Το εξωπραγματικό δίδυμο Ορτέγκα – Ρίτσαρντς και η απόφαση για Ραμόν, που φεύγει για Εσπανιόλ

Το εξωπραγματικό δίδυμο Ορτέγκα – Ρίτσαρντς και η απόφαση για Ραμόν, που φεύγει για Εσπανιόλ

Ο Ολυμπιακός αναβάθμισε σε τρομερό βαθμό την αριστερή πλευρά του με τους Ορτέγκα, Ρίτσαρντς, δίνει χρόνο στον Άγγλο να επανέλθει και στέλνει Ραμόν στην Εσπανιόλ για να πάρει ματς.

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει σήμερα και τυπικά η μεταγραφή του Φρανσίσκο Ορτέγκα. Οι ερυθρόλευκοι αγόρασαν με 4,5 εκατομμύρια ευρώ τον κορυφαίο αριστερό μπακ του πρωταθλήματος της Αργεντινής. Και τον εντάσσουν άμεσα στο δυναμικό τους, ώστε να ξεκινήσει προπονήσεις και να μπει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου το συντομότερο.

Όσοι γνωρίζουν λεπτομερώς το πρωτάθλημα της Αργεντινής αναφέρουν τον Ορτέγκα ως έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Λίγκας. Η Βελέζ Σάρσφιλντ απέρριψε αμέτρητες προτάσεις τα τελευταία τρία χρόνια για τον βασικό της αριστερό μπακ. Προτάσεις πολύ υψηλότερες από εκείνοι που τον ντύνει τελικά στα ερυθρόλευκα.

Διαβάστε επίσης: Έβγαλε γούστα, κερδίζει αυτοπεποίθηση

Αλλά ο σύλλογος είχε δώσει την υπόσχεσή του στον παίκτη ότι θα τον αφήσει αυτή τη μεταγραφική περίοδο να αποχωρήσει και από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κατάφερε να συμφωνήσει μαζί του σε όλα, από την πρώτη στιγμή, η μεταγραφή έγινε. Παρά τα διαρκή εμπόδια που έβαζε η αργεντίνικη ομάδα.

Το πλάνο για τον Ομάρ Ρίτσαρτντς

Παράλληλα στο Ρέντη βρίσκεται αυτές τις ημέρες και ο Ομάρ Ρίτσαρντς. Ο 25χρονος Άγγλος αριστερός μπακ υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα μπορούσε ποτέ να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι προέρχεται από ένα μεγάλο τραυματισμό ουσιαστικά έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να τον εντάξει στο δυναμικό του. Και να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις σπουδαίες αρετές του. Γιατί δεν πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή της σειράς, αλλά για έναν ποδοσφαιριστή που η Μπάγερν Μονάχου απέκτησε ως σημαντική επένδυση και του έδωσε 17 συμμετοχές την πρώτη του χρονιά.

Για τον Ρίτσαρντς ο Ολυμπιακός είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αφήσει πίσω του τις κακές ημέρες του τραυματισμού του στο κουντεπιέ. Έκανε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας της Νότιγχαμ Φόρεστ. Εδώ και λίγο καιρό προπονείται κανονικά και πλέον μετράει αντίστροφα για να είναι 100% έτοιμος. Διεκδικώντας χώρο και χρόνο. Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί στη Νότιγχαμ.

Αλλά ο Ολυμπιακός, από τη στιγμή που ήρθε ο Ορτέγκα, έχει την άνεση να τον περιμένει και να μην τον πιέσει. Και μόλις είναι 100% τότε οι Πειραιώτες θα διαθέτουν ένα δίδυμο αριστερών μπακ, που όμοιό του δεν είχαν εδώ και πολλά χρόνια. Δύο μπακ εν δυνάμει βασικοί. Εν δυνάμει οι κορυφαίοι στην Ελλάδα. Αναβάθμιση σε τρομερό βαθμό. Με τον Κίνι να δίνει επίσης λύσεις όταν απαιτείται.

Στην Εσπανιόλ ο Ραμόν

Για το τέλος, η περίπτωση Ραμόν. Ο Ολυμπιακός δεν έχει «κάψει» την περίπτωση του 22χρονου Βραζιλιάνου μπακ. Το αντίθετο. Θέλει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τον βοηθήσει εξελιχθεί. Να μάθει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Για αυτόν τον λόγο ο δυναμικός μπακ αναχωρεί άμεσα για την Ισπανία, με σκοπό να υπογράψει στην Εσπανιόλ. Η συμφωνία περιλαμβάνει δανεισμό, με ενοίκιο 100.000 ευρώ, αλλά χωρίς οψιόν αγοράς. Καθώς ο Ολυμπιακός δεν θέλει να χάσει τον παίκτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ