Σούπερ Λίγκα : Προχωράει το πλάνο αναδιάρθρωσης ο Βασιλειάδης

Σούπερ Λίγκα : Προχωράει το πλάνο αναδιάρθρωσης ο Βασιλειάδης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε με δύο από τις άστεγες τηλεοπτικά ΠΑΕ, τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό.

Τις συναντήσεις με τις ομάδες της Super League για να τους εξηγήσει το πλάνο αναδιάρθρωσης που έχει στο μυαλό του και προωθεί για τη Super League, με το «πράσινο» φως της κυβέρνησης, όπως διαμηνύει, συνέχισε την Τρίτη (29/5) ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είδε τον πρόεδρο του Ατρόμητου Γιώργο Σπανό και τον ομόλογο του στον Παναιτωλικό, Μάκη Μπελεβώνη, δύο από τις επτά άστεγες τηλεοπτικά ομάδες για την επόμενη περίοδο, που απειλούν να βάλουν… μπουρλότο στο πρωτάθλημα, μην υπογράφοντας την προκήρυξη του, σε μία προσπάθεια προφανώς να τις πείσει να ρίξουν τους τόνους.

Ο υφυπουργός παρουσίασε ένα σχέδιο με 20 ομάδες, στις οποίες περιλαμβάνονται τόσο η Κέρκυρα με τον Πλατανιά που υποβιβάστηκαν αλλά και ο Κισσαμικός με την Παναχαϊκή που δεν ανέβηκαν ποτέ από τη Football League.

Ένα πλάνο με 20 ομάδες για την περίοδο 2018-19, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς η οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή την περίοδο 2019-20. Στην Ελλάδα όμως, για κάθε νόμος υπάρχει και ένα παραθυράκι και το παραθυράκι στην προκειμένη περίπτωση θα είναι μία νομοθετική ρύθμιση για το ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα λοιπόν, με το πλάνο, οι 20 ομάδες θα χωριστούν σε 2 γκρουπ των 10. Πως Θα γίνει η… μοιρασιά; Με 5 γκρουπ δυναμικότητας των τεσσάρων ομάδων, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι 5 πρώτοι των 2 ομίλων θα αγωνιστούν στο τέλος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την έξοδο στην Ευρώπη σε ένα νέο όμιλο 10 ομάδων.

Οι 5 τελευταίοι των 2 ομίλων θα αγωνιστούν επίσης σε ένα νέο όμιλο 10 ομάδων για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στο τέλος της χρονιάς δε, οι 20 ομάδες θα γίνουν 12!

Όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα, το πλάνο του υφυπουργείο Αθλητισμού κάνει λόγο για κεντρική διαχείριση με τη Nova που έχει ήδη τις μισές ομάδες της Super League με ατομικά συμβόλαια για την επόμενη περίοδο και την ΕΡΤ, με έσοδα στις μικρομεσαίες ομάδες της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως περίπου. Τόσα χρήματα οι ομάδες δεν έπαιρναν ούτε με το πρόσφατο συμβόλαιο της Nova.

Οι εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ