Τσιγκρίνσκι : Ένας και… μοναδικός!

Τσιγκρίνσκι : Ένας και… μοναδικός!

Κανένας άλλος δεν έχει βρεθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε αγώνα με τη λάμψη αυτής της διοργάνωσης. Υπάρχουν τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές που έζησαν την ατμόσφαιρα τέτοιων αγώνων, αλλά χωρίς να κάνουν συμμετοχή.

Η ΑΕΚ φέτος θα παλέψει για την επιστροφή της σε όμιλο του Champions League μετά από 12 χρόνια. Τελευταία φορά που είχε κουνήσει το σεντόνι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν την περίοδο 2006-2007.

Σε αυτή την προσπάθεια σχεδιάζει πλέον την ομάδα που θα αγωνιστεί από τον τρίτο προκριματικό γύρο, με στόχο να φτάσει στους ομίλους. Από το υπάρχον ρόστερ, όμως, πόσοι είναι εκείνοι που έχουν στα περλθόν αγωνιστεί σε όμιλο του Champions League.

Η απάντηση είναι ενδεικτική. Μόνο ένας! Ο Τσιγκρίνσκι. Κανένας άλλος δεν έχει βρεθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε αγώνα με τη λάμψη αυτής της διοργάνωσης. Υπάρχουν τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές που έζησαν την ατμόσφαιρα τέτοιων αγώνων, αλλά χωρίς να κάνουν συμμετοχή. Ο ένας είναι ο Κονέ. Ο μοναδικός που βρίσκεται και τώρα στην ομάδα, από εκείνη την περίοδο, 2006-2007.

Μάλιστα, ο πιτσιρικάς τότε Κονέ ήταν στον πάγκο στην ιστορική νίκη με 1-0 επί της Μίλαν, για τους ομίλους. Επίσης, ο Μοράν ανήκε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο την σεζόν 2015-2016, όταν εκείνη έπαιξε στους ομόλους, αλλά δεν είχε συμμετοχή. Ενώ ο Κλωναρίδης ανήκε στην Λιλ, σεζόν 2012-2013, που είχε φτάσει στους ομίλους. Σε τρία ματς ήταν στον πάγκο, αλλά σε κανέναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά:

Τσιγκρίνσκι:
– 2006-2007: Σε ομίλους του Champions League με την Σαχτάρ Ντόνετσκ, με αντίπαλο και τον Ολυμπιακό. Έκανε τέσσερις συμμετοχές
– 2007-2008: Σε ομίλους του Champions League με την Σαχτάρ Ντόνετσκ, έκανε έξι συμμετοχές.
– 2010-2011: Σε ομίλους του Champions League με την Σαχτάρ Ντόνετσκ, έκανε τρεις συμμετοχές στους ομίλους, σκόραρε το μοναδικό του γκολ στη νίκη με 2-1 επί της Άρσεναλ και είχε δύο συμμετοχές, κόντρα στην Ρόμα, στους 16. Η Σαχτάρ στη συνέχεια αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα, αλλά ο Τσιγκρίνσκι δεν είχε παίξει.
2011-2012: Σε ομίλους του Champions League με την Σαχτάρ Ντόνετσκ, είχε κάνει δύο συμμετοχές.
2012-2013: Η Σαχτάρ είχε παίξει στους ομίλους, αλλά ο Τσιγκρίσνκι δεν είχε κάνει συμμετοχές. Είχε παίξει στη φάση των 16, στο ένα ματς κόντρα στην Ντόρτμουντ.

Κονέ:
Την περίοδο 2006-2007 ήταν στην ΑΕΚ, που είχε αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League. Δεν είχε κάνει συμμετοχή, αλλά ήταν στον πάγκο στον αγώνα με την Μίλαν και τη νίκη με 1-0.

Μοράν:
Την περίοδο 2015-2015 ήταν στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, που είχε παίξει στους ομίλους του Champions League. Ο Μοράν είχε κάνει συμμετοχή μόνο στα προκριματικά, στα πλέι οφ, στην πρόκριση επί της Νάπολι. Στους ομίλους δεν έπαιξε.

Κλωναρίδης:
Την περίοδο 2012-2013 ήταν στην Λιλ, η οποία είχε παίξει στους ομίλους του Champions League. Αλλά δεν είχε συμμετοχή. Ήταν τρεις φορές στον πάγκο, στους δύο αγώνες με την Μπάγερν και στο ματς με την Μπάτε Μπορίσοφ. Τις περιόδους 2014-2015 και 2015-2016 συμμετείχε με τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Chamions League. Την πρώτη σεζόν η ομάδα του αποκλείστηκε από την Σταντάρ Λιέγης (δύο συμμετοχές) και την επόμενη από την Μπριζ (μία συμμετοχή).

Επίσης, υπάρχουν ακόμη τέσσερις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ οι οποίοι αγωνίστηκαν με άλλες ομάδες στα προκριματικά του Champions League, αλλά χωρίς να φτάσουν στους ομίλους. Αυτοί είναι: Λόπες με την Πάκος Φερέιρα, Βράνιες με την Σέριφ, Αϊντάρεβιτς με την Σταντάρ Λιέγης, Χουλτ με την Έλφσμποργκ.

Υπάρχουν, βέβαια και οι παίκτες του περσινού ρόστερ που αγωνίστηκαν στα προκριματικά της διοργάνωσης, αλλά αποκλείστηκαν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και συνέχισαν στο Europa League με επιτυχία.

Οι τέσσερις που το είχαν κάνει και με άλλες ομάδες:

Λόπες:
Είχε παίξει με την Πάκος Φερέιρα προκριματικά Champions League την περίοδο 2013-2014, κόντρα στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Αποκλείστηκε στον γύρο των πλέι οφ και συνέχισε στο Europa League.

Βράνιες:
Είχε παίξει με την Σέριφ στα προκριματικά Champions League την περίοδο 2010-2011. Πέρασε δύο γύρους και αποκλείστηκε στα πλέι οφ από την Βασιλεία. Συνέχισε στο Europa League.

Αϊντάρεβιτς:
Είχε παίξει με την Σταντάρ Λιέγης στα προκριματικά του Champions League την περίοδο 2014-2015. Είχε κάνει δύο συμμετοχές σε αυτά, η μία κόντρα στον Παναθηναϊκό και η άλλη κόντρα στην Ζενίτ, από την οποία αποκλείστηκε.

Χουλτ:
Την περίοδο 2013-2014 είχε παίξει με την Έλφσμποργκ στα προκριματικά του Champions League. Είχε μία συμμετοχή στην πρόκριση επί της Νταουγκάβα και μία από τον αποκλεισμό από την Σέλτικ.

Να σημειωθεί ότι οι ποδοσφαιριστές που έχουν ευρωπαϊκή συμμετοχή μόνο με τη φανέλα της ΑΕΚ είναι:
Μπάρκας, Τσιντώτας, Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Γιακουμάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ