Σαντιάγκο Έσε: Ο… αθόρυβος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού (pic, vid)

Σαντιάγκο Έσε: Ο… αθόρυβος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού (pic, vid)

Ο Σαντιάγκο Έσε, υπήρξε για άλλον έναν αγώνα του Ολυμπιακού εκ των πρωταγωνιστών, χωρίς να... ακουστεί.

Ο Ολυμπιακός, «πέρασε» χτες το βράδυ από την δύσκολη έδρα του ΟΦΗ και παρά τις σημαντικές απουσίες, ευτύχησε να έχει σε καλή μέρα τον Σαντιάγκο Έσε, μεταξύ άλλων.

Ο Αργεντινός μέσος, οδεύει να κερδίσει τον τίτλο της μεταγραφής της χρονιάς για τους ερυθρολεύκους, καθώς από την μέρα που «έπιασε» λιμάνι, έχει κάνει δική του τη θέση στο «6».

Διαβάστε επίσης: Η μετάλλαξη του Ποντένσε

Ο Έσε, μόλις στα 22 του χρόνια και παίζοντας πρώτη φορά στην Ευρώπη, έχει γίνει από τους σημαντικότερους παίκτες στο πλάνο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και μαζί με τον Μαντί Καμαρά συνθέτουν ένα αποτελεσματικό δίδυμο, στον άξονα της μεσαίας γραμμής των «ερυθρολεύκων».

Στην χτεσινή αναμέτρηση, ο 22χρονος αγωνίστηκε -ξανά- σε όλο το 90λεπτο και «πάτησε» σχεδόν σε όλο το γήπεδο των Κρητικών, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στο heatmap του.

Απέναντι στον ΟΦΗ, ο Έσε κατέγραψε 55 ενέργειες με την μπάλα,  35/43 (81%) εύστοχες πάσες, 2 κλεψίματα, ενώ είχε και 6/8 κερδισμένες μονομαχίες απέναντι στους παίκτες του Νταμπράουσκας. Την ίδια ώρα, έδινε την απαραίτητη σιγουριά που απαιτεί η θέση του, τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι, όσο και στο δημιουργικό, καθώς αυτός υποδεχόταν την πρώτη πάσα από τους στόπερ του Ολυμπιακού. Μάλιστα, με ένα κλέψιμό του, παραλίγο να δώσει κα έτοιμο γκολ στον Γιόβετις στην χτεσινή αναμέτρηση.

Εκπληκτική ενέργεια του Έσε, παραλίγο να φέρει γκολ για τον Γιόβετιτς:

Η τελευταία του εμφάνιση, «μαρτυρά» και τα πεπραγμένα του με τους Πειραιώτες την φετινή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας 5 εμφανίσεις (όλες ως βασικός), έχει 41.6 εύστοχες πάσες ανά 90 λεπτά (84% ευστοχίας), όντας αυτός που έχει επωμιστεί το ρόλο του παίκτη που θα μεταφέρει την μπάλα στους μσοεπιθετικούς του Ολυμπιακού. Παράλληλα, μετρά 8,2 ανακτήσεις κατοχής, 1,4 κοψίματα με δυναμικά τάκλιν και όλα αυτά, χωρίς να έχει δεχθεί κάποια κάρτα, δείγμα των «καθαρών» επεμβάσεών του.

Στο Europa League, έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια ως βασικός (3), έχοντας 26.3 εύστοχες πάσες/90′ (86% ευστοχίας), 5 ανακτήσεις και 1,3 κοψίματα, επίσης χωρίς να δεχθεί κάποια κάρτα.

Ο Έσε, είναι από τα πιο σημαντικά «εργαλεία» στα χέρια του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και μπορεί να φώτα να πέφτουν σε αυτούς που σκοράρουν (Ελ Κααμπί, Μασούρα) ή σε αυτούς που δημιουργούν (Φορτούνη, Ποντένσε), όμως ο Αργεντίνος είναι ο πιο… αθόρυβος πρωταγωνιστής της φετινής ομάδας του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ