Φετφατζίδης : Back to the future! (vids)

Φετφατζίδης : Back to the future! (vids)

Ο Γιάννης Φετφατζίδης ετοιμάζεται να επιστρέψει στον Ολυμπιακό για να ολοκληρώσει τις δουλειές που είχε αφήσει στη μέση πριν αποχωρήσει από τους ερυθρόλευκους.

Οι περισσότεροι τον είχαν χαρακτηρίσει «νέο Μέσι». Στοπ, είχε πει ο άνθρωπος που τον είχε προωθήσει τότε, το 2009, από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού στην πρώτη ομάδα. «Νέος Ζίκο», είχε τονίσει φεύγοντας από την ομάδα…

Για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή πάντως, ο Γιάννης Φετφατζίδης δεν είναι κανένας άλλος παρά μόνο ο εαυτός του. Με όχημα εκείνον θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην Ελλάδα, να φορέσει τα ερυθρόλευκα και να συνεχίσει όσα είχε ξεκινήσει να πετυχαίνει με αυτά τα 3.5 χρόνια που τα φορούσε.

Δεν ήταν λίγα. Σε συλλογικό επίπεδο τρία πρωταθλήματα, 2011, 2012, 2013, δύο Κύπελλα, 2012, 2013 (άρα δύο τα νταμπλ) και βέβαια ευρωπαϊκές παρουσίες σε Champions League και Europa League, θα θυμάται κανείς το γκολ νίκης στην έδρα της Μαρσέιγ με 0-1 στις 23 Οκτωβρίου 2011.

Επίσης, καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής στην Super League για την περίοδο 2010-2011. Πολύ περισσότερο, άξιος εμπιστοσύνης προπονητών όπως ο Ζίκο, που πρώτος τού έδωσε την ευκαιρία ίσως στην πιο καθοριστική κίνησή του ως τεχνικός του Ολυμπιακού, αλλά και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που τελικά τον ανέδειξε.

Ο Φετφατζίδης μετά από παρουσία σε Ιταλία και Σαουδική Αραβία, σκέφτεται πια τον επαναπατρισμό του. Δεν το λέμε σωστά. Σκέφτεται πια την ομάδα που τον ανέδειξε. Τον Ολυμπιακό. Έχει αφήσει μισές δουλειές και θέλει να τις ολοκληρώσει, το βλέπει ως προοπτική καριέρας, ως την πόρτα για την επιστροφή στην Εθνική; Ό,τι και να είναι η αναμενόμενη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό δίνει στίγμα για τη νέα σεζόν.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν μια φρέσκια ομάδα, με περισσότερο ελληνική κατεύθυνση και ο Φετφατζίδης σίγουρα εξυπηρετεί και τα δύο. Κάτι ακόμη. Το σημαντικό παρελθόν του στον σύλλογο, που τον ανέδειξε.

Τα 3,5 χρόνια με τη φανέλα του Ολυμπιακού συνολικά είχε 53 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, με ντεμπούτο στις 31 Οκτωβρίου 2009, κόντρα στον Ατρόμητο. Σε ηλικία 19 ετών και δύο μηνών. Επίσης πέντε γκολ, με Ξάνθη, Λάρισα, Εργοτέλη, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο. Στην Ευρώπη εφτά συμμετοχές και δύο γκολ, με Μαρσέιγ και Μπέσα Καβάγε. Στο Κύπελλο 14 συμμετοχές και δύο γκολ. Συνολικά, 74 συμμετοχές σε επίσημους αγώνες, εννέα γκολ και 12 ασίστ. Πλούσια στατιστικά, τα οποία θέλει να αυξήσει…

Από εκεί και πέρα, με την Τζένοα έκανε 37 συμμετοχές και τέσσερα γκολ, σε Ρόμα, Λάτσιο και δύο στην Σασουόλο. Είχε τέσσερις παρουσίες με τη φανέλα της Κιέβο και επέστρεψε στους τίτλους με την Αλ Αχλί. Συνολικά 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, φέτος εννέα στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο κατέκτησε το 2016.

Με την Εθνική ομάδα έκανε ντεμπούτο στις 8 Οκτωβρίου 2010, κόντρα στη Λετονία. Έχει ήδη προλάβει να συμμετάσχει σε αποστολή για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το 2012 χωρίς να αγωνιστεί στην Πολωνία, αλλά και σε Μουντιάλ το 2014 στην Βραζιλία, έχοντας δύο συμμετοχές. Συνολικά έχει 25 συμμετοχές με τα γαλανόλευκα, αλλά και τρία γκολ. Το πρώτο σε ένα φιλικό με τον Καναδά στις 9 Φεβρουαρίου 2009 και ακόμη δύο στη νίκη με 3-1 επί της Μάλτας στις 4 Ιουνίου 2011 για τα προκριματικά του Euro 2012.

Στιγμές του Φετφατζίδη με τον Ολυμπιακό

https://www.youtube.com/watch?v=FJzglYFsjDM

Με την Αλ Αχλί

https://www.youtube.com/watch?v=sx9I1-ZCp6Y

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ