Το απίθανο με τους αμυντικούς της ΑΕΚ: Σκοράρουν πιο πολύ από τους επιθετικούς!

Το απίθανο με τους αμυντικούς της ΑΕΚ: Σκοράρουν πιο πολύ από τους επιθετικούς!

Τρομερό στατιστικό από τα φετινά γκολ της ΑΕΚ, με τους αμυντικούς του Ματίας Αλμέιδα να εξελίσσονται σε πρωταγωνιστές.

Αν κάτι διακρίνει την ΑΕΚ επί εποχής Ματίας Αλμέιδα είναι η επιθετικότητα στον τρόπο παιχνιδιού της αλλά και η πληθώρα επιλογών που έχει από τη μέση και μπροστά. Όχι μόνο στο ποσοτικό κομμάτι αλλά και στο ποιοτικό αφού πολλές φορές οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο είναι καλύτεροι κι από αυτούς που έχουν ξεκινήσει βασικοί.

Στο πρώτο κομμάτι της σεζόν που διανύουμε, όμως, συμβαίνει το εξής παράδοξο με τους «κιτρινόμαυρους». Σκοράρουν περισσότερο οι αμυντικοί παρά οι επιθετικοί της ομάδας. Την ώρα που ο περσινός πρώτος σκόρερ, Λιβάι Γκαρσία με 18 γκολ, δεν έχει βρει ακόμη δίχτυα, ο Πόνσε έχει σκοράρει μόλις δύο φορές και ο Φαν Βέερτ είναι στο μηδέν, οι αμυντικοί της ΑΕΚ δίνουν ρεσιτάλ.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το φύλλο αγώνα του ντέρμπι – Τι έγραψε ο Μαρέσκα για τη διακοπή…

Ο Μοχαμάντι σκόραρε στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και εκτός από το ότι πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Ένωση, έγινε ο πέμπτος από την… οπισθοφυλακή που βρίσκει δίχτυα φέτος. Για την ακρίβεια, οι μόνοι που δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν ακόμη είναι ο Χατζισαφί, ο Μήτογλου και ο Κάλενς που δεν ήταν και από το ξεκίνημα της σεζόν στον σύλλογο.

Ο Βίντα με τρία γκολ (όσα και ο Γκατσίνοβιτς) είναι ο δεύτερος σκόρερ της ΑΕΚ μετά τον Τσούμπερ που έχει τέσσερα ενώ από ένα έχουν οι Ρότα, Σιντιμπέ και Μουκουντί. Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα εντυπωσιακό στατιστικό που δεν συναντάς συχνά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση έχει πετύχει φέτος συνολικά 24 γκολ και τα επτά από αυτά έχουν προέλθει από αμυντικούς.

Κι ενώ οι φορ της ομάδας, αν βάλουμε μέσα σε αυτούς και τον Αραούχο που έχει σκοράρει δύο φορές, έχουν πετύχει και οι τέσσερις μαζί τέσσερα γκολ. Εδώ βέβαια υπάρχει και ο αστερίσκος του Γκαρσία ο οποίος έχει χάσει για παράδειγμα τα περισσότερα ματς μέχρι τώρα στη σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο άσος από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο έχει παίξει μόλις ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, αυτό στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη, το γεγονός ότι σκοράρουν τόσο συχνά αμυντικοί και μάλιστα από στημένες φάσεις δείχνει και τη δουλειά που γίνεται σε αυτό το κομμάτι φέτος στην ΑΕΚ. Η ‘Ενωση παρότι κατέκτησε πέρσι το νταμπλ δεν είχε πάρει πολλά γκολ από στατικές φάσεις κάτι που συμβαίνει φέτος. Σε αρκετά ματς που η Ένωση εμφάνισε πρόβλημα στην αξιοποίηση ευκαιριών βρήκε λύσεις από εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ με άμεσο ή με έμμεσο τρόπο.

Με τους Μοχαμάντι και Ελίασον να σκοράρουν πάντως στην Τρίπολη, η ΑΕΚ έφτασε ήδη τους 14 διαφορετικούς σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις και φαντάζει δεδομένο ότι η λίστα αυτή θα μεγαλώσει όταν επανέλθει και ο Λιβάι στη δράση.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ