Οι μεταγραφές του Ολυμπιακού, η υπόθεση Μπόατενγκ και η λύση στους στόπερ που «έρχεται»

Οι μεταγραφές του Ολυμπιακού, η υπόθεση Μπόατενγκ και η λύση στους στόπερ που «έρχεται»

Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν σταματάει να τσεκάρει την αγορά. Και όπως για όλες τις θέσεις, έχει λύσεις και για τους στόπερ. Εντός και εκτός Ρέντη. Τι ισχύει για Μπόατενγκ.

Οι… μεταγραφές ξεκίνησαν στον Ολυμπιακό. Ηδη τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό, αλλά και οι αναφορές από τα εντός συνόρων Μέσα, ξεκίνησαν. Επικεντρωμένα κυρίως στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. Καθώς, στην πραγματικότητα, οι μεταγραφές δεν τελειώνουν ποτέ για τους Ερυθρόλευκους. Δεν τελειώνει ποτέ το σκάουτινγκ. Η αναζήτηση των καλύτερων επιλογών. Δεν σταματούν ποτέ οι επαφές με ατζέντηδες. Η παρακολούθηση παικτών που έχουν ξεχωρίσει από τις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, αλλά ο σύλλογος περιμένει την κατάλληλη στιγμή, είτε για να δει την εξέλιξή τους είτε για να κάνει την κίνησή του.

Το τελευταίο διήμερο προκύπτουν διαρκώς σενάρια και δημοσιεύματα από το εξωτερικό για την περίπτωση του Ζερόμ Μπόατενγκ. Και πράγματι, ένα τόσο σημαντικό όνομα θα μπορούσε να είναι μια από τις επιλογές των Πειραιωτών. Θα μπορούσε να είναι μια λύση για τον Ιανουάριο, που οι επιλογές δεν είναι πολλές, ούτως ή άλλως. Επίσης, ως πληροφορία, επιβεβαιώνεται 100% ότι το όνομα του 35χρονου πρώην διεθνούς κεντρικού αμυντικού έχει προταθεί.

Ελεύθερος είναι, αναζητά μια ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του, μετά την πολύ κακή περσινή σεζόν στη Λιόν, οπότε απολύτως λογικά η υπόθεσή του τέθηκε στα υπόψη των Πειραιωτών από τους εκπροσώπους του. Αν και… περιττό, καθώς ο Ολυμπιακός έχει «σκανάρει» όλους τους ποδοσφαιριστές που παραμένουν στην αγορά των ελεύθερων. Οπότε ο σύλλογος έχει πλήρη εικόνα για όλους. Για τα προφίλ τους, την κατάστασή τους, τις απαιτήσεις τους, τις προτάσεις που μπορεί να έχουν, όλα… Οπότε αυτή τη στιγμή η υπόθεση του Μπόατενγκ δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι προτεραιότητα. Ή ότι έχει μπει στο τραπέζι, ως μια πιθανή προσθήκη.

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ…

Στον Ολυμπιακό δεν έχει γίνει καμία μεταγραφική συζήτηση, είτε με τον Κορδόν είτε με τον προπονητή είτε με τη διοίκηση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο σύλλογος δεν θα είναι έτοιμος για τον Ιανουάριο ή ότι δεν κάνει προεργασία για υποθέσεις που είναι πιθανό να χρειάζονται… προετοιμασία. Θυμηθείτε ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ροντινέι ουσιαστικά τον Νοέμβριο. Για να προλάβει τους υπόλοιπους (πολλούς) ενδιαφερόμενους. Κάτι που δείχνει πολλά για τον τρόπο λειτουργείας της ομάδας. Και στην προ Κορδόν εποχή.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι περιπτώσεις που παρακολουθούνται για τη θέση του στόπερ, όπως και για… όλες τις θέσεις, είναι πολλές. Υπάρχει εγρήγορση, συλλέγονται και αναλύονται δεδομένα. Αλλά παράλληλα, υπάρχει και υπομονή. Και σε καμία περίπτωση βιασύνη. Ούτε επιθυμία να επηρεαστεί η ομάδα από πρόωρα σενάρια. Εξάλλου, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε. Ή καλύτερα, κάτι μπορεί να αλλάξει. Αλλά… εκ των ενόντων.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΖΟΥΛΙΑΝ ΜΠΙΑΝΚΟΝ

Και αυτό διότι στον Πειραιά πιστεύουν ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προκύψει μια πολύ σημαντική εσωτερική «μεταγραφή». Με τον Ζουλιάν Μπιανκόν να είναι καλά πλέον. Να προπονείται σε φουλ ρυθμούς, υπό την επίβλεψη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και να μονιμοποιείται στην πρώτη ομάδα. Πολλοί μπορεί να μην λογίζουν τον Γάλλο στόπερ και δεξιό μπακ ως λύση πρώτης γραμμής. Αλλά η αλήθεια είναι πως, από τη στιγμή που είναι υγιής και μόλις βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση, με την ποιότητα, το ταλέντο, το κορμί, αλλά και την ταχύτητα που διαθέτει, δύσκολα δεν θα αποτελέσει εν δυνάμει βασικό παίκτη των Ερυθρόλευκων.

Εχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στον 23χρονο Γάλλο. Στο γεγονός ότι από τα 18 του παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε πολύ υψηλό επίπεδο (Μονακό, Σερκλ Μπριζ, Τρουά). Στο γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2022, που αποκτήθηκε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, έναντι 10.000.000 €, είχε ακόμη 6 προτάσεις από σημαντικούς ευρωπαϊκούς συλλόγους. Στα τρομερά στατιστικά που δημιούργησε τη σεζόν που αγωνίστηκε στην Τρουά, αλλά και την εξαιρετική απόδοσή του, είτε ως μπακ είτε ως στόπερ.

ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ Ο… ΡΕΤΣΟΣ

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ξέρουν πολύ καλά τι ποδοσφαιριστής είναι ο Μπιανκόν. Γνωρίζουν την κατάστασή του. Την ποιότητά του. Το ποδοσφαιρικό ταβάνι του. Όπως γνωρίζουν πως μετά από σχεδόν έναν χρόνο αποχής, λόγω του τραυματισμού στο γόνατο, χρειαζόταν χρόνο και υπομονή. Του δόθηκε. Οι γυμναστές της ομάδας έχουν καταρτίσει ένα συγκεκριμένο πλάνο και πλέον ο Γάλλος έχει μπει στο πρόγραμμα για τα καλά. Επαιξε 60 λεπτά κόντρα στην Καλλιθέα, με την ομάδα Β, και αυτές τις ημέρες προσαρμόζεται προπονούμενος με τους νέους συμπαίκτες του, υπό τις οδηγίες του Μαρτίνεθ.

Ο ύψους 1.88μ. Μπιανκόν είναι παίκτης που θυμίζει πολύ στον τρόπο παιχνιδιού του τον Ρέτσο. Για την ακρίβεια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον βλέπουν και παρτερνέρ του Ελληνα στόπερ. Είναι πιο μεγάλο κορμί, αλλά είναι γρήγορος, καλός με την μπάλα στα πόδια και λόγω του ότι στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του αγωνιζόταν ως δεξιός μπακ, δεν φοβάται να κουβαλήσει την μπάλα, να πασάρει, να παίξει κάθετα.

Μάλιστα, στο ματς του Ολυμπιακού Β στην Καλλιθέα ουκ ολίγες φορές έκανε προωθήσεις και κάθετες μπαλιές, προκαλώντας ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα. Με ιδιαίτερη άνεση και «αέρα». Ενώ άντεξε και στα πολύ δυνατά μαρκαρίσματα που έγιναν στο παιχνίδι.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ…

Πότε θα δούμε τον Μπιανκόν να παίζει; Αυτή είναι μια απάντηση που θα πρέπει να τη δώσει ο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός θέλει να δει τον παίκτη του στις προπονήσεις. Να διαπιστώσει την ετοιμότητά του. Και εν συνεχεία θα πάρει τις αποφάσεις του. Δεν είναι μυστικό ότι έως τώρα τον είχε στο μυαλό του ως τον 5ο στόπερ της ομάδας του. Αλλά αυτά είναι πράγματα που αλλάζουν στο ποδόσφαιρο. Ακόμη και από παιχνίδι σε παιχνίδι. Με τον Ολυμπιακό να έχει ανάγκη να αξιοποιήσει όλους τους καλούς παίκτες που διαθέτει στο ρόστερ του, από τη στιγμή που έχει μπροστά του ένα πάρα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα. Με τον νεαρό Γάλλο αμυντικό να βλέπει τους Πειραιώτες ως την ευκαιρία του να δείξει ότι παραμένει ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ