Ολυμπιακός : Το πλάνο για στόπερ και φορ στο μεγάλο λιμάνι

Ολυμπιακός : Το πλάνο για στόπερ και φορ στο μεγάλο λιμάνι

Παραμένει πρώτος στόχος ο Πεδράο για την άμυνα – έχει έτοιμο το plan B ο Μαρτίνς. Ο Κλέμπερ και άλλοι δύο για την κορυφή της επίθεσης. Σε ανοιχτή γραμμή ο Ολυμπιακός με Πορτογαλία αλλά «σκανάρει» λύσεις και από την Γαλλία.

Η ανακοίνωση της απόκτησης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ήταν η πρώτη μεγάλη κίνηση του Ολυμπιακού, για τον σχεδιασμό της νέας ομάδας των πειραιωτών. Μια κίνηση που δημιούργησε μεγάλο ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Θ’ ακολουθήσουν κι άλλες, με την διοίκηση του συλλόγου να είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής των πειραιωτών έχει καθημερινή επικοινωνία με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού συζητώντας τα μεταγραφικά θέματα που απασχολούν την ομάδα του λιμανιού.

Και είναι ξεκάθαρο πως στόχος του Ολυμπιακού είναι να «κλείσει» τις μεταγραφικές προτεραιότητες όσο το δυνατόν γρηγορότερα, κάτι που άλλωστε είναι και επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς. Μετά λοιπόν την απόκτηση του Λάζαρου οι πειραιώτες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην απόκτηση στόπερ και σέντερ φορ.

Πρώτη επιλογή για το κέντρο άμυνας είναι ο Πεδράο. Είναι βέβαια μια δύσκολη περίπτωση λόγω των απαιτήσεων που προβάλλει η Γκιμαράες κι αυτό το ξέρει καλά ο Ολυμπιακός. Έχουν γίνει συζητήσεις, έχει κάνει επαφές και ο Μαρτίνς. Ο 48χρονος τεχνικός των ερυθρόλευκων θεωρεί ότι η πορτογαλική ομάδα θα ρίξει τις απαιτήσεις και γι΄αυτό το λόγο θεωρεί πως αξίζει να κάνουν υπομονή οι πειραιώτες.

Από την άλλη πλευρά βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μαρτίνς έχει στα υπόψιν κι άλλες περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως έχει ξεχωρίσει δύο από αυτές αλλά περιμένει πρώτα τις εξελίξεις με τον Πεδράο, καθώς ο 25χρονος Βραζιλιάνος είναι ξεκάθαρα η βασική επιλογή του Πορτογάλου προπονητή.

Ο Κλέμπερ και οι άλλοι

Σε ότι έχει να κάνει με την θέση του σέντερ φορ είναι βέβαιο πως ο Κλέμπερ αποτελεί μια από τις βασικές επιλογές του προπονητή του Ολυμπιακού, ειδικά από τη στιγμή που οι απαιτήσεις της Παλμέιρας για τον Ντέιβερσον ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως όσες ομάδες ενδιαφέρθηκαν για τον Βραζιλιάνο, δεν προχώρησαν τις συζητήσεις μόλις άκουσαν τα υπερβολικά χρήματα που ζητά η βραζιλιάνικη ομάδα για την παραχώρηση του παίκτη. Ο Κλέμπερ λοιπόν είναι παίκτης τον οποίο έχει ξεχωρίσει ο Πέδρο Μαρτίνς και οι Πορτογάλοι θεωρούν ότι μπορεί να γίνει άμεσα η μεταγραφή.

Κανείς πάντως δεν πρέπει ν’ αφήνει εκτός «κάδρου» τον Φαμπρίτσιο, τον 28χρονο Βραζιλιάνο Πορτιμονένσε που έκανε εξαιρετική σεζόν σημειώνοντας 15 γκολ. Το όνομα του λατινοαμερικάνου στράικερ «εμφανίστηκε» ως μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού από το δημοσίευμα της εφημερίδας A Bola και θα πρέπει να σημειωθεί ότι όντως ο Μαρτίνς έχει καλή γνώμη για τον συγκεκριμένο παίκτη.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει στα υπόψιν και τον Άμπελ Ερνάντεζ της Χαλ, αν και η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι εύκολη. Το γεγονός όμως ότι οι ερυθρόλευκοι δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν την υπέρβαση με τον συγκεκριμένο παίκτη, φανερώνει και την πρόθεση της ομάδας του λιμανιού, για ενίσχυση του ρόστερ με παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Ο Ολυμπιακός είναι σε ανοιχτή γραμμή με Πορτογαλία εκεί που βρίσκεται αυτές τις μέρες και ο Μαρτίνς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού κάνει και αυτός τις κινήσεις του σε ότι αφορά τις επαφές με ομάδες και παίκτες, θέλοντας έτσι να εκμεταλλευτεί τις διασυνδέσεις που έχει στην πατρίδα του.

Η γαλλική αγορά

Η παρουσία και μόνο του Φρανσουά Μοντέτο στον Ολυμπιακό είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος ότι οι ερυθρόλευκοι «σκανάρουν» και την γαλλική αγορά. Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ομάδα του λιμανιού έχει ήδη αποκτήσει παίκτη από την Γαλλία ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο λόγος για τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος θα φορέσει τα ερυθρόλευκα τη νέα σεζόν, μετά από εισήγηση του Μοντέστο, ο οποίος έχει πολύ καλή γνώμη για τον νεαρό αμυντικό μέσο.

Επίσης δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο και το χθεσινό δημοσίευμα γαλλικής ιστοσελίδας, σύμφωνα με το οποίο ο Ολυμπιακός παρακολουθεί από κοντά τον νεαρό επιθετικό της Χάβρης (δανεικός από την Λιόν) Ζαν Φιλίπ Ματετά. Ο 20χρονος στράικερ έχει πετύχει 17 γκολ στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας και αρκετές ομάδες έχουν πλησιάσει την Λιόν για τον νεαρό επιθετικό, ο οποίος κοστολογείται με 2,5 εκατ. ευρώ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ