Μπρινιόλι: Τον «έκαψε» το δυνατό του στοιχείο!

Μπρινιόλι: Τον «έκαψε» το δυνατό του στοιχείο!

Μάλλον η πίεση και ο εσωτερικός ανταγωνισμός με τον Γιούρι Λοντίγκιν δεν του κάνει τόσο καλό...

Αν κάποιος ρωτήσει προπονητές τερματοφυλάκων, εννιά στους δέκα θα απαντήσουν πως τους αρέσει πολύ το στυλ παιχνιδιού του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Τι εκτιμούν στον «πράσινο» γκολκίπερ; Όχι μόνο τη γνώση της θέσης, ούτε την παροιμιώδη ψυχραιμία του, κάτι που συνήθως συναντάς στο τερματοφύλακες από την Ιταλία.

Διαπιστώνουν πως ο Μπρινιόλι έχει αυτό που λέμε «παιχνίδι με τα πόδια», άρα την ικανότητα να …χτίσει επιθέσεις από την πίσω ζώνη.

Διαβάστε επίσης: Αίσχη στον Ρέντη από το συνεργείο του Γιαννάκη: Δεν θα πιστεύεις τι πέναλτι δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό Β΄ (vid)

Ειδικά όταν αγωνίζεται σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, άρα πρέπει να κλείσει τον αντίπαλο συχνότερα στα καρέ του, να δημιουργήσει υπεραριθμία ανεβαίνοντας στο ύψος της περιοχής, να συνδράμει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ακόμη περισσότερο, τις τελευταίες δεκαετίες όταν απαγορεύεται να πιάνει τη μπάλα ο τερματοφύλακας μετά το γύρισμα των αμυντικών, η ικανότητα στα πόδια για ορισμένους δείχνει το βασικό ζητούμενο!

Υπερβολή; Ισως ναι ίσως και όχι. Αλλά, για να επανέλθει κάποιος στο θέμα, ο Μπρινιόλι την πάτησε από την αυτοπεποίθηση που βγάζει σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού. Εγινε δέκτης της μπάλας στο Κλ. Βικελίδης, θέλησε από δεξιά που ήταν να ανοιχτεί αριστερότερα, δεν έκανε όπως θα ήθελε το κοντρόλ, λάθος η πάσα, κόντρα στον Μορόν και η ιστορία του πρώτου γκολ του Αρη μόλις είχε αρχίσει. Και κάπου εκεί, ορισμένοι αναφέρθηκαν σε εύκολο σκοράρισμα για τον κυνηγό της ομάδας του Μάντζιου, τον επιθετικό που με επτά γκολ είναι πρώτος σκόρερ στη Σούπερ Λίγκα. Μέγα λάθος αυτή η άποψη. Μόνο εύκολη δεν ήταν η κίνηση του Ισπανού στράικερ.

Η μπάλα πήρε ύψος και αν «έσκαγε στο έδαφος» με τα φάλτσα που είχε μπορεί και να την έχανε ο Μορόν. Αλλά δοκίμασε τη μόνη λύση που βρισκόταν μπροστά του: σκροπ και κατευθείαν στα δίχτυα, από σχετικά πλάγια θέση, για το 1-0 του Αρη. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο καναβάτσο, μετά σοβαρό λάθος του τερματοφύλακά του, του Ιταλού που εδώ και περίπου 2,5 σεζόν μοιάζει πολλές φορές να είναι ο «φύλακας άγγελος» του Τριφυλλιού.

Είναι, πλέον, ντεφορμέ ο Μπρινιόλι, αν φέρουμε στο νου και το λάθος που έκανε πριν από λίγες εβδομάδες στην Γαλλία; Μπορεί.

Μάλλον, όμως, η πίεση και ο εσωτερικός ανταγωνισμός με τον Γιούρι Λοντίγκιν δεν του κάνει τόσο καλό. Δεν νιώθει την ασφάλεια του βασικού στην τόσο ευαίσθητη θέση κάτω από τα δοκάρια. Βγάζει ανασφάλεια. Και ενιότε την πληρώνει ο Παναθηναϊκός που βλέπει πλέον να γίνεται ένας μεγάλος χαμός στην κούρσα του πρωταθλήματος. Και πού να μην υπήρχε η απόφαση για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…

πηγή: in.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ