Γιαννακόπουλος : «Η καλύτερη ομάδα φέτος ήταν ο ΠΑΟΚ»

Γιαννακόπουλος : «Η καλύτερη ομάδα φέτος ήταν ο ΠΑΟΚ»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Στέλιος Γιαννακόπουλος, χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ως την καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος κι αυτό φάνηκε και στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Στέλιος Γιαννακόπουλος, με δηλώσεις του στον «Αρένα» μίλησε μεταξύ άλλων για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το φιλικό της Εθνικής 2004 με την Ισπανία στην Πάτρα, τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ενώ τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα φέτος και άξιζε το πρωτάθλημα.

Για το φιλικό στην Πάτρα: «Όσο πλησιάζουν οι μέρες θα υπάρξει μεγαλύτερη κινητοποίηση. Ήδη υπάρχει φυσικά. Και στον Πύργο που πήγαμε για άλλο φιλανθρωπικό αγώνα υπήρχε και μας είπε ότι θα είναι και στην Πάτρα. Και τώρα με την Ισπανία θα υπάρχει κόσμος αρκετός. Ανυπομονούμε».

Για τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με την Ισπανία στο 2ο παιχνίδι των ομίλων στο Euro του 2004: «Είχα αισθανθεί ένα έντονο σφίξιμο στην γάμπα στο 2ο παιχνίδι με την Ισπανία. Ολομόναχος δεν ήταν κάποια σύγκρουση η κάτι τέτοιο, αλλά ευτυχώς πρόλαβα και έπαιξα ξανά στο Euro, τόσο καλά που τα πηγαίναμε! Στην παράταση με την Τσεχία, και σε όλο τον τελικό φυσικά. Μέσα από ένα αστείο, είχα πει σε κάτι δηλώσεις μου, “παιδιά μην ανησυχείτε θα προλάβω τον ημιτελικό!” Επίσης με την Ισπανία, ήταν το τελευταίο παιχνίδι μου το 2008. Έχω και την μπάλα του ματς».

Για το ποιοι βρίσκονται στο ρόστερ από εκείνη την Εθνική Ισπανίας και στο φιλικό τώρα: «Σίγουρα ο Μοριέντες και ο Ιβάν Κάμπο, που μαθαίνω ότι έχει πάρει πολλά κιλά. Ο Μπασινάς ναι εξακολουθεί να είναι μοντέλο! Κάνουμε εντατικές προπονήσεις, θα είναι και ο Ότο από όσο ξέρουμε. Όταν σε καλωσορίζει ο Ότο, με το ένα σου σφίγγει το χέρι, και με το άλλο σου σφίγγει την κοιλιά χωρίς να το καταλάβεις, για να δει πως είσαι!».

Για το αν είναι σημαντικό πως παραμένουν δεμένοι οι παίκτες του 2004: «Πολύ σημαντικό, αλλά δεν είναι μόνο η επιτυχία, είναι και το ότι κάναμε παρέα και εκτός γηπέδου. Δεν μας έδεσε μόνο η επιτυχία. Το δέσιμο είναι πολύ ωραίο. Μαζευόμαστε, συζητάμε θέματα που μας απασχολούν, διάφορα. Έχουμε λίγες ρυτίδες και κιλά παραπάνω, αλλά όλα εντάξει!».

Για το πως τους αντιμετωπίζουν οι σημερινοί έφηβοι: «Υπάρχουν δύο κατηγορίες. Τα παιδιά που έχουν ενημερωθεί από τους μπαμπάδες τους και μας έχουν ψάξει, άρα μας αναγνωρίζουν. Και υπάρχει και η άλλη που δεν μας ξέρουν ακόμη κι αν μας δουν φάτσα κάρτα. Δεν είναι καθόλου κακό αυτό. Εδώ που βρίσκομαι πριν πέντε λεπτά, με γνώρισε ένας πατέρας στον γιο του και μετά βλέπεις την αλλαγή στο πρόσωπο του πιτσιρικά. Δεν περιστρέφεται ο κόσμος γύρω από εμάς».

Για τον τελικό του Champions League και την αποχώρηση του Ζιντάν: «Είπα όταν το έμαθα ότι είναι πολύ μεγάλος. Για πολύ ποδοσφαιρικούς λόγους. Δεν υπάρχει αυτό που έχει κάνει. Και είναι και τέλειο timing να αποχωρήσει. Τρία Champions League σε τρία χρόνια, πρωτάθλημα, διηπειρωτικά. Μεγάλη μαγκιά, ποδοσφαιρικά πάνω από όλα. Τώρα θέλει έναν άλλον άνθρωπο η Ρεάλ να κάνει κάτι άλλο. Μετά βαΐων και κλάδων θα επιστρέψει. Γιατί σίγουρα θα επιστρέψει στο μέλλον».

Για το γιατί πιστεύει πως δεν υπάρχει κοινή παραδοχή ότι είναι κορυφαίος προπονητής: «Ένα χρόνο βοηθός του Αντσελότι θήτευσε και έναν χρόνο στην Κ-20 της Ρεάλ. Έχει να κάνει λίγο και με το βιογραφικό. Άλλο ποδόσφαιρο ξέρουν οι προπονητές αυτοί και άλλο αυτοί που βγάλανε πτυχία UEFA κλπ;».

Για το επικείμενη συνεργασία Δώνη και Νταμπίζα στον Παναθηναικό: «Καταρχήν είναι δύο άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν. Ο Νίκος έχει δώσει εξετάσεις στον Παναθηναϊκό και ήταν άψογος. Άριστα δέκα με τόνο είχε πάρει με τις επιλογές του. Εκτός του γηπέδου θα είναι το δεξί χέρι του Δώνη, όσον αφορά τις επιλογές των ποδοσφαιριστών, αλλά και όχι μόνο».

Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη: «Η ΑΕΚ δεν είχε βάθος. Έξι εφτά ποδοσφαιριστές τράβηξαν κουπί όλη την χρονιά. Δεν είχε και την πολυτέλεια να χάσει και τον Μάνταλο. Κάποιες προσθετικές κινήσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι, μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα. Παίκτες κλειδιά όπως ο Λάζαρος και ο Αραούχο θα κοστίσουν, αν δεν αναπληρωθούν».

Για την σημερινή Εθνική και το αν θα επιστρέψει στις επιτυχίες: «Ήμουνα θετικός για την Εθνική, όταν η Εθνική ήταν σε δύσκολη φάση, ακόμη και όταν χάναμε από τα Νησιά Φερόε. Το ίδιο θα κάνω και τώρα, γιατί το πιστεύω. Είμαστε σε καλή φάση, ξεχειλίζει το ταλέντο, έχουμε παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστές, όπως ο Παπασταθόπουλος, ο Μανωλάς και ο Μήτρογλου. Πάνω σε αυτούς πρέπει να φτιαχτεί ο κορμός της ομάδας και με θεμέλια αυτούς. Θεωρώ πως γύρω από αυτούς τους τρεις, μπορεί να ενωθεί η ομάδα και να βγάλουμε το καλό γνωστό DNA μας. Δεν μπορεί να έρθει ένας να το αλλάξει αυτό. Όταν παίζει αυτό που ξέρει η Ελλάδα και μπορεί παίρνει και το αποτέλεσμα».

Για τα φαβορί του Μουντιάλ: «Αν δεν το πάρει ο ένας και μοναδικός Λιονέλ Μέσι, να το πάρει τιμής ένεκεν για άλλη μια φορά. Να το ξαναπάρει τέλος πάντων!. Αυτά που έκανε ο Ινίεστα με Τσάβι και Μέσι, αυτή η τριπλέτα θα κάνει χρόνια να ξαναβγεί».

Για το αν άξιζε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ: «Η καλύτερη ομάδα ήταν φέτος ο ΠΑΟΚ. Από όλες. Φάνηκε και στον τελικό ότι ήταν η καλύτερη ομάδα. Δεν θέλω να το αναλύσω περαιτέρω, ποδοσφαιρικά μιλάω».

Για την άνοδο του Άρη: «Ναι φυσικά και κάνει καλό που ανεβαίνει μια ομάδα όπως ο Άρης, όπως και ο ΟΦΗ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ