Σπανός : «Στόχος του Άρη θα είναι η Ευρώπη»

Σπανός : «Στόχος του Άρη θα είναι η Ευρώπη»

Ο Δημήτρης Σπανός μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα της φετινής ομάδας, σε πρόσωπα, αλλά και στο πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ της νέας ομάδας.

Ο πρώην πλέον προπονητής του Άρη, Δημήτρης Σπανός, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για τη φετινή χρονιά που ολοκληρώθηκε με την επίτευξη του στόχου της ανόδου και αναφέρθηκε σε όσα έζησε αυτό το διάστημα του ενός χρόνου, ως τεχνικός των κίτρινων.

Ο Ελληνας τεχνικός έσταξε… μέλι για τον Αρη, αναφέρθηκε στάθηκε στα πάνω και στα κάτω, μίλησε για πρόσωπα και τον κόσμο, αλλά και για το μέλλον του στους πάγκους. Παράλληλα αποκάλυψε οτι η ομάδα θα στοχεύσει άμεσα στην έξοδό της στην Ευρώπη, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετική την επιλογή του Πάκο Ερέρα για να τον αντικαταστήσει στην τεχνική ηγεσία.

Αναλυτικά όσα είπε ARENA FM 89,4

«Ήταν δύσκολη σεζόν, ο Άρης δεχόταν την πίεση όλων των προηγούμενων χρόνων. Το μυστικό για την άνοδο έχει να κάνει με το ότι ήμασταν όλοι μαζί».

Για το πως δέχθηκε την πρόταση να αναλάβει τον Άρη: «Μιλήσαμε με τον Παύλος Μυροφορίδη και με τον κ.Καρυπίδη, τότε, μιλήσαμε τα βρήκαμε σε ένα λεπτό, αναφορικά με το ρόστερ πιο πολύ χρόνο, ξοδέψαμε».

Αν είχε άγχος: «Ένας άνθρωπος με την πίεση του πάγκου του Άρη, μπορεί να πάει παντού, ήξερα ότι θα υπήρχε αμφισβήτηση αλλά και όταν έρχεται ένα όνομα το ίδιο είναι, το περίμενα. Ήμουν όμως σίγουρος από την πρώτη μέρα για την ομάδα».

Για το ότι αφήνει στίγμα αφήνει πίσω, με τη δική του παρουσία, και το πως ήταν η διαχείριση: «Η διαχείριση 28 έτοιμων παικτών δεν είναι εύκολη , οι μισοί είναι εκτός ομάδας ουσιαστικά, ο καθένας έχει την ελπίδα τα όνειρά του, Σημαντικό ρόλο έπαιξε η παρουσία του Παύλου Μυροφορίδη αλλά και η στάση των ποδοσφαιριστών προς εμένα και προς την ομάδα. Τιμώρησα κάποιους αλλά έμειναν στην ομάδα, θα μπορούσαν να πουν κάτι, όμως όλοι πίστεψαν στο πλάνο, στο όνειρο. Πρέπει να έχεις καλούς ποδοσφαιριστές, αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι, για να βγει το πλάνο. Τα παιδιά είναι έξυπνοι και συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους».

Και συνέχισε: «Όταν πια βγήκε ότι θα αλλάξει ο προπονητής , τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα τότε γιατί όταν ένας ποδοσφαιριστής ξέρει ότι ο προπονητής θα φύγει , ίσως σκέφτεται αλλιώς αλλά τα παιδιά εκεί συμπεριφέρθηκαν άψογα».

«Όταν ξεκινάει προετοιμασία με συγκεκριμένο προπονητή και τεχνικό διευθυντή και παιδιά με εμπειρία στη Φούτμπολ Λιγκ, αδικηθήκαμε αλλά δείξαμε όλοι ότι το φορτίο το φέραμε σε πέρας και με ηρεμία.

Από τον κόσμο όχι δεν έχω πικρία αλλά έχω αισθήματα αγάπης , για τον Άρη δεν είναι κάτι το σημαντικό ο Σπανός, όπως ο Κούπερ. Ξέραμε όμως τη δουλειά, στο τέλος ξέραμε ότι θα φτάσουμε εκεί που πρέπει. Ότι είπαμε, δεν κάναμε κάτι διαφορετικό στην πράξη.

«Υπάρχουν παιχνίδια που κάνεις το πλάνο αλλά δεν βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο και βλέπεις ότι πρέπει να το αλλάξεις . Αν δεν έχεις όμως τα εργαλεία…Για μένα δεν υπάρχει ομάδα για σούπερ λιγκ και φούτμπολ Λιγκ, υπάρχει μόνο σοβαρή ομάδα , μετρημένη που σε κάθε στιγμή μπορεί να προσαρμόζεται στην κατάσταση».

Παίξατε στα καλύτερα τους με όλες τις υπόλοιπες ομάδες, δεν χαρίστηκε κανείς στον Άρη: «Αυτό είναι το μυστικό του Άρη, στο να κερδίσει την κατηγορία, ο Άρης μάζευε στα εκτός 5.000- 6.000 κόσμο στα εκτός, ήθελαν όλοι να κερδίσουν το θηρίο. Εμείς έπρεπε να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία. Αλλιώς θα υπήρχαν ψίθυροι και μουρμούρες και θα θέταμε το όνομα του Άρη, υπό αμφισβήτηση».

Αν τον ενόχλησε που ο Άρης τερμάτισε, δεύτερος: «Ναι με ενόχλησε και ίσως θεωρούσαν κάποιοι ότι είναι υποτιμητικό να βγούμε πρώτοι και να πάρουμε το πρωτάθλημα στη Β’ Εθνική. Στα 2/3 του πρωταθλήματος ήμασταν πρώτοι, ο ΟΦΗ έκανε ένα δεύτερο γύρο εξωπραγματικό. Ο Άρης δεν πρέπει να κοιτάει τους διαιτητές».

-Για το πως ζούσε τα παιχνίδια, στην έδρα του Άρη: «Ναι ήταν πολύ διαφορετικά τα παιχνίδια στο «Κλ.Βικελίδης», είχαμε άλλη αντιμετώπιση στα εντός κι άλλη στα εκτός. Τα εκτός ήταν πιο εύκολα, το «Κλ.Βικελίδης» ασκεί μεγάλη πίεση στους ποδοσφαιριστές και δεν ήθελα σε καμία περίπτωση η ομάδα να κάνει και άσχημο. Τα εντός ήταν πιο δύσκολα».

Για τον Άρη και τον κόσμο του: «Θέλω πάρα πολύ να είμαι στην οικογένεια, θα παραμείνω έστω από μακριά , είναι τρόπος ζωής για πολλούς, είναι ιδέα κάτι πιο μεγάλο από ένα σύλλογο, ο Άρης . Είναι στάση ζωής πως βλέπω την ομάδα. Άλλη ομάδα, θα είχε διαλύσει και να έχει και 15.000κόσμο στο γήπεδο».

Για το ότι η ομάδα έβγαλε από τον κόσμο συναίσθημα γι’ αυτό και τον μάζεψε: «Να είσαι επαγγελματίας , πρέπει αλλά δεν μπορούμε να πούμε ψέματα. Αυτός είναι ο Άρης».

Για το ότι δεν είπε ψέματα, όταν κόλλησε μεταγραφή για παράδειγμα του Βουό: «Θα μπορούσα να πω διάφορα. Ο μάνατζερ του είχε πει τότε αλλά αν θα έλεγα ότι χάσαμε έναν παίκτη θα έχανα κι τον Διαμαντόπουλο που έκανε αυτό που δεν είχε καταλάβει για τον εαυτό του, ότι μπορούσε να κάνει».

Για τους παίκτες, που για παράδειγμα όπως ο Μαραγκός, με λίγο χρόνο συμμετοχής που δεν είχε παράπονο: «Μία από την κορυφή του παγόβουνου, όπως ο Μαραγκός που μας έδωσε πολλά πράγματα παρά το ότι δεν έπαιξε, σιγά σιγά μπήκε , στην αρχή δεν ήταν αλλά βοήθησε με τη συμπεριφορά και με τον τρόπο του παραπάνω από ότι αν έπαιζε».

Για το αν χρειαζόταν ακόμη ένα άτομο στο επιτελείο του: «Το να δώσει 1000ευρώ για ακόμη ένα συνεργάτη ήταν εύκολο. Με τον Βίνο είμαστε μαζί 4-5 χρόνια, ξέρω τι θα ζητήσω, τι θα βρω, ψάχνω ακόμη ένα παιδί να το έχω κοντά μου, σαν αναλυτής που είναι και χρονοβόρο. Δεν μπορούσα να βρω κάποιο.

Ο Πασχάλης Μελισσάς έδωσε τη λύση, ναι ήμασταν στην ουσία, ένα. Πάντα κοντά όμως όπως ο Δέλλιος, που έκαναν σημαντική δουλειά στις Ακαδημίες, Ίσως και λάθος γιατί σπαταλούσαμε πολλές ώρες στην ανάλυση».

Για τον Παύλο Μυροφορίδη: «Συνεργαστήκαμε σε 3 ομάδες , η Β’ Εθνική είναι μικρή γι’ αυτόν, πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω και κάποιοι να τον κοιτάξουν και στην πιο πάνω κατηγορία γιατί έχει να δώσει πολλά. Είμαι σίγουρος…του επισημαίνω τα λάθη του , του τα λέω, είναι σε αυτό το επίπεδο για να τον διαλέξει κάποιος. Έχει δέκα αρχές, που πρέπει να φτάσει στο τέλος αλλιώς μπορεί αν χαλάσει μία να τσακωθεί, αλλά αυτό είναι το μυστικό του και αυτό τον έκανε να είναι ο γκουρού στη Β’ Εθνική. Πρέπει να έχει τα κλειδιά μίας ομάδας. Δεδομένο σε καλύτερες ομάδες».

Για τον Θόδωρο Καρυπίδη: «Το βασικό του χαρακτηριστικό με τη διαχείριση ότι είναι νέος και το δείχνει , μπορεί να γίνει φίλος με εμένα, με παίκτες αλλά πρέπει νομίζω να είναι πιο μακριά από τους εργαζομένους του. Είναι πανέξυπνος , στο και 1 βρίσκει τη λύση. Ξέρει μπάλα, αν του πεις κάποια πράγματα, θα σε πιστεύει, δεν έχω να πω κάτι κακό. Χρειάστηκε να του πω κάποια πράγματα, όπως μου είπε τι θέλει να κάνω, όσον αφορά τη διαχείριση, π.χ για τον Μπαργκάν.

Αν ο Κενάν μπει σε μία άλλη λογική, να μην αφήσει απροπόνητο τον εαυτό, αν είναι αυτό που μπορεί…. είναι για πολύ μεγάλα πράγματα. Αν και τον τιμωρήσαμε, επανήλθε καλύτερος, το βασικό είναι να γίνει άριστος».

Για τον Πλατέλλα: «Είναι επαγγελματίας, θέλει να παίξει μπάλα, να δείξει πράγματα, το ρόστερ που θα απαρτίζει ένα μεγάλος μέρος της νέας ομάδας έχει περιθώρια βελτίωσης στη Σούπερ Λιγκ».

Για το πως θα πρέπει να διαμορφωθεί το ρόστερ: «Το ξέρει και ο ίδιος (σ.σ. Καρυπίδης), το έχει κρίνει και έχουμε μιλήσει. Θα μείνουν κάποια παιδιά, λογικό ότι θα πρέπει να τα κρίνει ο νέος προπονητής, στόχος είναι η Ευρώπη, ο νέος προπονητής είναι εξαιρετικός με βιογραφικό».

Για τον Σόουζα: «Είναι παθιασμένη, ξεχωριστή περίπτωση έκανε τα πάντα μέσα από την ομάδα να δείξει πόσο καλός είναι, κοίταξε περισσότερο την ομάδα. Συμπεριφέρθηκε σαν Έλληνας, σαν να είναι από τα φυτώρια του Άρη. Αν μου έλεγαν να διαλέξω, θα διαλέγα αυτόν και το Δεληζήση, έτοιμο δίδυμο και για την παραπάνω κατηγορία».

Για το ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή: ‘Οταν βγαίνεις μαθηματικά, με διπλό στο Καραϊσκάκη, φεύγει ένας βραχνάς και με τη Μπόκα. Κακή ήταν στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, δεν δικαιούμασταν την ήττα. Την έζησα την αντίπαλη ομάδα, όπως και να έγινε, πέτυχε το στόχο της. Μία στενάχωρη κατάσταση, κάνεις μία ήττα αυτή θα σου μείνει».

-Εν αναμονή τι θα γίνει με το πρωτάθλημα των 20 ομάδων, όπως φημολογείται, να κοουτσάρει ομάδα από Σούπερ Λιγκ.

«Έχω συζητήσει με κάποιες ομάδες, όχι όμως και ιδιαίτερο, αυτές οι εξαγγελίες έβαλαν και σε μας φρένο, θα περιμένουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ