Αντέδρασε ο Ολυμπιακός – Group therapy στο Ρέντη – Η ομιλία του Μαρτίνεθ, οι παίκτες που μίλησαν και όσα είπαν

Αντέδρασε ο Ολυμπιακός – Group therapy στο Ρέντη – Η ομιλία του Μαρτίνεθ, οι παίκτες που μίλησαν και όσα είπαν

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μίλησε στους παίκτες του μετά το στραπάτσο με τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτή τη φορά πήραν το λόγο και οι Φορτούνης, Ελ Αραμπί, Ροντινέι, Ιμπόρα. To10.gr αποκαλύπτει όσα ειπώθηκαν στο Ρέντη και η... συμφωνία ώστε ο Ολυμπιακός να αντιδράσει.

Ο Ολυμπιακός έζησε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων ετών το βράδυ της Κυριακής. Εκείνο το 0-4 του ΠΑΟΚ, μέσα στο Φάληρο, στο 78ο λεπτό, ήταν ένας εφιάλτης. Η ουσία δεν άλλαξε ούτε με τη μείωση του σκορ σε 2-4, λόγω της ψυχωμένης και γεμάτης ποιότητα αντίδρασης του Κώστα Φορτούνη.

Η βαριά ήττα, «έγραψε». Αλλά στο ποδόσφαιρο το κακό ξορκίζεται στον αγωνιστικό χώρο. Και στα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την πρόκληση του αγώνα με τη Γουέστ Χάμ, όπου θα έχει τουλάχιστον 3.500 οπαδούς στο πλευρό του. Εχει την πρόκληση και το «πρέπει» της αντίδρασης.

Και σε αυτό το πλαίσιο, λόγω αυτής της ανάγκης, χθες το πρωί, στις εγκαταστάσεις έλαβε χώρα μια μεγάλη συζήτηση. Μεταξύ προπονητή και ποδοσφαιριστών. Που είχε σκοπό να μπορέσει ο Ολυμπιακός να γυρίσει σελίδα. Να αφήσει πίσω του το σοκ και να αντιδράσεις. Με μια μεγάλη εμφάνιση.

«MEA CULPA»ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΕΘ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήταν εκείνος που πήρε πρώτος τον λόγο, αλλά και την ευθύνη, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Ηταν μια κακή νύχτα για όλους μας. Μια βαριά ήττα, που πρέπει να μας γίνει μάθημα. Αλλά και να την αφήσουμε πίσω μας γρήγορα. Δεν ήταν όλα άσχημα. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε και να προηγηθούμε, αλλά μετά χάσαμε το μυαλό μας. Σαν να σταματήσαμε να παίζουμε. Τα κάναμε όλα λάθος.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα παιχνίδια διάρκεια 90 λεπτά. Εάν δεν είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί σε όλο τον αγώνα, θα έχουμε προβλήματα. Αυτό συνέβη με τον ΠΑΟΚ. Ηταν ένα σκληρό μάθημα, αλλά πρέπει να μάθουμε από αυτό».

Στη συνέχεια, ο Ισπανός τεχνικός στάθηκε στην εμπιστοσύνη που έχει στην ομάδα και τους παίκτες του, ζητώντας αντίδραση, από το παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ κιόλας: «Εμπιστεύομαι την ομάδα μου και τους ποδοσφαιριστές μου. Εχουμε φτιάξει μια καλή ομάδα και είστε όλοι εξαιρετικοί παίκτες. Αυτές οι κακές στιγμές συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν πρέπει να σε καταστρέψουν. Πρέπει να βγάλουμε αντίδραση. Να δείξουμε ότι ήταν μια κακή στιγμή και ότι είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτό το αποτέλεσμα. Είμαστε ο Ολυμπιακός και πρέπει να αποδεικνύουμε διαρκώς τι ομάδα είμαστε.

Από το παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ πρέπει να δείξουμε ότι αφήσαμε πίσω το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Το ποδόσφαιρο προχωρά. Εχουμε σημαντικούς στόχους και ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, το πιο δύσκολο μέχρι στιγμής στη χρονιά. Και πρέπει να κάνουμε το χρέος μας».

«ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΧΑΣΑΜΕ»

Από τους ποδοσφαιριστές ο πρώτος που μίλησε ήταν ο Ροντινέι. Ο οποίος αναφέρθηκε και στη δική του κακή εμφάνιση: «Χθες ένιωσα ότι δεν είμαστε η ίδια ομάδα με τα τελευταία τρία παιχνίδια. Αισθάνομαι άσχημα, γιατί ούτε εγώ έπαιξα καλά ούτε όλοι μας ως ομάδα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να δεχθείς ότι δεν έπαιξες καλά, να καταλάβουμε πώς και γιατί χάσαμε και να πάμε παρακάτω. Δεν έχουμε τελειώσει. Ένα ματς χάσαμε. Δεν έπρεπε να γίνει, αλλά συνέβη. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσουμε το μυαλό μας και την πίστη στους εαυτούς μας. Είμαστε μεγάλη ομάδα, με καλούς παίκτες και είμαι σίγουρος πως θα αντιδράσουμε».

«ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΩΣ ΟΜΑΔΑ»

Από την πλευρά του, ο Κώστας Φορτούνης πήρε τον λόγο και σημείωσε πως «…όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι σκληρό. Δεν είμαστε ομάδα για να χάνει με αυτόν τον τρόπο. Αλλά δεν έχει νόημα να σκύβουμε το κεφάλι. Πληγωθήκαμε και εκνευριστήκαμε. Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε. Ετσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Πάμε να πάρουμε τα επόμενα παιχνίδια όλοι μαζί, ως ομάδα».

«ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΧΑΣΑΜΕ»

Ο δεύτερος αρχηγός του Ολυμπιακού, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, στη συζήτηση στο Ρέντη, ζήτησε ψυχραιμία από όλους και… μάχη: «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στη ζωή και στο ποδόσφαιρο συνέχεια. Είναι καλό να στενοχωριόμαστε και να κάνουμε την αυτοκριτική μας όλοι. Αλλά έχουμε κι άλλα παιχνίδια μπροστά μας. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε πολλές μάχες. Το ότι χάσαμε μία, δεν είναι καταστροφή. Θα παλέψουμε και θα κερδίσουμε τις επόμενες. Ξεχάστε ό,τι έγινε. Μην το αφήσετε να σας κάνει να σκέφτεστε αρνητικά. Είδατε πώς μας στήριξε ο κόσμος στο τέλος. Οι οπαδοί μας πιστεύουν, είναι δίπλα μας, οπότε κι εμείς θα πρέπει να κάνουμε αυτό για το οποίο είμαστε εδώ. Ηρεμήστε, κάντε την αυτοκριτική του ο καθένας ξεχωριστά και πάμε παρακάτω. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

«ΜΑΖΙ ΧΑΝΟΥΜΕ, ΜΑΖΙ ΝΙΚΑΜΕ»

Τον λόγο, τέλος, πήρε και ο Βιθέντε Ιμπόρα. Ο Ισπανός μέσος μίλησε για τη σημασία του να μείνει ενωμένη η ομάδα και να μην αλλάξει τον στόχο αυτή η ήττα: «Από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει πολλά και έχουμε περάσει πολλά. Είμαστε μια καλή ομάδα. Εχουμε κάνει πολλά καλά πράγματα έως τώρα. Δεν παίξαμε καλά χθες, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να χάσουμε τον δρόμο μας. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά στην προπόνηση. Γιατί με τη δουλειά διορθώνεις τα λάθη. Κανείς δεν φταίει μόνος του. Οταν χάνουμε, χάνουμε όλοι μαζί και όταν κερδίζουμε επίσης κερδίζουμε όλοι μαζί. Εχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Να επιστρέψουμε δυνατά και να ανέβουμε και πάλι πρώτοι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ