Η «εκτόξευση» του Ορτέγκα, ο Έσε που ακολουθεί και η αγορά της Αργεντινής

Η «εκτόξευση» του Ορτέγκα, ο Έσε που ακολουθεί και η αγορά της Αργεντινής

Ο Ορτέγκα δίπλα στον Μέσι και ο Έσε που ετοιμάζεται ν' ακολουθήσει τα χνάρια του - Ο Σκαλόνι παρακολουθεί και τον χαφ του Ολυμπιακού

Η είδηση είναι δίχως άλλο εντυπωσιακή και φανερώνει σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες που προσφέρει ο Ολυμπιακός σε νεαρούς παίκτες ν’ «απογειώσουν» την καριέρα τους.

Κι όταν αναφερόμαστε σε «απογείωση» δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από μια κλήση στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής.

Μια κλήση στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, μια κλήση στην ομάδα του Λιονέλ Μέσι.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός Β’ – Διαγόρας 1-0: Ο Ελ Αραμπί «καθάρισε», ο Ρίτσαρντς έρχεται…

Κι όχι για δύο οποιαδήποτε παιχνίδια, αλλά για τα δύο πιο μεγάλα ματς που υπάρχουν στη λατινική Αμερική και τον κόσμο γενικότερα.

Για τις αναμετρήσεις των παγκόσμιων πρωταθλητών με Βραζιλία και Ουρουγουάη, δείγμα κι αυτό της αναγνώρισης της προσπάθειας που έχει καταβάλει ο 24χρονος δεξιός μπακ της ομάδας του λιμανιού.

Το «σκάουτινγκ» του Σκαλόνι

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι είχε τα μάτια του 14 πάνω στον νεαρό μπακ, τον οποίο απέκτησε ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι.

Έβλεπε, ρωτούσε, μάθαινε για την παρουσία του Ορτέγκα στους «ερυθρόλευκους» και αποφάσισε να τον καλέσει στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής για δύο μεγάλα παιχνίδια.

Η δικαίωση του Ορτέγκα

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντική είναι για τον παίκτη η συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς ο Ορτέγκα βλέπει ότι μέσω του Ολυμπιακού κατορθώνει να φτάσει στην αποστολή των παγκόσμιων πρωταθλητών.

Κι αυτό σημαίνει δικαίωση για την επιλογή που έκανε ο παίκτης το περασμένο καλοκαίρι, καθώς θυμίζουμε ότι ο νεαρός δεξιός μπακ πίεσε πολύ για να πάρει την μεταγραφή στους πειραιώτες.

Μια κίνηση που αποδεικνύεται ιδανική για τον Αργεντινό αμυντικό, καθώς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καλείται στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

Είναι επίσης μεγάλη υπόθεση για τον 24χρονο μπακ η παρουσία του στην αποστολή της Αργεντινής γιατί παίζοντας δίπλα στον Μέσι και στα άλλα μεγάλα αστέρια της ομάδας, ανεβαίνει η ψυχολογία του.

Και μόνο η προπόνηση δίπλα σε τόσο μεγάλα ονόματα είναι αρκετή για να συνεχόμενα limit up στην ψυχολογία του Ορτέγκα.

Διαφήμιση για τον Ολυμπιακό

Η παρουσία του Φρανσίσκο Ορτέγκα στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής για δύο τόσο σημαντικά παιχνίδια είναι όμως μεγάλη υπόθεση και για τον Ολυμπιακό.

Μια διαφήμιση για την ομάδα του λιμανιού σ’ όλο τον κόσμο, καθώς όλοι θα δουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παίκτη στο ρόστερ της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Κι όταν φαίνεται παντού ότι ο ελληνικός σύλλογος φροντίζει για την εξέλιξη και την άνοδο των παικτών του, γίνεται ακόμα πιο ελκυστικός προορισμός στις μεταγραφικές περιόδους που θα έρθουν.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός δαπάνησε 4,5 εκατ. ευρώ πριν από λίγους μήνες για να πάρει τον παίκτη από τη Βελέζ Σάρσφιλντ και οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν την επένδυσή τους να δικαιώνεται.

Όχι μόνο σε αγωνιστικό σκέλος με την απόδοση του παίκτη στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και με την μεγάλη χρηματιστηριακή άνοδο του Ορτέγκα, καθώς καταλαβαίνει εύκολα κάποιος τι σημαίνει για την αξία ενός παίκτη η παρουσία στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή.

Ακολουθεί ο Έσε

Ο Ορτέγκα κλήθηκε λοιπόν στην Εθνική ομάδα της Αργεντινής, αλλά αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει δύο παίκτες στην αποστολή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αργεντινής.

Ο Σαντιάγκο Έσε, που επίσης αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τους «ερυθρόλευκους», έναντι 5,5 εκατ. ευρώ είναι στα υπόψιν του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αργεντινής.

Ο Σκαλόνι παρακολουθεί την πορεία και του μεσοαμυντικού των πειραιωτών κι όλα δείχνουν ότι δεν θ’ αργήσει η στιγμή που θα πάρει την ευκαιρία του και ο Έσε.

Ο νεαρός χαφ του Ολυμπιακού έχει κερδίσει θέση βασικού στην εντεκάδα των «ερυθρόλευκων» πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και η ποιότητα που βγάζει στο παιχνίδι του τον κάνουν απαραίτητο στο αγωνιστικό πλάνο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Η αγορά της Αργεντινής

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε δυναμικά το φετινό καλοκαίρι στην αγορά της Αργεντινής και προχώρησε στην υλοποίηση δύο σπουδαίων μεταγραφών.

Για να κάνουν βεβαίως Έσε και Ορτέγκα το ταξίδι στη χώρα μας, χρειάστηκε να δώσουν οι πειραιώτες πάνω από 10 εκατ. ευρώ αλλά σίγουρα τώρα έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό για τους πειραιώτες ότι στην Αργεντινή οι παίκτες βλέπουν με πολύ καλό «μάτι» την προοπτική μεταγραφής σε μια ομάδα που μπορεί να τους «ανοίξει» ακόμα και την πόρτα της Εθνικής ομάδας της χώρας τους.

Κι αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα, μια «σφραγίδα» αξιοπιστίας του συλλόγου για τις μεταγραφικές περιόδους που θ’ ακολουθήσουν.

Ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για την κλήση του Ορτέγκα στην Εθνική ομάδα της Αργεντινής και ο ίδιος ο παίκτης αναγνωρίζει πόσο πολύ τον βοήθησε οι «ερυθρόλευκοι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ