ΑΕΚ: Η άμυνα είναι η… καλύτερη επίθεση – Το απίθανο στατιστικό των «κιτρινόμαυρων» (vids)

ΑΕΚ: Η άμυνα είναι η… καλύτερη επίθεση – Το απίθανο στατιστικό των «κιτρινόμαυρων» (vids)

Το αξιοσημείωτο στατιστικό της ΑΕΚ που θέλει τους αμυντικούς της να γίνονται πρωταγωνιστές στο επιθετικό της κομμάτι.

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική, στην Opap Arena.

Η «Ένωση« επικράτησε με 3-0 της ομάδας του Αγρινίου, με τα γκολ να έρχονται από τους Ντομαγκόι Βίντα, Λάζαρο Ρότα και Χάρολντ Μουκουντί, δηλαδή με λίγα λόγια από δύο κεντρικούς αμυντικούς και έναν δεξιό οπισθοφύλακα.

Η ΑΕΚ πλέον μετά και τα τρία γκολ των αμυντικών της στο χθεσινό παιχνίδι, μετράει ένα πολύ ενδιαφέρον και όχι και τόσο συνηθισμένο στατιστικό, το οποίο θέλει τους αμυντικούς της πάικτες, να πρωταγωνιστούν στο επιθετικό κομμάτι του Ματίας Αλμέιδα και όχι μόνό αυτό, αλλά να κρίνουν και αποτελέσματα με τις επιθετικές τους «αρετές».

Τι έγινε χθες; Κεφαλιά ο Βίντα από κόρνερ του Ελίασον ώστε να ανοίξει το σκορ ο Κροάτης και να «λύσει» την άμυνα του Παναιτωλικού, γκολ ο Ρότα από κοντινή απόσταση μετά από ακόμη μια ασίστ του Ελίασον και το κερασάκι στην τούρτα από τον Μουκουντί μετά και πάλι από κόρνερ.

 

Με τα τρία γκολ που πέτυχαν χθες οι αμυντικοί της ΑΕΚ, συμπληρώθηκαν για τη φετινή σεζόν τα 21 γκολ, εκ των οποίων τα 6 έχουν προέλθει από αμυντικούς παίκτες!

Εκτός από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, έχει σκοράρει ξανά ο Βίντα με κεφαλιά κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ αλλά και στο πρόσφατο απέναντι στον Άγιαξ, και ο Σιντιμπέ με την τρομερή κεφαλιά του στο Amex Stadium κόντρα στην Μπράιτον.

Το στατιστικό αυτό έρχεται σε «σύγκρουση» με το αμυντικό κομμάτι της ΑΕΚ, καθώς να υπενθυμίσουμε πως το μοναδικό παιχνίδι στη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις που η ομάδα του Αλμέιδα δεν δέχθηκε γκολ, ήταν αυτό της Κυριακής απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη.

Ταυτόχρονα διακρίνεται η δύναμη που έχει η «Ένωση» στο κομμάτι των στημένων φάσεων και του «ψηλού» παιχνιδιού, καθώς εκτός από το γκολ του Ρότα, όλα τα άλλα έχουν έρθει είτε με το κεφάλι, είτε από στημένη φάση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ