O πρόεδρος της Ομοσπονδίας του… baseball και το 35% ενός πρωταθλήματος που περιμένει

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας του… baseball και το 35% ενός πρωταθλήματος που περιμένει

Ή αλλιώς όταν συνειδητοποιείς με τη μπάλα να καίει ποια είναι η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της χώρας.

Πέντε ομάδες στις δεκατέσσερις της επόμενης Super League σημαίνει το 35% ενός πρωταθλήματος. Και όταν ο κόσμος το έχει… τούμπανο πως (παράγοντες από) αυτό το 35% -μαζί με το 50% της Super League 2– εμπλέκεται με έναν τρόπο στο θέμα των ημερών που απασχολεί το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου και αφορά τις εν εξελίξει έρευνες για το κύκλωμα στοιχηματισμού και διαφθοράς που λυμαίνεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ένα οικοσύστημα δηλαδή που αφορά χιλιάδες οικογένειες, τότε δεν συζητάς. Πράττεις. Εκτός αν δεν καταλαβαίνεις ότι υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να ξεκινήσουν πρωταθλήματα που δεν θα τελειώσουν.

Ή αν είσαι αστοιχείωτος σε βαθμό που να νομίζεις ότι τη λύση θα την δώσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας… baseball που έχει καθίσει στην καρέκλα της ΕΠΟ και ζητά 96.000 ευρώ τον χρόνο για τις υπηρεσίες του. Πως το είπε προχθές ο -και άμα λάχει νομοκατασκευαστής- Τάκης Μπαλτάκος; Κάτι σε… τρεις και κάηκες. Strike three and out που λένε και οι Αμερικανοί. Την πρώτη φορά που θα σου προκύψει φάκελος από τη Sportradar πρόστιμο 100.000 ευρώ, τη δεύτερη 150.000 ευρώ και αφαίρεση πέντε βαθμών και την τρίτη αποβολή από το πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: «Υπέγραψε στον Ολυμπιακό ο Χόλσγκροουβ»

Κανονικός τιμοκατάλογος, αρκεί να είσαι καλός στην… αριθμητική. Και όλα αυτά με την υποχρέωση του εκάστοτε κατηγορούμενου να αποδείξει την αθωότητα του και όχι του «δικαστηρίου» να επιβεβαιώσει την ενοχή του. Που θα πει δίχως καμία σκοτούρα για έρευνα, έλεγχο, διασταύρωση στοιχείων. Θυμάσαι ότι αυτός ο άνθρωπος υπήρξε γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και σε πιάνει κρύος ιδρώτας…

Δεν είναι τυχαία στα κάγκελα ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, με αυτή την ιστορία, ούτε έφτασε τυχαία ως το πάρκο Γουδή το πρωί ο Γιάννης Αλαφούζος. Δεν μπορεί σε ένα μήνα από τώρα να ξεκινήσει πρωτάθλημα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Και τέλος πάντων σκεφτείτε το απλοϊκό: Να εμφανισθεί με έναν τρόπο σε λίγες ημέρες μια κατηγορία για ένα περσινό παιχνίδι της Super League, χειραγωγημένο που το αποτέλεσμα του έκρινε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ή την παραμονή μιας ομάδας σε βάρος μιας άλλης. Σκεφτείτε επίσης ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα Super League 2 να έκρινε μια άνοδο… Ροντέο υπο το σεληνόφως!

Παρά ταύτα στην ΕΠΟ συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορά. Σήμερα στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής υπήρχε (και πέρασε) το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων –με αύξηση αποδοχών- του Μάνταλου και της Λαμπαδαρίου που από πέρσι κυκλοφορούν σαν… συγκρότημα τον Στιβ Μπένετ (όταν τέλος πάντων ο τυπικά αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ μας κάνει την τιμή να είναι στα μέρη μας), δεν χώρεσε όμως στην ημερήσια διάταξη μια συζήτηση έστω για τον τρόπο που το ποδόσφαιρο πρέπει να αντιδράσει σε αυτό το τεράστιο σύννεφο φημολογίας για τα «στημένα» παιχνίδια.

Μια κουβέντα έστω για τα… μάτια του κόσμου. Μπρος στην κατακραυγή και έπειτα από πρόταση των εκπροσώπων των ΠΑΕ απλά μας ενημέρωσαν ότι θα στείλουν λέει επιστολές στο μισό Υπουργικό Συμβούλιο και ότι τέλος πάντων θα μαζευτούν στις 2 Αυγούστου να… λύσουν το μυστήριο και «να διαμορφωθεί το προτεινόμενο νομικό πλαίσιο που θα διέπει μελλοντικά την πειθαρχική εξέταση υποθέσεων παράνομου στοιχηματισμού».

Κανονικά αυτή τη συνεδρίαση θα πρέπει να την ορίσουν σε κάποιο νησί των Κυκλάδων με όλα τα έξοδα πληρωμένα όπως συμβαίνει στις «αποστολές εκτός έδρας». Να θυσιάσουν οι άνθρωποι τον χρόνο τους, αλλά να μην θυσιάσουν και τα… μπάνια τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ