Η ιδιαίτερη ιστορία του Νικολάς Φρέιρε (pics+vids)

Η ιδιαίτερη ιστορία του Νικολάς Φρέιρε (pics+vids)

Ο Δον Ομάρ του έδειξε τον δρόμο: Ο Νικολάς τον βάδισε και όσα ακολούθησαν έφτασαν πέρα από την ίδια τη φαντασία του…

Τα πρώτα του λεπτά με την ερυθρόλευκη φανέλα κατέγραψε ο Νικολάς Φρέιρε στο φιλικό που έδωσε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Νόριτς, με τον Αργεντινό σέντερ μπακ να μπαίνει ως αλλαγή στο τελευταίο μισάωρο και να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Μάλιστα, αν και ακόμα ο 29χρονος στόπερ δεν βρίσκεται ακόμα στο κατάλληλο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο, έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και απέδειξε γιατί τον ήθελε τόσο πολύ ο Αντόνιο Κορδόν στον Ολυμπιακό και πάνω από όλα ότι μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Ενας ποδοσφαιριστής, ο οποίος ήρθε για να ανεβάσει επίπεδο την άμυνα του Ολυμπιακού και να βοηθήσει την ομάδα στην επιστροφή στους τίτλους και στις διακρίσεις. Ενας πραγματικός μαχητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ενας παίκτης που τα δίνει όλα. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ευχαριστώντας τον Θεό που τον βοήθησε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του: Να γίνει επαγγελματίας.

Ο Νίκολας Φρέιρε ξεκίνησε το ποδόσφαιρο, έχοντας ως πρότυπο τον πατέρα του. Τον Δον Ομάρ, ο οποίος ήταν ένας θρύλος στις γειτονιές της Σάντα Λουσία και στα χωμάτινα γήπεδα του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Όμως, δεν κατάφερε να γίνει επαγγελματίας. Αυτό το έφερε στην οικογένεια ο Νίκολας, ο οποίος ήρθε στον Ολυμπιακό για να γίνει κομμάτι της ιστορίας του πειραϊκού συλλόγου, στον οποίο έχουν αγωνιστεί ουκ ολίγοι Αργεντινοί.

Στη λίστα με τους Αργεντινούς

Ο Φρέιρε πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα με τους Αργεντινούς που έχουν φορέσει τα χρώματα του Ολυμπιακού: Εστεμπάν Καμπιάσο, Τσόρι Ντομίνγκες, Αριέλ Ιμπαγάσα, Χαβιέ Σαβιόλα, Λουτσιάνο Γκαλέτι, Φερνάντο Μπελούτσι, Κριστιάν Λεντέσμα, Γκάμπριελ Σούρερ, Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες για τους παλαιότερους. Ένας σωρός από σπουδαία ονόματα και ιδιαίτερες αναμνήσεις που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνουν μια διαχρονική ιστορία που έχει τον δικό της «τόμο» στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά.

Τον ήθελε πολύ ο Κορδόν

Το όνομα του Νίκολας Φρέιρε βρισκόταν στη λίστα του Αντόνιο Κορδόν για παραπάνω από έναν μήνα. Ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών ήθελε σαν… τρελός τον Αργεντινό στον Ολυμπιακό, καθώς διαθέτει όλα τα στοιχεία που έψαχναν οι Ερυθρόλευκοι: Αριστερό πόδι, ηγετικά χαρακτηριστικά, κοινοτικό διαβατήριο.

Εμπειρος και ηγέτης

Ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία μόλις στα 18 του χρόνια, συμπαίκτης του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε στα 19 του, αρχηγός μόλις στα 20 εκεί όπου πλέον ομάδες όπως η Ρόμα και η Ουντινέζε άρχισαν να παρατηρούν με προσοχή την περίπτωση του και να τον ακολουθούν σε κάθε βήμα του. Κάποιος που κέρδιζε τους πάντες με εκείνο το ιδιαίτερο του χάρισμα να κάνει τους άλλους να μοιάζουν καλύτεροι και να είναι έτοιμοι να τον ακολουθήσουν ως τον… πόλεμο. El Patron: Κανονικό «αφεντικό». Και όχι μόνο μέσα στο γήπεδο. «Να καμαρώνεις και για τον πατέρα που δεν είναι στο γήπεδο γιατί εκείνη την ώρα δουλεύει και όχι μόνο για εκείνον που είναι πλάι στις χαρές και τις επιτυχίες σου» είπε κάποτε επιβεβαιώνοντας τις γρήγορες στροφές που παίρνει το μυαλό του.

Ο ρόλος της μητέρας του

Ο Νίκολας Φρέιρε δούλεψε πολύ σκληρά για να καταφέρει να γίνει επαγγελματίας και να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Με μεγάλη υπομονή και επιμονή, έχοντας στο πλευρό του τη μητέρα του, Μάριελ. Αυτή ήταν που τον έπεισε να κυνηγήσει το όνειρο του και να επιμείνει, μετά την πρώτη του αποτυχημένη προσπάθεια στην ακαδημία της Ρίβερ Πλέιτ.

Στο… ραντάρ της Σίτι και του Πεπ

Ο κύκλος με την Αρχεντίνος έκλεισε το καλοκαίρι του 2017 (96 συμμετοχές). Και εκείνος που άνοιγε ήταν αν μη τι άλλο… πειρασμός. Διότι από τον Απρίλη εκείνης της χρονιάς ο Νίκολας Φρέιρε ήταν «παγιδευμένος» στο περίφημο δίκτυο του Πεπ Γκουαρδιόλα. Στον τρόπο της Μάντσεστερ Σίτι να επιλέγει και να προωθεί ποδοσφαιριστές κάτω από το… ραντάρ. Η άσημη Τόρκε της Ουρουγουάης συμφώνησε με τους Αργεντινούς για τον 23χρονο αμυντικό. Η Τόρκε που δεν είναι παρά το… ανιψάκι της κατόχου του Τσάμπιονς Λιγκ (City Group), στη Λατινική Αμερική. Εμφανίστηκε για να μην δημιουργήσει θόρυβο. Δεν θα τον κρατούσε άλλωστε για λογαριασμό της. Θα τον παραχωρούσε αυτομάτως στην Ευρώπη.

Η συνύπαρξη με τον Φαν Σιπ

Επόμενος σταθμός η Τσβόλε, με ετήσιο δανεισμό, στην οποία τότε ήταν προπονητής ο Τζον Φαν Σιπ. Ο πρώην τεχνικός της Εθνικής ομάδας τον εμπιστεύθηκε 21 φορές εκείνη τη σεζόν, στην οποία είχε ένα γκολ και δύο ασίστ. Όμως, δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο πλάνο του City Group και μοιραία επέστρεψε στην Λατινική Αμερική. Αυτή τη φορά στη Βραζιλία για την Παλμέιρας. Εκεί που έμελλε να κατακτήσει και το μοναδικό πρωτάθλημα της καριέρας του.

«Ασπίδα» στον Μίτσελ!

Μετά την Παλμέιρας ακολούθησε ένα ακόμη ταξίδι, αυτή τη φορά στο Εκουαδόρ για λογαριασμό του Κίτο (14 συμ) και έπειτα ήρθε ο Μίτσελ και η Πούμας. Με μεταγραφή που άγγιζε τα 2.7 εκατ. ευρώ, ο Νίκολας Φρέιρε μετακόμισε στο Μεξικό για χάρη της Πούμας.

Από το 2019 μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, που βρισκόταν στο ρόστερ της μεξικάνικης ομάδας, ο Φρέιρε πραγματοποίησε συνολικά 129 συμμετοχές, όντας μάλιστα ένας από τους αρχηγούς της Πούμας. Από τη δεύτερη κιόλας χρονιά του, ο Φρέιρε έγινε «αφεντικό». Και ήταν εκεί για όλους εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Κάποια στιγμή μάλιστα ύψωσε την ασπίδα του για τον ίδιο τον Μίτσελ όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα:  «Δίνει μεγάλη έμφαση στην τακτική τάξη και τη φυσική ανάπτυξη του παιχνιδιού. Πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε και είναι στο χέρι μας να μπορέσουμε να αφομοιώσουμε αυτό που ζητά. Ας ξέρει ο κόσμος ότι είμαστε οι πρώτοι που επικρίνουμε τους εαυτούς μας για το τι κάναμε σε αυτά τα παιχνίδια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ