Βίνος : «Παραδώσαμε πλήρη έκθεση στον Ερέρα»

Βίνος : «Παραδώσαμε πλήρη έκθεση στον Ερέρα»

Ο στενός συνεργάτης του Δημήτρη Σπανού, Σωτήρης Βίνος φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε σε πολλά «μυστικά» της φετινής πετυχημένης σεζόν που είχε ο Άρης.

Ο Σωτήρης Βίνος, συνεργάτης του Δημήτρη Σπανού και γυμναστής του Άρη, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και αναφέρθηκε στη δουλειά που έκανε στη φετινή σεζόν στους κίτρινους.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στα «μυστικά» της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα, τον Δημήτρη Σπανό, στον Πάκο Ερέρα και το πώς είναι να δουλεύεις στον Αρη

Αναλυτικά όσα είπε ο Σωτήρης Βίνος στο Yellow Radio 92.8

Για την φετινή χρονιά είπε: Ευλογία είναι αυτή η χρονιά, όλα πήγαν καλά. Η ομάδα βγήκε νομίζω βγήκαμε δίκαια και εύκολα.

Για το ποια ήταν τα μυστικά που έφεραν τον Άρη στην μεγάλη κατηγορία είπε: Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Το μυστικό για εμένα ήταν ότι η ομάδα χτίστηκε πολύ νωρίς και ήμασταν έτοιμοι από την πρώτη αγωνιστική και αυτό φάνηκε. Το μυστικό ήταν η καλή αρχή, το καλό κλίμα και αυτό μετά πήγαινε μόνο του δεν μπορούσε να χαλάσει κάτι. Η ομάδα ήταν πρώτη, ήταν μπροστά, ήταν αήττητη ότι προβλήματα και να είχαμε στην καθημερινότητα δεν μπορούσαν να μας αποσπάσουν την προσοχή από τον στόχο.

Για την ομάδα και τον κόσμο του Άρη είπε: Είχαμε να κάνουμε μία δουλειά είχαμε στόχο. Ο Άρης είναι μεγάλος σύλλογος, εγώ δεν έχω ζήσει τα μεγαλεία του Άρη αλλά τώρα που ήρθα στη Θεσσαλονίκη έβλεπα πως αντιμετωπίζει ο κόσμος την ομάδα, έβλεπα το γήπεδο γεμάτο. Συγκλονίστηκα πραγματικά, δεν έχω ζήσει τέτοιο μεγαλείο. Ο κόσμος έβαζε την οικογένεια του μόνο λίγο πάνω από τον Άρη. Είναι συγκλονιστικό και σπάνιο αυτό. Οι Αρειανοί έχουν μία «τρέλα» παραπάνω. Χάρηκα που το έζησα όλο αυτό.

Για το αν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι προπόνησης είπε: Σταδιακά μπαίνεις στην προετοιμασία και σιγά σιγά αυξάνεται ο όγκος, η επιβάρυνση. Αυτά είναι κλασικά, τα κάνουμε όλοι αλλά ο καθένας βάζει την πινελιά του. Το πρόγραμμα προπονητικής είναι το ίδιο ειδικά στην προετοιμασία για τους περισσότερους. Η τακτική αλλάζει συνήθως με τους προπονητές μέχρι να προσαρμοστεί ο εκάστοτε γυμναστής δηλαδή αν η προπόνηση του προπονητή είναι πολύ έντονη ίσως να μετριάσεις την κατάσταση για να μη τραυματιστούν οι παίκτες.

Για τον κ. Σπανό είπε: Το μυστικό δεν είναι όπως είπε ο κόουτς ότι είμαι ο καλύτερος στην Ελλάδα ως γυμναστής, είναι πολύ βαρύ απλά είναι υποκειμενικό αυτό. Με τιμάει πάρα πολύ αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ. Ο κ. Σπανός είναι 15 χρόνια προπονητής και έχει γνωρίσει 11 προπονητές γιατί είμαστε 4 χρόνια μαζί είναι πολύς μικρός ο αριθμός για να πεις ότι ο ένας είναι ο καλύτερος. Είμαι ο καλύτερος γι’αυτόν γιατί μπορώ και στοχεύω και πράττω ανάλογα είτε περισσότερο είτε λιγότερο και αυτό φτιάχνει την επιβάρυνση του ποδοσφαιριστή και κάνει ένα ωραίο μοντέλο και προπονείται ο παίκτης και είναι ξεκούραστος την Κυριακή. Αυτό είναι το μυστικό. Είμαστε ένα δυναμικό δίδυμο. Μέσα από την τριβή μας βρίσκουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και κάθε χρόνο η δουλειά μας βελτιώνεται ανάλογα με το υλικό που έχουμε. Ο Σπανός είναι έμπειρος προπονητής. Ο Άρης πήγε Super League, εμείς θα πάμε πιο ψηλά και ο Άρης ψηλότερα.

Για το αν έπρεπε να μείνει ο Σπανός του χρόνου στον Άρη είπε: Για εμένα θα ήταν το ιδανικό να μείνει ο Σπανός ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Τώρα το μπάτζετ ανεβαίνει είναι μεγάλο αλλά αυτό το αποφασίζει η διοίκηση. Η πίεση είναι μεγάλη. Τα παιδιά αν δεν είναι Έλληνες δεν θα καταλάβουν το μεγαλείο της ομάδας όπως τα παιδιά τα φετινά. Ιδανικό θα ήταν να μείνει και ίσως να παίρναμε δύο ανθρώπους παραπάνω για βοήθεια γιατί το βάρος είναι μεγάλο. Εμείς στηρίζουμε την επιλογή για τον νέο προπονητή το μεταβατικό το έχω δώσει.

Για την Ερέρα είπε: Ο Ερέρα είναι ενήμερος για όλα. Έχουμε παραδώσει το προπονητικό, κάποιες προπονήσεις τις έχεις ο κ. Λυκούρης είναι ο συνεργάτης μας που έμεινε στον Άρη. Κάθε προπόνηση είναι καταγεγραμμένη. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τον Άρη και είμαστε εδώ για ότι χρειαστούν.

Για τον Άρη είπε: Είναι ωραίο να έχεις δουλέψει σε ένα σωματείο όπως ο Άρης. Να λες ότι έχεις δουλέψει στον Άρη και να είσαι περήφανος. Με την Μπόκα είχα ανατριχιάσει, δεν καταλάβαινα τι έβλεπα, ήταν ένα ματς που πραγματικά το απόλαυσα. Σαν προπονητής φυσικής κατάστασης θα βάλω στο βιογραφικό μου την άνοδο του Άρη. Ήταν μία χρονιά όνειρο. Στηρίξαμε την διοίκηση όπως και αυτοί στήριξαν εμάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ