Oλυμπιακός – Ατρόμητος 4-0: Και 1 και 2 και 3 και 4 – Κάνει… πάρτι ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη!

Oλυμπιακός – Ατρόμητος 4-0: Και 1 και 2 και 3 και 4 – Κάνει… πάρτι ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη!

Ένα στην Γκενκ, δύο στον Πανσερραϊκό, τρία στην Τσουκαρίτσκι και τέσσερα στον Ατρόμητο – 4Χ4 φέτος στο φαληρικό γήπεδο και ξεκίνημα με 2Χ2 στο πρωτάθλημα.

Πάρτι με τεσσάρα για τον Ολυμπιακό! Οι Ερυθρόλευκοι παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, επικράτησαν με 4-0 του Ατρομήτου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έκαναν το «2 στα 2» στο φετινό πρωτάθλημα.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Ολυμπιακού σε ισάριθμα παιχνίδια στο φαληρικό γήπεδο για τη φετινή σεζόν, καθώς πριν τον Ατρόμητο οι Πειραιώτες είχαν νικήσει την Γκενκ (1-0), τον Πανσερραϊκό (2-0) και την Τσουκαρίτσκι (3-1). Τα γκολ του Ολυμπιακού αυξήθηκαν με… μαθηματική ακρίβεια σε κάθε παιχνίδι, με τους Ερυθρόλευκους να σκοράρουν τέσσερα γκολ απέναντι στον Ατρόμητο και να χαρίζουν θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» ή παρακολουθήσαν το ματς από την τηλεόραση.

Διαβάστε επίσης: «Πρόταση του Ολυμπιακού για τον Αμούζου της Αντερλεχτ» – Τα δεδομένα της υπόθεσης

Δύο τέρματα από τον Γιώργο Μασούρα, που σκόραρε ένα σε κάθε ημίχρονο (32’, 49) και από ένα οι Καμαρά (45’) και Κίνι (77’). Πρώτη φορά έπαιξαν ως βασικοί οι Σκάρπα και Εσε, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης πέρασε ως αλλαγή ο Μπρίνιτς, με τον Κροάτη να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το καθήκον τους και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στη ρεβάνς με την Τσουκαρίτσκι στη Σερβία για τα play offs του Europa League (31/8). Οι Πειραιώτες πηγαίνουν έχοντας το 3-1 του πρώτου παιχνιδιού για να σφραγίσουν την πρόκριση στους ομίλους.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόι και Κίνι στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά, Εσε και Σκάρπα ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Μασούρα και Φορτούνη στα δύο άκρα και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης. Ο Κρις Κόλμαν από την άλλη, παρέταξε τον Ατρόμητο με την εξής 11άδα: Τσιντώτας – Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Έντερ, Γιουμπιτάνα, Φριντζόνσον, Ρομπάιγ και Βέργος.

Πίεση και ευκαιρίες

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία της αναμέτρησης.

Στο 5ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ελ Κααμπί έκανε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή, αλλά η επόμενη μεγάλη φάση άνηκε στον Ατρόμητο. Στο 13’ η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Ντόι και στρώθηκε στον Ορμπάιγ, αυτός σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 16’ ο Ροντινέι δοκίμασε το πόδι του, αλλά η προσπάθειά του δεν είχε δύναμη και ο Τσιντώντας μπλόκαρε εύκολα. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα του Ατρομήτου από τα άκρα, αλλά και από στημένες φάσεις, όπως αυτή του 30ου λεπτού.

Ο Σκάρπα εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, πλάγια δεξιά από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του Τσιντώτα.

Δύο γκολ με Μασούρα και Καμαρά

Δύο λεπτά αργότερα η ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού απέφερε τελικά καρπούς.

Μετά το γύρισμα του Ελ Κααμπί από αριστερά, ο Κίνι προσπάθησε να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε, με τον Μασούρα να παίρνει το… ριμπάουντ και με κεφαλιά να κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Στο 35’ οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν ένα ακόμα γκολ με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ του Μασούρα στην αρχή της φάσης.

Στο 37’ ο Ροντινέι, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων, ο Ροντινέι σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο,τι δεν κατάφερε ο Βραζιλιάνος, το έκανε ο Μαντί Καμαρά στο 45’. Ο Ελ Κααμπί έκανε το σουτ από πλάγια θέση, ο Τσιντώτας απέκρουσε, αλλά ο Καμαρά πήρε το… ριμπάουντ και με ωραίο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.

Οι Ερυθρόλευκοι με δύο γκολ στο τελευταίο 15άλεπτο πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, έχοντας προβάδισμα δύο γκολ.

Μασούρας και 3-0!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τους Ερυθρόλευκους μάλιστα στο 49’ να κάνουν το 3-0 με τον Γιώργο Μασούρα.

Μετά από μπαλιά του Εσε στον Ελ Κααμπί, ο Μασούρας τρύπωσε μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου, εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και από κοντά εκτέλεσε τον Παναγιώτη Τσιντώτα, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού στο αποψινό παιχνίδι.

Δοκάρι ο Μπιέλ

Μετά το γκολ (58’), ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε τις πρώτες του αλλαγές, βάζοντας στην αναμέτρηση τους Καρβάλιο και Μπιέλ αντί των Φοτούνη και Μασούρα. Στο 63’ μάλιστα ο Ισπανός είχε δοκάρι. Ο Ιβηρας βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών της εστίας του Τσιντώτα.

4-0 με Κίνι!

Στο 72’ ο Ισπανός έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί και Αλεξανδρόπουλο να παίρνουν τις θέσεις των Ελ Κααμπί και Καμαρά. Εξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έκανε το 4-0 με τον Κίνι. Ο Αλεξανδρόπουλος σούταρε από μακριά, ο Τσιντώτας απέκρουσε, αλλά ο Κίνι πήρε το… ριμπάουντ και με νέο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ατρομήτου.

Στο 83’ ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Μπρίνιτς να μπαίνει αντί του Σκάρπα και να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Τρία λεπτά αργότερα ο Κροάτης είχε και την πρώτη του τελική, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα ευκαιρία, με τον Μπιέλ. Ο Ισπανός σούταρε, μετά από πάσα του Μπρίνιτς, αλλά ο Τσιντώτας έδιωξε σε κόρνερ. Στο 90+4’, στην προτελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τσιντώτας, ο οποίος έπιασε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ντόι, Ρέτσος, Ροντινέι, Μ. Καμαρά (72΄ Αλεξανδρόπουλος), Έσε, Σκάρπα (84΄ Μπρνιτς), Φορτούνης (57΄ Καρβάλιο), Μασούρας (57΄ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (71΄ Ελ Αραμπί).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Τσιντώτας, Κεσρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκης (59΄ Αθανασίου), Ντε Μποκ, Ρομπάιγ (73΄ Τριμμάτης), Γκονσάλες, Έρλινγκμαρκ, Φρίτζονσον, Βέργος (66΄ Ανγκιέλσκι), Ζουμπιτανά (59΄ Ντιρκς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ