ΠΑΟΚ : Η μαγική νύχτα του Λουτσέσκου

ΠΑΟΚ : Η μαγική νύχτα του Λουτσέσκου

Το να ακούς από 17.000 οπαδούς να σου φωνάζουν ρυθμικά το όνομα σου «Ράζβαν Λουτσέσκου», όταν πριν από κάποιους μήνες σε είχαν «τελειωμένο» είναι η μεγαλύτερη έκσταση για έναν προπονητή.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήρθε στον ΠΑΟΚ στα τέλη Αυγούστου για να δώσει λύσεις σε μια σεζόν που δεν έδειχνε να ξεκινά καλά, καθώς είχε απολυθεί ο μάγος των προπονητών Στανόγιεβιτς. Η πρώτη του «εμπειρία» ήταν σχεδόν τραυματική με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Παρότι δεν είχε κάνει την προετοιμασία, αλλά και τις μεταγραφές, συνέστησε υπομονή. Ο Ρουμάνος τεχνικός έδειξε τεράστια ψυχραιμία, δούλεψε από την αρχή, δηλαδή φυσική κατάσταση, κυκλοφορία της μπάλας… καθώς η εικόνα που είχε με βάση τα εργομετρικά που υποβλήθηκαν όλοι οι παίκτες ήταν αποκαρδιωτικά.

Ο Δικέφαλος ζοριζόταν υπερβολικά να κερδίσει εκτός Τούμπας. Οι παίκτες έδειχναν να μένουν από δυνάμεις καθώς μετά το 70λεπτο τα πόδια δεν τραβούσαν. Ο κόσμος άρχισε να γκρινιάζει στις εξέδρες. Τα πρώτα δημοσιεύματα για την απομάκρυνσή του άρχισαν να εμφανίζονται. Ο ίδιος έκλεισε τα αφτιά του και συνέχισε να δουλεύει. Ζητούσε από τον κόσμο και τους δημοσιογράφους να κάνουν υπομονή γιατί σύντομα θα φανεί το έργο του.

Το νέο στραβοπάτημα στη Ν. Σμύρνη 2-2 για το πρωτάθλημα προκάλεσε αναστάτωση. Ο Ιβάν Σαββίδη, μέσω Skype, ζητούσε από τους υπεύθυνους της ομάδας να βρουν λύσεις για να ανακάμψει ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά. Στελέχη του Δικεφάλου, αλλά και φίλοι του μεγαλομετόχου ζητούσαν επίμονα το κεφάλι του 48χρονου τεχνικού. Αυτός και με την συμπαράσταση του υιού Σαββίδη, είπε «όχι» θεωρώντας πως αυτή η συνεργασία δεν πρέπει να λήξει άδοξα καθώς ο Ρουμάνος έχει τις γνώσεις και τις δυνάμεις να αναμορφώσει αγωνιστικά την ομάδα.

Αφού ήρθε η προεδρική στήριξη, ο ΠΑΟΚ, ξεπέρασε τις… αναταράξεις κι όταν άρχισε να κερδίζει, δεν κοίταξε ποτέ πίσω καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ πίσω από τ’ άλλο. Ακόμα κι όταν οι αγώνες έπαψαν να παίζονται στο γήπεδο, ο Λουτσέσκου είχε την ικανότητα να κρατήσει την ομάδα του συγκεντρωμένη, τους ποδοσφαιριστές του έτοιμους ν’ αντέξουν ψυχολογικά κι αγωνιστικά και το σθένος να υποστηρίξει με πάθος το δίκιο του ΠΑΟΚ. Με τρόπο που έκανε αρκετούς να νιώσουν άβολα.

Το επιστέγασμα των προσπαθειών του ήρθε μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ για το Κύπελλο. Οι 17.000 φίλαθλοι του Δικεφάλου που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό στάδιο αποθέωσαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ναι, καλά διαβάσατε, φώναξαν ρυθμικά το όνομα του όχι μια αλλά αρκετές φορές. Το ίδιο σκηνικό και στην Θεσσαλονίκη όταν έφτασε η αποστολή τα ξημερώματα της Κυριακής (13/5). Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έχουν αντιληφθεί πως για την εικόνα που παρουσίασε φέτος ο ΠΑΟΚ ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ο προπονητής της ομάδας.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου για το ότι φώναξαν το όνομά του: «Πραγματικά δεν το άκουσα. Είμαι χαρούμενος και εκείνους, για τον πρόεδρο για όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά μας. Υπήρξε μία μεγάλη περίοδος 32 χρόνων, κερδίσαμε τον τίτλο και δεν τον απολαύσαμε».

Οι ασπρόμαυροι θα συνεχίσουν και τη νέα χρονιά με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας. Μάλιστα θα είναι αυτός που θα αποφασίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό για τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Από την στιγμή που ο μεγαλομέτοχος το ανακοίνωσε δημόσια πως: «Πήρες ακατέργαστο διαμάντι και το έκανες πολύτιμο λίθο. Θέλω αύριο να ξεκινήσεις τη δουλειά για τον νέο ΠΑΟΚ, θα έχεις απεριόριστο μπάτζετ», αντιλαμβάνεται ο καθένας πως θα γίνουν στοχευόμενες προσθήκες πολύ υψηλού επιπέδου. Ταυτόχρονα ο τεχνικός του Δικεφάλου θέλει να φέρει στη Τούμπα ανθρώπους τους οποίους γνωρίζει από το παρελθόν του για να του κάνουν ακόμα πιο εύκολη την δουλειά του, όπως είναι ο Γιάννης Παπαδημητρίου της Ξάνθης που για την ώρα δεσμεύεται με συμβόλαιο συνεργασίας με την Ξάνθη του Χρήστου Πανόπουλου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ