Η αλήθεια για Δώνη: Το κλειστό διετές, τα λεφτά του δεύτερου χρόνου και το αυριανό ραντεβού Αλαφούζου – Παϊρότζ

Η αλήθεια για Δώνη: Το κλειστό διετές, τα λεφτά του δεύτερου χρόνου και το αυριανό ραντεβού Αλαφούζου – Παϊρότζ

Ο Δώνης είναι στη Λάρισα και περιμένει τηλεφώνημα από τον Αλαφούζο, ο οποίος θα συζητήσει με τον Πιεμπονγκσάντ για το αν θα προχωρήσουν στην πρόσληψη του Έλληνα προπονητή. Το 1+1 που δεν ισχύει, οι όροι του δεύτερου χρόνου, οι συνεργάτες του και ο χρόνος που πιέζει τον Παναθηναϊκό.

Μπήκαμε και επίσημα στο καλοκαίρι, πέρασε και ο Μάιος, το πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης όχι μόνο έφυγε, αλλά βρήκε και την επόμενη ομάδα του, κι όμως: ο Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμα προπονητή! Κι όλα αυτά, σε μια περίοδο που έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει έναν πολύ δύσκολο μεταγραφικό σχεδιασμό, με το διοικητικό να βρίσκεται στον αέρα, με τους παίκτες να έχουν φύγει διακοπές χωρίς να μπορούμε με σιγουριά πόσοι… θα γυρίσουν.

Ωστόσο στον Παναθηναϊκό, εκτός του Νταμπίζα, δεν δείχνει κανένας άλλος να αντιλαμβάνεται πως σε 25 μέρες θα ξεκινήσει η προετοιμασία και πως χρειάζεται προπονητής… χθες. Ο Νταμπίζας ήταν ο μόνος που τις τελευταίες μέρες έκανε συνεχόμενα ραντεβού, αρχικά με τον ατζέντη του Γιώργου Δώνη και στη συνέχεια με τον ίδιο τον 49χρονο προπονητή. Ο Νταμπίζας συζήτησε για τους όρους του συμβολαίου, για τη χρονική διάρκεια, για τα οικονομικά. Την ίδια ώρα που ο Γιάννης Αλαφούζος βρισκόταν στο εξωτερικό και όλοι περίμεναν τη σημερινή του επιστροφή στην Ελλάδα, προκειμένου να πει αν θα δεχτεί τους όρους που μπήκαν από πλευράς του Δώνη. Ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα ο Αλαφούζος παραμένει… άφαντος. Κανένα τηλέφωνο στον Δώνη, που αναχώρησε για τη Λάρισα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλαφούζος θέλει πρώτα να συζητήσει με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ για το θέμα του Δώνη, προκειμένου να δώσει και ο Ταϊλανδός τη συγκατάθεσή του, καθώς μπορεί εκείνος να βρει μπροστά του το συμβόλαιο του νέου προπονητή, αν τελικά αναλάβει την ΠΑΕ. Και το ραντεβού Αλαφούζου – Παϊρότζ, ο οποίος έφτασε πριν από λίγη ώρα στην Αθήνα, αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί. Κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα ούτε σήμερα θα υπάρξει εξέλιξη με τον Δώνη.

Οι όροι του συμβολαίου

Ποια είναι η αλήθεια γύρω από την κουβέντα που έγινε χθες μεταξύ Δώνη και Νταμπίζα; Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει πρόταση για 1+1. Πήγε να γίνει κάτι τέτοιο από πλευράς Παναθηναϊκού, αλλά ο Δώνης ξεκαθάρισε πως ούτε θέλει, ούτε θεωρεί πως ισχύει ένα τέτοιο συμβόλαιο (είναι πρόσφατη η ιστορία ΑΕΚ – Χριστοδουλόπουλου).

Ο Δώνης είπε στον Νταμπίζα πως δεν έχει πρόβλημα για κλειστό διετές συμβόλαιο, αρκεί να τηρηθούν δύο πολύ συγκεκριμένοι και άκρως σημαντικοί όροι:

1) Να υπάρξει γενναία αύξηση αποδοχών την δεύτερη χρονιά. Ο Δώνης δέχτηκε να ρίξει κατά πολύ τις απολαβές του την πρώτη σεζόν, που θα είναι μια μεταβατική περίοδος. Ωστόσο, τόνισε στον Νταμπίζα πως αν η ομάδα σταθεί στα πόδια της και διοικητικά, τότε θα έχει την οικονομική δυνατότητα για μεγαλύτερο συμβόλαιο τον δεύτερο χρόνο.

2) Κανονικές μεταγραφές το καλοκαίρι του 2019 και δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας. Αν πάνε όλα όπως τα υπολογίζει ο Αλαφούζος, τότε ο Παϊρότζ θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης και μέσα σε ένα χρόνο θα έχει λύσει πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν. Χρέη, γηπεδικό, οικονομική σταθερότητα. Άρα σε ένα χρόνο ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει περιορισμούς μεταγραφών και θα μπορεί να φτιάξει ένα σύνολο που θα δημιουργεί τίτλους.

Ο Δώνης έχει ξεκαθαρίσει και κάτι ακόμα και το έχει κάνει από την πρώτη στιγμή στον Αλαφούζο και στο ένα και μοναδικό ραντεβού που έχουν κάνει έως τώρα: όπου πηγαίνει έχει μαζί του όλους του τους συνεργάτες. Το τιμ του είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο, λειτουργούν έξι άνθρωποι σαν… ένας και όταν συζητάει για οικονομικά θέματα, πρώτα σκέφτεται τους συνεργάτες του (Μένταν, Αγγελίνας, Γεωργίτσας, Μαλλιαρίτσης, Γεωργιάδης) και στη συνέχεια τον εαυτό του.

Ο χρόνος πιέζει αφόρητα πλέον τον Παναθηναϊκό, αφού αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη με τον Δώνη είναι δεδομένο πως θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο να βρεθεί προπονητής. Και θα είναι – ακόμα μία – επικοινωνιακή ήττα για τους πράσινους, σε μια υπόθεση που την Τρίτη οι ίδιοι την παρουσίαζαν ως… τελειωμένη!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ