«Σημαντική επαφή με την Κυβέρνηση για το Athens Alive»

«Σημαντική επαφή με την Κυβέρνηση για το Athens Alive»

Ο Μαρκ Αλεξάντερ τόνισε πως μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Κυβέρνηση με θέμα συζήτησης το Athens Alive.

Η ιστοσελίδα CNN Greece, ιδιοκτησίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, έκανε μεγάλο αφιέρωμα για το Athens Alive, με τον εκπρόσωπο του Redstone, Μαρκ Αλεξάντερ να αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με την Κυβέρνηση για το πρότζεκτ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Redstone Advisory Partners:

«Πιστεύουμε στην Ελλάδα. Θεωρούμε πως η χώρα πέρασε πολλά δύσκολα, χρόνια, αλλά πλέον βλέπουμε την ανάπτυξη να εμπεδώνεται. Η ανάπτυξη στην Ελλάδα ξεπερνά κατά 1% την βρετανική ανάπτυξη και με μετριοπαθείς εκτιμήσεις πιστεύουμε πως αυτό θα συνεχιστεί. Αυτό μας δείχνουν όλοι οι οικονομικοί δείκτες».

Για το κατά πόσον η Ελλάδα αποτελεί την δεδομένη χρονική στιγμή μία χώρα «φιλική» προς τις επενδύσεις: «Θεωρούμε πως η κυβέρνηση έχει λειτουργήσει γρήγορα για να προχωρήσει αυτή η επένδυση. Όλοι θέλουν να μας βοηθήσουν. Μιλάω πάντα για την δική μας εμπειρία στην Ελλάδα. Σίγουρα έχουμε βρει θετικό έδαφος».

Όπως είχε ανακοινώσει η Redstone την Πέμπτη, υπάρχει ξεκάθαρη επιθυμία να μην «σπάσει» το έργο. Σχετικά με αυτό ο Αλεξάντερ είπε:  «Επιδιώκουμε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο. Στη βάση αυτή ζητάμε να αποφευχθεί μία αποσπασματική προσέγγιση ανάπτυξης. Διαπιστώνουμε πως διάφορα ιδιωτικά συμφέροντα έχουν ενδιαφερθεί για το «Athens Alive», αλλά το να σπάσει το έργο σε ένα συνονθύλευμα ξεχωριστών κομματιών, δεν είναι κάτι που θα βοηθήσει».

Αναφορικά με τα  έργα που έχουν δημιουργήσει οι εταιρίες κολοσσοί που βρίσκονται στο σχήμα του Athens Alive και στην χρήσιμη εμπειρία που έχουν αποκομίσει από αυτά είπε: «Η εμπειρία που έχουμε από το νησί Saadiyat στο Αμπού Ντάμπι, από το Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου, από το Κέντρο Barclays στη Νέα Υόρκη και από άλλα έργα, μας έχουν διδάξει πως η ανάπτυξη βιώσιμων έργων επωφελών για τις τοπικές κοινωνίες απαιτεί ειδικό συντονισμό και χειρισμό».

Για την ανάγκη χαλάρωσης των υφιστάμενων χωροταξικών περιορισμών: «Δεν αναζητούμε ειδικές συνθήκες, αλλά θα πρέπει να καταλάβετε πως το είδος της ανάπτυξης που προτείνουμε έχει ειδικές απαιτήσεις. Θα κτιστούν ξενοδοχεία και συνεδριακοί χώροι, γραφεία, πάρκα, καταστήματα, κυψέλες καινοτομίας, εγκαταστάσεις φιλοξενίας και ανάπτυξης επιχειρήσεων».

Ο Μαρκ Αλεξάντερ επανέλαβε την επιθυμία να βγουν όλοι κερδισμένοι από το συγκεκριμένο εγχείρημα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλουμε όλοι να κερδίσουν. Να δημιουργήσουμε αξίες. Να πληρώσουμε φόρους και να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης».

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Redstone όσον αφορά τις δυσκολίες που έχει ένα τέτοιο πρότζεκτ είπε: «Η ανάπτυξη εντός έργου αυτής της κλίμακας είναι δύσκολη και σίγουρα έχουμε έναν μακρύ δρόμο μπροστά μας. Το επόμενο βήμα απαιτεί σταθερές δεσμεύσεις τόσο από τους δημόσιους όσο και από τους ιδιωτικούς εταίρους. Θα έχουμε συνάντηση με την κυβέρνηση εντός της εβδομάδος. Βρίσκουμε αξιόλογη υποστήριξη από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο Δημήτρης είναι υπομονετικός και αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ