«Πρέπει» και… παγίδες για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

«Πρέπει» και… παγίδες για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θέλουν να βγάλουν την… υποχρέωση και να πάνε με ηρεμία στη διακοπή πριν τα πολύ κρίσιμα που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο αρχικό πλάνο του πρωταθλήματος δεν υπήρχε δράση γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο ελέω των εκλογών, ωστόσο αυτή η διακοπή έδωσε την ευκαιρία να γίνουν τα δύο ματς της πρεμιέρας που είχαν αναβληθεί. Έτσι, απόψε η ΑΕΚ θα υποδεχτεί στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Παναιτωλικό (19:30) και ο Παναθηναϊκός τον Ατρόμητο (21:30), σε δύο παιχνίδια όπου οι γηπεδούχοι είναι τα ξεκάθαρα φαβορί.

Και οι δύο μάλιστα προέρχονται από ματς στα οποία δεν κατάφεραν να νικήσουν. Η μεν ΑΕΚ έχασε με κάτω τα χέρια από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο πραγματοποιώντας μία κακή εμφάνιση, ο δε Παναθηναϊκός έσωσε τουλάχιστον τον βαθμό απέναντι στον ΠΑΟΚ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού. Μπορεί πριν τη σέντρα του ματς κανείς στις τάξεις των «πράσινων» να μην… αγόραζε την ισοπαλία, ειδικά όταν έξι μέρες πριν είχε φύγει από τη Λεωφόρο με διπλό η ΑΕΚ, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, μπορεί να αισθάνονται και ικανοποιημένοι κατά κάποιον τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Ο Γκριγκόνις έπαιξε για το… κεφάλι του – Ποιος θα πληρώσει τώρα τη νύφη αν…- Ανοιχτό για μια μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

Στη συνέχεια ακολούθησαν και οι δύο ισοπαλίες τους με Άγιαξ και Μακάμπι Χάιφα αντίστοιχα για το Europa League. Με καλή εμφάνιση για την ΑΕΚ, με μέτρια προς κακή για τον Παναθηναϊκό. Με πολύ κόπο πάντως και για τους δύο. Και τώρα επιστρέφουν ξανά σε… mood Super League. Σε περίπτωση λοιπόν που κάνουν αυτό που μοιάζει αυτονόητο οι δύο περσινοί διεκδικητές του τίτλου, τότε ο Παναθηναϊκός θα μειώσει στους τρεις βαθμούς τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και η ΑΕΚ στους πέντε. Κι ενώ μετά τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες έρχεται μία πολύ σημαντική αγωνιστική με ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι και μία επικίνδυνη έξοδο για την Ένωση.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου μέχρι τώρα έχει το απόλυτο στο πρωτάθλημα και με μεγάλα σκορ ενώ η ΑΕΚ θα παίξει στο συνήθως αφιλόξενο για εκείνη «Θ. Κολοκοτρώνης» με τον Αστέρα Τρίπολης. Δύο ματς που όποια αποτελέσματα κι αν έχουν, θα αλλάξουν τους συσχετισμούς στην κορυφή. Είτε ο Ολυμπιακός θα ξεφύγει κι άλλο στη βαθμολογία από τους δύο βασικούς διώκτες του είτε αυτοί θα «βάλουν» φωτιά στην κορυφή.

Αν κάτι απέδειξε βέβαια το περσινό πρωτάθλημα, είναι ότι οποιαδήποτε κουβέντα για φαβορί και αουτσάιντερ στη «μάχη» του τίτλου αυτή την περίοδο είναι πρόωρη καθώς τα πάντα θα κριθούν στα πλέι οφ. Με τους τέσσερις να έχουν και την Ευρώπη μέχρι τον Δεκέμβριο, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν και άλλες απώλειες σε αυτό το διάστημα και το θέμα είναι ποιος θα έχει τις λιγότερες. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός πάντως είναι η αλήθεια πως μέχρι στιγμής έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τους τραυματισμούς. Για τους «πράσινους» βέβαια υπάρχει η πολύ μεγάλη ατυχία με τον Μάγκνουσον που υπέστη ρήξη χιαστού και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν αλλά και οι «κιτρινόμαυροι» έχουν διάφορα μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα που δεν επιτρέπουν στον Ματίας Αλμέιδα να εμφανίσει την περσινή ΑΕΚ σε ένα σταθερό μοτίβο.

Η διαχείριση αυτού του Πέμπτη-Κυριακή/Δευτέρα είναι πάντως και ένα μεγάλο στοίχημα για Αλμέιδα και Γιοβάνοβιτς που πέρσι πάλεψαν για τον τίτλο χωρίς να υπάρχει στη μέση αυτή η παράμετρος. Αμφότεροι προσπάθησαν να ενισχυθούν το καλοκαίρι με γνώμονα την απόκτηση ενός μεγαλύτερου βάθους πάγκου ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα και μέχρι τώρα τουλάχιστον δείχνουν να έχουν τα θέματά τους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ