Ολυμπιακός: Tώρα απέκτησε υψηλότερο κίνητρο

Ολυμπιακός: Tώρα απέκτησε υψηλότερο κίνητρο

Την Πέμπτη ο Ολυμπιακός με την απόδοσή του απέκτησε και πάλι ηθικό. Εδειξε πως δικαιούται να πιστεύει ότι θα αλλάξει τη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας. Γιατί αυτή δεν είναι αντιπροσωπευτική.

Αρχικά η ποινή. Αναμφίβολα δημιουργεί δεδομένα στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Και φέρνει έναν βαθμολογικό πίνακα που δεν έχει δημιουργηθεί με βάση τα όσα έκαναν ή τα όσα κάνουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε.  Οσοι το επεδίωξαν, δεν μπορεί, ικανοποιημένοι θα είναι. Ταυτόχρονα, όμως, στις τάξεις των Ερυθρόλευκων δημιουργείται ένα εξτρά κίνητρο. Οι πάντες βρίσκονται σε εγρήγορση.

Γιατί θέλουν να δώσουν «απάντηση» όχι σε κάποια αίθουσα δικαστηρίου, μολονότι θα έχουμε προσφυγή στο CAS, αλλά πρώτιστα στο χορτάρι. Πώς μπορεί να αντιδράσει ο Ολυμπιακός και να φέρει τα πάνω-κάτω σε μια βαθμολογία που δεν λέει την πλήρη αλήθεια για τη δυναμικότητα των ομάδων; Πολύ απλά, με θαυμαστή απόδοση και επιτυχίες.

Τα δεδομένα. Στα ματς της Ευρώπης επιβεβαιώθηκε πως μια κακή στιγμή ή ένα άσχημο βράδυ, αυτό απέναντι στον ΠΑΟΚ στο Νέο Φάληρο, λίγο μπορεί να φρενάρει μια ομάδα που δημιουργείται και ήδη κερδίζει τις εντυπώσεις. Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης είχε αντίπαλο μια δυνατή ενδεκάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Τι έκανε;

Την κοίταξε στα μάτια. Όχι, δεν έπαιξε φουλ επιθετικά και όποιος λέει ότι αυτός ήταν ο σωστός δρόμος απέναντι στα Σφυριά, ας κοιταχθεί στον καθρέφτη. Θέλησε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και τα κατάφερε στο μεγαλύτερο μέρος του. Να μη δώσει χώρους σε μια ομάδα με ταλέντο, ένα σύνολο με έφεση στην ταχύτητα και τις αντεπιθέσεις.

Ηττήθηκε επειδή η Γουέστ Χαμ έχει την τύχη να διαθέτει τον Πακετά, έναν ακριβό παίκτη με αμεσότητα στην εκτέλεση και με εμπνεύσεις που λίγοι έχουν. Αλλά μετά δεν κατέρρευσε η ομάδα του Μαρτίνεθ και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει: πήρε την πρωτοβουλία, είχε ευκαιρίες και δοκάρι, ασφαλώς και θα άξιζε ένα γκολ και ίσως αυτό να ήταν ένα γκολ που θα έδινε τον βαθμό της ισοπαλίας. Ναι, σε έναν δύσκολο όμιλο οι Ερυθρόλευκοι έχουν μείνει πίσω από απροσεξίες ή γιατί οι λεπτομέρειες δεν ήταν μαζί τους.

Τι κάνουν οι αντίπαλοι;

Ο ΠΑΟ των 11 ποδοσφαιριστών δεν κατάφερε να σώσει ούτε την ισοπαλία απέναντι στη Ρεν των 10 και έκανε του κόσμου τα λάθη στη Γαλλία. Η ΑΕΚ άρχισε καλά τον όμιλο, επικράτησε εκτός έδρας της Μπράιτον, στη συνέχεια όμως δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και καλείται τώρα να ξαναμπεί στη μάχη της πρόκρισης.

Οσο κι αν ορισμένοι ωραιοποιούν την κατάσταση, το να τρέχεις και να μην εκμεταλλεύεσαι ένα εντυπωσιακό «διπλό» στην Αγγλία, μάλλον «δεν λέει»… Ο δε ΠΑΟΚ, χαμογελά που «κλείδωσε» την πρόκριση και βλέπει μόνο τη μικρή εικόνα για τη συνέχεια του Κόνφερενς Λιγκ. Γιατί η μεγάλη υπερτονίζει την αδυναμία του να γιορτάζει από τώρα την πρωτιά στον όμιλο. ‘Η μήπως δεν είναι έτσι;

Κοντολογίς, την Πέμπτη ο Ολυμπιακός με την απόδοσή του απέκτησε και πάλι ηθικό. Εδειξε πως μπορεί να ονειρεύεται. Όχι μόνο πως έχει τα φόντα να στέκεται σε ευρωπαϊκά ραντεβού αλλά κυρίως πως δικαιούται να πιστεύει ότι θα αλλάξει τη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας. Γιατί αυτή δεν είναι αντιπροσωπευτική.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ