να προκύψει η τελική απόφαση. Λέγεται πως η σύζυγος του, είναι που τον πιέζει περισσότερο από όλους, για να γυρίσουν στην πατρίδα του και αυτή είναι μια λεπτομέρεια που μπορεί να παίξει τον ρόλο της.

Για τον Ένγκελς τώρα, τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Έχει συμβόλαιο, και είναι η πιο ακριβή μεταγραφή του ελληνικού ποδοσφαίρου για το καλοκαίρι του ΄17. Δεν ενθουσίασε με την απόδοση του, αλλά δεν παύει να είναι ένας κεντρικός αμυντικός μόλις 24 ετών (τα κλείνει τον Σεπτέμβρη) με υψηλή χρηματιστηριακή αξία. Ένα από τα πιο βαριά «χαρτιά» του ρόστερ σε αυτόν τον τομέα.

Αν υπάρξει ενδιαφέρον από την Αγγλία (όπως ακούγεται από… πέρσι) και αν ο Ολυμπιακός ικανοποιηθεί οικονομικά προφανώς όλα είναι προς συζήτηση. Αν όχι; Θα παραμείνει στην ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ