Με παίκτες απ’ τον τόπο σου!

Με παίκτες απ’ τον τόπο σου!

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να ολοκληρώσει δύο μεταγραφές για τη νέα σεζόν. Πιστή σε μία φιλοσοφία που την έχει ακολουθήσει εδώ και μια 5ετία. Από τότε που την ανέλαβε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Οι ποιοτικές προσθήκες από την αγορά των ξένων πρωταθλημάτων βάζουν το κερασάκι. Η τούρτα, όμως, η βασική μαγιά δηλαδή, είναι οι ποδοσφαιριστές από την ελληνική αγορά. Είτε πρόκειται για Έλληνες, συνήθως νεαρούς, είτε ακόμη και για ξένους οι οποίοι όμως είναι δοκιμασμένοι.

Ο Μελισσανίδης πάντα ήταν αυτής της λογικής. Κάπως έτσι, σε διαφορετικές συνθήκες για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο βέβαια, είχε δημιουργήσει τις ομάδες τίτλων στις αρχές της 10ετίας του ’90. Και κάπως έτσι πορεύεται και τώρα. Φιλοσοφία που ήδη, σε τρία χρόνια από την επιστροφή της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία, τού έχει χαρίσει ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο, τρεις παρουσίες σε τελικό, μια ευρωπαϊκή πορεία στους 32 του Europa League.

Δεν τα λες και λίγα. Η Ένωση, λοιπόν, φαίνεται πως είναι έτοιμη να συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι. Ο Κάιπερς από τον Εργοτέλη, με τα 20 γκολ στην φετινή Super League και ο Πασαλίδης από τον Αστέρα Τρίπολης με την εντυπωσιακή φετινή πορεία προερχόμενος από τον Αιγινιακό, είναι περιπτώσεις που όχι απλώς ενδιαφέρουν, αλλά και με μεγάλες πιθανότητες να καταλήξουν στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Αποτελεί αυτό εγγύηση επιτυχίας; Όχι βέβαια. Αλλά σε γενικές γραμμές το να επιλέγεις ποδοσφαιριστές που… έχεις μέσα αστα πόδια σου, μειώνει το ρίσκο. Αυτά τα τρία χρόνια, για την ΑΕΚ έχει επιβεβαιωθεί. Αρκεί να δει κανείς τις μεταγραφές σε αυτές τις έξι μεταγραφικές περιόδους, τρεις καλοκαιρινές και τρεις χειμερινές, για να το διαπιστώσει.

Ποιοι παίκτες ήρθαν στην ΑΕΚ τα τελευταία τρία χρόνια από την εγχώρια αγορά;

Ιανουάριος 2018:
Χουλτ (Παναθηναϊκός)
Μασούντ (Πανιώνιος)

Καλοκαίρι 2017:
Γιακουμάκης (Πλατανιάς)
Τσιντώτας (Λεβαδειακός)

Ιανουάριος 2017:
Μεληκιώτης (Βέροια)

Καλοκαίρι 2016:
Μπακασέτας (Πανιώνιος)
Μπάρκας (Ατρόμητος)
Μανωλάς (Λεβαδειακός)

Ιανουάριος 2016:-

Καλοκαίρι 2015:
Γκάλο (Παναιτωλικός)
Βασιλαντωνόπουλος (Απόλλων Σμύρνης)
Ανδρεόπουλος (Κέρκυρα)

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ποσοστό επιτυχίας είναι υψηλό. Και μάλιστα, αυτό δεν ήταν κάτι που η ΑΕΚ το ακολούθησε μόνο όταν επέστρεψε στην Super League. Τα χρόνια της πτώσης, είχαν από τότε δείξει το δρόμο. Ασφαλώς και οι περισσότερες επιλογές ήταν από την ελληνική αγορά στις χαμηλότερες κατηγορίες.

Υπήρξαν, όμως, κάποιες που είχαν δείξει τι θα ακολουθούσε. Μάνταλος από την Ξάνθη, Μπακάκης από τον Παναιτωλικό, Ανέστης από τον Πανιώνιο, Αραβίδης επίσης από τον Πανιώνιο. Όλοι τους δικαιωμένοι για την επιλογή τους και όλοι τους πια με τίτλο, ο τελευταίος έστω μόνο με το Κύπελλο του 2016…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ